Studentondernemersregeling

Heb jij ondernemersplannen of heb je al een eigen bedrijf? Dan kan de Fontys Studentondernemersregeling wellicht iets voor jou betekenen!

De Fontys Studentondernemersregeling zorgt ervoor dat jij als studentondernemer je bedrijf en studie succesvol kan combineren. Fontys creëert een klimaat waarin studentondernemers kunnen groeien en excelleren. Gepassioneerde, startende studentondernemers krijgen ondersteuning bij het realiseren van hun ondernemersdromen.

Met de Studentondernemersregeling wil Fontys studenten stimuleren het maximale uit zichzelf te halen bij het ontwikkelen, groeien en doorgroeien van zowel hun onderneming als hun ondernemende gedrag. De Studentondernemersregeling houdt in dat jij als studentondernemer onder bepaalde voorwaarden aanspraak kan maken op verschillende voorzieningen binnen Fontys.

Sfeerafbeelding Fontys

Waar kan ik gebruik van maken?

Sfeerafbeelding Fontys

Combineer je studie en onderneming

 • Begeleiding door een (externe) coach
 • Aangepaste aanwezigheidsplicht
 • Ondernemersworkshops
 • Aangepaste toetsregeling- en/of propedeuseregeling
 • Stage lopen binnen je eigen bedrijf
 • Afstuderen binnen je eigen bedrijf

Sfeerafbeelding Fontys

Een sterke start met je onderneming

Door middel van de Fontys Studentondernemersregeling krijg je toegang tot een groot netwerk aan experts die jou verder op weg helpen en advies kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan: accountants, fiscalisten, marketing experts, juristen, groei versnellers. Ook krijg je toegang tot exclusieve masterclasses, workshops en netwerkclubs. Van het aanbod kun je gebruik maken tot 2 jaar na je afstuderen!

Sfeerafbeelding Fontys

Onze business developers staan voor je klaar

De business developers helpen je je ondernemersplannen meer concreet te maken en product of dienst beter te valideren in de markt. Zij helpen je vanaf de start om de basis van je bedrijf goed neer te zetten. Ook als je concrete hulpvragen hebt, kun je bij onze business developers terecht.

Rob Zopfi
Regio Eindhoven

Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys

Arjen Korpel
Regio Tilburg

Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys

Gilbert de Laat
Regio Eindhoven

Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys

Rudi Willemsen
Regio Venlo

Foto Rudi Sfeerafbeelding Fontys

Placeholder for Fontys video
“Door de ondernemingsregeling kan ik enorm veel leren over het ondernemerschap en beroep doen op de beste begeleiding."
Bo Broers - student CO - International Lifestyle Studies

Het Studentondernemersregeling proces

Sfeerafbeelding Fontys

Als je nieuwsgierig bent wat we voor je kunnen betekenen meld je dan aan. Een van onze Business Developers maakt een afspraak voor een kennismakingsgesprek om een goed beeld te krijgen van jou en je onderneming(splannen). Samen bekijken jullie dan hoe jij het beste geholpen kan worden.

Sfeerafbeelding Fontys

Als je in aanmerking komt voor de regeling, ga je je bedrijfsplan uitwerken en valideren, de business developer kijkt hierbij mee en geeft je tips. Dit doe je aan de hand van het Value Proposition Canvas en het Business Model Canvas.

Sfeerafbeelding Fontys

Zodra dit is uitgewerkt nodigt je business developer je uit om je bedrijfsplannen te presenteren aan het hele Business Developers team. Zij beoordelen of je plannen voldoende zijn gevalideerd en/of je bedrijf marktconform levensvatbaar en toekomst bestendig is.

Sfeerafbeelding Fontys

De laatste stap is dat je jouw bedrijfsplan presenteert voor een externe adviescommissie van ondernemers die je tips en advies zullen geven om jouw onderneming nog succesvoller te maken.

Sfeerafbeelding Fontys

Zodra je de officiële status hebt gekregen kun je gebruik maken van de bijbehorende voordelen. De coaching door de business developer gaat natuurlijk gewoon door, zelfs tot 2 jaar na je afstuderen.

Let op, het gehele toelatingsproces neemt minimaal 3 maanden in beslag. Meld je daarom op tijd aan indien je stage wilt lopen of afstuderen binnen je eigen bedrijf.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Carola Cortenbach

Student HRM & Eigenaar Carola Music

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Sander Centen

Student Werktuigbouwkunde & Eigenaar Onderdeelpro

Screening adviescommissies

 • 7 Februari | 17:30 - 21:00
 • 27 Maart | 17:30 - 21:00
 • 15 Mei | 17:30 - 21:00
 • 26 Juni | 17:30 - 21:00
 • 10 Juli | 17:30 - 21:00

Sfeerafbeelding Fontys

Locatie

Deze screening vindt plaats op het Fontys Ondernemersplein; De Stek! 

Videolab, Strijp-S, 5de verdieping
Torenallee 20,  5617BC Eindhoven

 

Sfeerafbeelding Fontys

Bekijk onze handige links

Lees meer >

Handige informatie voor startende ondernemers

Je kunt op onze website al veel handige informatie vinden die jou vooruit helpen als startende ondernemer. Op onze website vind je altijd up to date handboeken van partners. In het handboek vind je informatie voor de startende en kleine ondernemer over belastingen, bijdragen en sociale verzekeringspremies. Je krijgt antwoord op vragen die elke ondernemer heeft. Bijvoorbeeld: met welke belastingen krijg je te maken en welke eisen worden gesteld aan je administratie? Je vind hierin o.a. de stappen die je moet zetten als je een bedrijf start en spelregels waar je aan moet denken als je bent ingeschreven als ondernemer voor de belasting!

Heb jij een eigen bedrijf naast je studie?Neem dan eens contact op met onze Business Developers en bespreek wat zij voor jou kunnen betekenen.