Alumnus Imke over de kopopleiding Leraar Pedagogiek

'Eindelijk had ik het gevoel dat ik op de juiste plek zat en kon ik mezelf zijn'

In juni 2021 ben ik voor de kopopleiding geslaagd richting Pedagogiek. Aanmelden voor de kopopleiding was de beste studiekeuze die ik heb gemaakt. Ik heb een ontzettende fijne tijd gehad. Eindelijk had ik het gevoel dat ik op de juiste plek zat en kon ik mezelf zijn. Tijdens de bijeenkomsten met onze leergemeenschap (een groepje medestudenten) werden ervaringen gedeeld. Ik leerde hier veel van, omdat iedereen een andere kijk heeft op zaken en ik op deze manier stap voor stap ontdekte wat mijn visie is. Daarbij leerde ik ook hoe belangrijk het is om deze visie uit te spreken en uit te dragen. Werken in leergemeenschappen bracht uiteraard ook gezelligheid met zich mee. Ik heb dan ook nog wekelijks contact met mijn oud-studiegenoten.

Tijdens de kopopleiding heb ik geleerd wat ik belangrijk vind voor mezelf en waar ik voor sta binnen het onderwijs. Ik heb mijn eigen stijl ontdekt en ben in mijn kracht gaan staan. De docenten van de kopopleiding dragen hier ook aan bij door je niet alleen te prikkelen met informatie, maar ook met kritische denkvragen en waardevolle feedback. Daarnaast is er altijd tijd voor een praatje en op zijn tijd ook gezelligheid.

Werken in het onderwijs is ontzettend leuk. Ik haal veel voldoening uit het contact met de studenten en de samenwerking met collega’s om elke dag nog beter onderwijs te leveren. Elke dag sta ik er weer met een glimlach en door lekker mezelf te zijn, krijg ik die glimlach gelukkig ook terug. Werken in het onderwijs betekent ook dat ik elke dag een spiegel voorgehouden krijg: mijn uitstraling en enthousiasme doen veel met een groep. Inmiddels werk ik al een half jaar als docent binnen het onderwijs en ik ben oprecht trots op de ontwikkeling die mijn studenten al gemaakt hebben en stuiter net zo hard als zij tijdens de momenten dat zij hun eerste ervaringen met het werkveld delen. Het oprechte, trotse gevoel dat ik op dat moment ervaar, betekent voor mij dat ik de juiste keuze heb gemaakt om de kopopleiding te gaan. Dus: stap die drempel over. Je krijgt er echt geen spijt van 😉.