Sprint naar content

Wat houdt het project in?

In dit project wordt middels exploratief onderzoek geleerd over gespreksvoering rondom eenzaamheid. Een gespreksmodel en eventuele gespreksinstrumenten worden ontwikkeld. Daarnaast worden ervaringen met het inzetten van technologie bij ondersteuning van gespreksvoering onderzocht. Deze stappen resulteren in een voorstel voor vervolgonderzoek waarbij de mogelijkheden tot het ontwikkelen van (technologische) ondersteuning in gespreksvoering over eenzaamheid centraal staan.

Vraag het mij

Meer weten, publicatie opvragen of andere vraag? Benader mij!

Eric Schoenmakers

Projectleider en docent-onderzoeker. Eric doet sinds 2009 onderzoek naar eenzaamheid, coping, interventies en gespreksvoering.

e.schoenmakers@fontys.nl
Sfeerafbeelding Fontys


Cursusaanbod 'eenzaamheid'

Ontwikkelen en verbeteren van activiteiten op het gebied van eenzaamheid

In deze training ga je actief aan de slag met jouw activiteit of project. Aan de hand van bestaande modellen over eenzaamheid en analyses op organisatieniveau werk je aan een verbetering van het bestaande aanbod of ontwerpen we passend aanbod voor jouw organisatie en de doelgroep die je wil bereiken.

Sfeerafbeelding Fontys

Podcast

Een grijze oude man, alleen en in een half verlicht huis, turend uit het raam. Die moet wel eenzaam zijn. Maar is dat zo? Wat maakt iemand eenzaam? En is het gek als je jong bent en je eenzaam voelt?

In deze aflevering heeft Eric het samen met 'de postcastpsycholoog' het over eenzaamheid. Eric zegt dat iedereen er wel eens mee worstelt. Dat dit gevoel kan komen en gaan. Wat zegt het over ons als we ons eenzaam voelen en wat kunnen we er aan doen? Wanneer is het iets om je zorgen over te maken? Je hoort het in deze aflevering!

'Eenzaamheid heeft altijd een functie'

bekijk het filmpje


'Eenzaamheid is hot'

bekijk het filmpje


'Eenzaamheid bestrijden: Moelijk maar mogelijk'

bekijk het filmpje