Sprint naar content

Praktijkleren

Het onderwijs is voortdurend in beweging. Ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op, ook als het gaat om leren in de praktijk. Denk aan de opkomst van innovatieve technologieën en de groeiende behoefte aan gepersonaliseerd leren. Deze ontwikkelingen zorgen voor andere inzichten op het gebied van leren en toetsen. En een nieuwe kijk op praktijkleren.

Bij Fontys Paramedisch geloven we dat het werken aan authentieke vraagstukken en casussen uit de praktijk de beste manier is om studenten voor te bereiden op hun toekomstige beroep. Leren, werken en onderzoeken zijn een gezamenlijk doel. We creëren een sterke(re) verbinding tussen leren in de praktijk, leren thuis en leren op de campus met de nadruk op samenwerking tussen de onderwijsinstellingen en werkveldpartners.

Praktijkleren vindt plaats op locatie bij werkveldpartners (bijvoorbeeld in een Professionele Werkplaats of bij een samenwerkingspartner van PITCH) en op de campus van Fontys Paramedisch (bijvoorbeeld binnen een leergemeenschap, via een project van PITCH, in het FCHM of via overige samenwerkingsmodules).

hallo

Samen werken (aan de toekomst)


We stellen uitdagende en authentieke beroepsuitdagingen centraal in ons onderwijs, vanaf dag 1. Praktijk en onderwijs komen samen, met continue (kennis)uitwisseling en meer betekenisvol leren tot gevolg bij zowel de student, de docent als de zorgprofessional. In leergemeenschappen geven we vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid vorm aan leren, werken en innoveren.  
Met als doel:  
Een wendbare en toekomstbestendige zorgprofessional die vanaf dag 1 een bijdrage levert aan de ontwikkeling en verbetering van de gezondheidszorg 
 
Fontys Paramedisch speelt hiermee flexibel in op de veranderingen en behoeften in het werkveld en de regio. Met als gevolg dat het onderwijs direct en op de juiste plek kan worden aangeboden.

Professionele Werkplaatsen (PW)

In een PW werken studenten intensief samen met professionals. Bij deze vorm van praktijkleren zijn onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk geïntegreerd.

Lees meer over Professionele Werkplaatsen

PITCH

PITCH staat voor Platform to Innovate, Test & Connect in Health. Studenten maken via PITCH al tijdens hun studie kennis met de nieuwste zorgtechnologieën én hun toekomstige werkgevers.

Lees meer over PITCH

FCHM

Het Fontys Centre of Health and Movement (FCHM) is een authentieke leeromgeving waar wordt gewerkt met cliënten. Studenten werken samen met andere disciplines aan complexe zorgvraagstukken.

Lees meer over FCHM

Stage

Tijdens een stage doen studenten werkervaring op. Zij werken aan echte beroepsuitdagingen en passen de opgedane kennis, vaardigheden en beroepshouding direct toe in de praktijk.

Lees meer over stage

Voorbeelden uit de praktijk


Placeholder for Fontys video
Tijdens praktijkleren zien studenten de resultaten van hun acties direct terug in het werkveld. Dit maakt het studeren een stuk leuker en verhoogt hun motivatie.
Docent Fontys Paramedisch