Sprint naar content

Aanmelden en inschrijven

Je hebt je opleiding gevonden en je wilt je gaan aanmelden? We verwelkomen je graag bij ons. Aanmelden is niet moeilijk, we leggen je stap voor stap uit wat er nodig is. Tot ziens bij Fontys!


Leuk dat je bij Fontys wilt komen studeren!

Deadline aanmelden voltijdopleidingen
Meld je, bij voorkeur, aan voor 1 mei via Studielink. Zo heb je nog ruim de tijd om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren! Houd je Studielink berichten in de gaten, deze ontvang je ook op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.

Vanaf half mei is het mogelijk om je betaalgegevens in te voeren in Studielink.

Deadline aanmelden deeltijdopleidingen, masteropleidingen en associate degrees
Meld je aan voor 1 september via Studielink. Als je gebruik wil maken van de studiekeuzecheck en een check-in gesprek adviseren we je om eerder aan te melden.

Aanmelden na de deadline
Informeer bij de opleiding naar de mogelijkheden.

Vragen over Studielink?
Bezoek de Studielink VRAAGbaak.

NB. Voor een aantal Fontys-opleidingen gelden andere toelatingsprocedures en (eerdere) data. Bekijk op de pagina van de opleiding van jouw keuze wat de specifieke toelatingseisen- en data zijn.

Zorg wel dat je je op tijd aanmeldt en je inschrijving echt is afgerond. Check even of je aan de inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

Ben je topsporter? Stuur dan aansluitend een mail naar topsportbeleid@fontys.nl .

  Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

  Aanmelden

  Hoe meld je je aan en wat gebeurt er verder?

  Stap 2: Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys

  Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar kan de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij helpen!

  Hoe werkt het?

  • Je meldt je aan voor een (of meerdere) opleiding(en) via Studielink. We adviseren je om voordat je je aanmeldt voor een opleiding deel te nemen aan in ieder geval één studiekeuzeactiviteit. Zie hiervoor de studiekeuzeactiviteiten agenda.
  • We sturen je een korte online vragenlijst over je studiekeuze en je verwachtingen.
  • Als je de vragenlijst invult, nodigen we je uit voor een online check-in gesprek en bespreken we de antwoorden uit de vragenlijst. Bij sommige opleidingen kunnen aanvullende activiteiten georganiseerd worden zoals een rekenoefening.
  • Je krijgt een persoonlijk studiekeuzeadvies.
  • Als je aan alle inschrijfvoorwaarden voldoet schrijven we je in.
  • Je start met je opleiding, van harte welkom!

  Te laat aangemeld?

  Heb je je na 1 mei aangemeld dan kán in het geval van een negatief studiekeuzeadvies, je inschrijving geweigerd worden. Als je het niet eens bent met je uiteindelijke advies, of als er bijzondere omstandigheden zijn dan kun je bezwaar maken. In de Regeling studiekeuzeadvies staat beschreven hoe je bezwaar kunt aantekenen.

  Bachelors en Ad's in deeltijd en masters
  De Studiekeuzecheck voor bachelors en Ad's in deeltijd en masters is niet verplicht. Wil je dit wel, dan kun je dat aangeven in Studielink.

  Placeholder for Fontys video
  Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar helpen de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij!

  Studeren met bijzondere omstandigheden

  Bij Fontys kijken we graag samen met jou wat je nodig hebt om zo succesvol mogelijk te kunnen studeren. Jouw studentcoach is je eerste aanspreekpunt. Heb je vragen rondom studiekeuze, zijn er omstandigheden die extra aandacht vragen of wil je topsport combineren met een studie? Wij bieden alle studenten begeleiding op maat aan.

  Sfeerafbeelding Fontys

  Stap 3: Machtiging collegegeld

  Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld uiterlijk vóór 1 september.

  • Een machtiging afgeven kan vanaf half mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail.
  • De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.

  Meer informatie over het collegegeld vind je hier.

  Ben je nog geen 18? Lees dan: Hoe regel ik mijn betaling als ik nog minderjarig (<18 jr) ben?

  Stap 4: Studiefinanciering en studentenreisproduct

  Studiefinanciering

  Drie maanden voordat je opleiding start vraag je bij DUO studiefinanciering aan. Dit doe je ook als je nog niet weet of je geslaagd bent, of als je niet zeker weet of je bent toegelaten tot de opleiding van jouw keuze. Ben je gezakt, of besluit je toch een andere opleiding te gaan doen? Geef wijzigingen zo snel mogelijk door aan DUO.

  LET OP: Als je studiefinanciering aanvraagt, is dat in de meeste gevallen een lening. Je bepaalt zelf hoeveel je wilt lenen. Op de website van DUO vind je een handige tool waarmee je kunt berekenen hoeveel geld je nodig hebt.

  Studentenreisproduct

  Het studentenreisproduct, de OV-kaart, is onderdeel van de studiefinanciering. Met het studentenreisproduct kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Bij het aanvragen van je studiefinanciering regel je ook meteen je OV-kaart. Als je geen studiefinanciering wilt ontvangen dan kun je dat aangeven. Lees meer over het studentenreisproduct op de site van DUO.

  Aan het begin van je studie komt er veel op je af. Een belangrijke vraag voor bijna iedereen: hoe ga ik het betalen? Wat weet jij van studiefinanciering? En van andere mogelijkheden om geld te krijgen? Op de website 'Studiefinanciering meer dan een lening vind je alle informatie op een rij.


  Aanmelden cursussen en post bachelor opleidingen

  Ga je een cursus of post-hbo opleiding volgen? Dan kun je je aanmelden via webpagina van de betreffende cursus of opleiding.

  Diploma, graden en titels

  Alle studenten bij Fontys krijgen na afronding van hun associate degree, bachelor of master behalve een getuigschrift ook een diplomasupplement. En als je afstudeert, heb je ook recht op een graad of een titel. De graad wordt verleend door Fontys.