Sprint naar content
Project

Vakcommunity Leven Lang Ontwikkelen

Docenten en lectoren van Fontys, Saxion, Windesheim, Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), de Haagse Hogeschool (HHS) en InHolland bundelen de krachten. In een vakcommunity delen en ontwikkelen ze samen open leermaterialen op het gebied van het thema ‘een Leven Lang Ontwikkelen’.

Wat houdt het project in?

Leren stopt niet na de afronding van het onderwijs, maar moet steeds vaker on the job worden vormgegeven. Daar gaan we met dit project op inspelen door online leermateriaal te ontwikkelen. Het voordeel van open online leermateriaal is dat het makkelijk is uit te wisselen tussen de hogescholen en voor iedereen toegankelijk is. Het wordt een collectie van videofilmpjes, casemateriaal, kennisclips, instrumenten, teksten en suggesties voor een onderwijsplan. Dit wordt ontwikkeld binnen de vakcommunity Leven Lang ontwikkelen waarin lectoren en docentonderzoekers van zes hogescholen samenwerken.

Projectdoelstelling

Het ontwikkelen van
lesmateriaal op vijf inhoudelijke thema’s: de toekomst van werk; leren en ontwikkelen in organisaties; teamontwikkeling, stimuleren van leren van kwetsbare medewerkers; regie op loopbanen. Dit lesmateriaal is vrij toegankelijk voor iedereen.

Periode

Vanaf 2020

De vijf vrij toegankelijke Massive Open Online Course (MOOC) zijn te vinden via deze link

Meer informatie

Naar het artikel: Hogescholen ontwikkelen samen open leermaterialen voor LLO


Partners

Saxion, Windesheim, Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), De Haagse Hogeschool (HHS) en InHolland.

Contact

Foto van persoon

E. (Ellen) Koop - Spoor

Docentonderzoeker
Foto van persoon

M.(Maartje) van de Mortel

Docentonderzoeker