Handige links

Domeinnaam vastleggen of een website maken?

Kijk dan eens op de site van MijnDomein. Het Fontys Centrum voor Ondernemerschap heeft een samenwerking met MijnDomein waardoor jij het eerste jaar voordelig een domeinnaam kunt vastleggen en je website gratis en eenvoudig kunt opzetten. Voor meer informatie kijk op deze website.

website

Duurzaamheid

Ben jij een Fontys student en heb je een eigen bedrijf waarbij duurzaamheid voorop staat? Bekijk dan snel de mogelijkheden voor een subsidie.

Lees meer

Erasmus for young Entrepreneurs

Een exchange programma voor ondernemers dat wordt gefinancierd door de EU. Het biedt jou de kans om te werken om als jonge ondernemer te werken aan je onderneming in het buitenland. Lijkt het je wat om je ondernemersskills te verdiepen in het buitenland? Neem dan een kijkje op de site.

Website

Ondernemersplein

Heb je vragen omtrent ondernemen? De overheid heeft veel antwoorden samengesteld op het ondernemersplein. Hier vind je Informatie en advies van de overheid voor ondernemers door KVK, Belastingdienst, RVO, CBS, UWV en andere overheidsorganisaties.

Lees meer

Tips & Tricks?

Ken jij handige links die je graag met studentondernemers wilt delen? Laat het ons weten!

Mail het Fontys CvO

Handboek Ondernemen 2023

Download hier het 'Handboek Ondernemen 2023' van de Belastingdienst. In het handboek vind je informatie voor de startende en kleine ondernemer over belastingen, bijdragen en socialeverzekeringspremies.

downloaden

Online Marketing

Heb je een eigen bedrijf en wil je je online marketing beter aanpakken? Maar heb je geen idee hoe dit precies in z'n werk gaat? Via de Google Academy leer jij alles over online marketing (Google Ads opzetten, Analytics gebruik en Google Essentials).

Lees meer

Geldboek voor ondernemers

Als ondernemer wil je de financiële en administratieve kant van je bedrijf goed geregeld hebben. Grip houden op hoe je er financieel voor staat en bijsturen wanneer dat nodig blijkt. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk. In het KVK Geldboek voor ondernemers lees je alles over de financiën van ondernemers, zakelijk en privé.

Downloaden

Keuze voor bedrijfsvorm

Jouw bedrijf heeft een juridische vorm nodig, de zogenaamde rechtsvorm, zoals een eenmanszaak, vof of bv. Welke rechtsvorm het beste past bij je bedrijf, hangt af van jouw situatie. Bijvoorbeeld hoe je de aansprakelijkheid regelt en wat fiscaal voordelig is. In dit handboek vind je uitleg en een route naar jouw keuze bedrijfsvorm.

Downloaden

We helpen je graag verder!Heb je een vraag of wil je over een van onze expertises meer weten? Neem gerust contact op of kom langs op ons ondernemersplein!