Chris Joosten

Chris Joosten
Studie: Bedrijfsmanagement BMKB
Onderneming: Studio Monton

Een eigen designstudio die zich focust op verlichting, maar ook andere meubelstukken als salontafels verkoopt. Zo laat Studio Monton zich op een eerste blik omschrijven. Maar wie verder kijkt ziet een uniek concept waarbij de klant zijn eindproduct zelf samen kan stellen, om zelf een uniek meubelstuk te creëren. 

Chris Joosten richtte zo’n twee jaar geleden Studio Monton op, zijn debuut in de branche kwam voort vanuit zijn nabije omgeving. “Mijn ouders hebben een zaak in verschillende lampen, dus daar komt eigenlijk mijn interesse in verlichting vandaan. Zo ben ik er een beetje ingerold en heb ik Studio Monton opgericht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik uit een ondernemersgezin kom. Daarom heb ik ook gekozen voor mijn opleiding, Bedrijfsmanagement Midden- en Kleinbedrijf (BMKB). Mijn studie sluit perfect aan op de branche waarin mijn bedrijf zich bevindt.” Het concept van Studio Monton gaat volgens Chris tegen de heersende trends in. “Het idee voor Studio Monton is een jaar of twee geleden ontstaan. Na een tijdje op de bestaande markt rondgekeken te hebben zag ik eigenlijk vooral heel veel van hetzelfde. Het aanbod van lampen was 9 van de 10 keer in het zwart. Dat is natuurlijk een veilige keuze, maar van mij mag er wel wat meer kleur in gebracht worden. Natuurlijk bieden wij onze lampen ook in het zwart aan, maar ons aanbod gaat verder dan dat.” 

Buiten een ruim aanbod aan verschillende modellen verlichting, heeft Studio Monton nog een uniek aspect. Eén van hun slogans is Explore the designer within you. Chris: “Dat heeft alles te maken met het feit dat de klant een vrije keuze krijgt om te combineren met verschillende kleuren en vormen. Dat zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier een geheel eigen lamp of meubelstuk kunt creëren.” 

Naast originaliteit, is Studio Monton een duurzaam bedrijf, legt Chris uit. “Wij maken zoveel mogelijk gebruik van gerecyclede materialen. Zo is ons staal voor tachtig procent hergebruikt, dat is het maximale wat je kunt krijgen. Verder zijn het uiteraard producten die lang mee moeten gaan, en wordt er zoveel mogelijk in Nederland, of anders binnen Europa gemaakt.”