Corpus VR (Personal)

Corpus VR – Games die het revalidatieproces versnellen

Corpus VR is een virtual reality toepassing die het revalidatieproces ondersteunt door middel van adaptieve, precieze en gepersonaliseerde oefeningen via games. Bijvoorbeeld voor cliënten met chronische nekklachten. Corpus VR lijkt een compleet beeld te geven van de beweeglijkheid (ROM: Range of Motion) van de cervicale wervelkolom. Het is nog onbekend of er een hoge correlatiecoëfficiënt is tussen chronische nekpijn en de bewegelijkheid van de cervicale wervels.

InMotion VR onderzoekt samen met PITCH of bewegingsangst en pijnbeleving op het fysieke functioneren kan worden gekoppeld aan het cognitieve effect van Virtual Reality op pijnbeleving. Gezonde vrijwilligers die Corpus VR gebruiken vullen vragenlijsten in om angst vast te stellen en er worden metingen gedaan met de Corpus VR om de ROM van de nek te bepalen.

Corpus VR Personal

Met een stand-alone mobiele VR-headset is Corpus VR ook in een thuissituatie te gebruiken. Hiermee kunnen we patiënten aansporen hun oefeningen vaker te doen. Tegelijkertijd geeft de app patiënten dezelfde krachtige visuele feedback, feedback die hen ondersteunt bij het correct uitvoeren van de oefeningen. Met de remote care mogelijkheid en de monitoring op afstand kan de therapeut de voortgang tot in detail volgen en ervaart hij minder werkdruk.

Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys

Samen met PITCH gaan we verder onderzoeken hoe je bestaande valide biofeedback-applicaties in combinatie met VR makkelijk kunt inzetten in de dagelijkse praktijktherapie. Wat voor valide informatie wil de therapeut zien? En werkt deze informatie ook voor de client of moet deze informatie er heel anders uitzien?

Meer informatie? Je vindt het hier.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys