Rozan Knapen

Rozan Knapen
Studie: Communicatie IEMES
Onderneming:
Herberg In den Bockenreyder 

Rozan Knapen is mede-eigenaar van Herberg In den Bockenreyder! Midden op De Utrecht, alleen bereikbaar via zandweggetjes, ligt het gezellige cafĂ© met groot terras wat ik samen met mijn familie en personeel run. Het kleine cafeetje bestaat al zeker 100 jaar en hoe het vroeger een stille knip was is het nu een bruisend bedrijf waar vele fietsers en wandelaars komen. In de weekeinden is de Bockenreyder tot 's nachts open. In de kleine herberg kruipen mensen dan gezellig aan een tafeltje om wat te drinken en te eten, en 's winters warmen de gasten zich op bij een knapperend haardvuur en kruipen ze dicht bij de kachel. Er staat een kapschuur die net zo veel sfeer ademt als het aloude cafeetje waar winters vele gasten kunnen zitten en regelmatig feestjes worden gegeven. 

Voor veel Brabanders is Den Bockenreyder op Landgoed De Utrecht een begrip. Maar voor wie van ver komt en De Utrecht wil verkennen kan bij de Bockenreyder naar een wandelkaart van de omgeving vragen, dwalen langs de vennen, door bos en hei om vervolgens in Den Bockenreyder van een welverdiende uitsmijter te genieten.  

Het bedrijf is al meerdere generaties in de familie en zo is Rozan er ook in terecht gekomen. Het begon in de afwas en de bediening loopt zij het laatste jaar mee met alles regelen rondom de horeca onderneming, de afwisseling in het werk spreekt haar enorm aan. Het ene moment is ze bezig met de gasten en het andere moment is ze bezig met verbeteringen achter de schermen. Op deze manier is zij haar communicatie opleiding gaan combineren met haar eigen onderneming.  

De charme van het bedrijf is de ouderwetse uitstraling maar ze vindt het leuk om zich bezig te houden met het moderniseren achter de schermen en nadenken over toekomstplannen van het bedrijf. Het lijkt haar leuk om in contact te komen met andere jonge ondernemers die een rol hebben in een familiebedrijf.