Nimco

Nimco Made4You maakt deel uit van Nimco International BV, een Nederlandse familieonderneming met verschillende activiteiten op het gebied van schoeisel.  Wij houden ons intensief bezig met de ontwikkeling, productie en distributie van speciaal- en orthopedisch schoeisel. Schoenen in velerlei uitvoeringen en voor verschillende medische indicaties voor mensen welke binnen “het reguliere circuit” niet meer aan passend schoeisel kunnen komen. 

Het hoofdkantoor van Nimco is gevestigd in Berg en Dal in Nederland. Vanuit Berg en Dal hebben wij gestaag gewerkt aan de uitbreiding van onze product-portfolio.  NM4Y is momenteel actief op alle continenten met een speciale focus op West-Europa.

Sfeerafbeelding Fontys

De productie van alle Nimco schoenen vindt plaats in Portugal, bijna 100% van het totaal in onze fabriek in Cesar, Oliveira de Azeméis. Een team van 200 ervaren en uitstekend opgeleide schoenmakers werkt dagelijks om de meest innovatieve, ecologische en betaalbare orthopedische schoenoplossingen te bieden. 

Samenwerking met PITCH 

Onze samenwerking met Fontys bestaat al meer dan 5 jaar en wij betrekken de studenten uit de opleiding Mens & Techniek/Orthopedische Technologie nauw bij de (technische) innovaties en ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Dit doen wij middels sessies welke wij op Fontys met studenten organiseren maar ook middels bezoeken van studenten aan ons productiebedrijf in Portugal zodat zij met eigen ogen kunnen ervaren wat ervoor komt kijken om orthopedische schoenen te vervaardigen. 

PITCH is een uitstekend initiatief van Fontys welke wij van harte ondersteunen en ons in staat stelt doelgericht onderzoek te doen waaruit een duidelijke ‘win-win’ situatie ontstaat en “industrie” en “onderwijs” op een goede manier met elkaar laat kennis maken!

Meer over Nimco