Fysiotherapie

Wat leuk dat jij je hebt aangemeld voor deze opleiding. We verheugen ons er op jou te mogen verwelkomen na de zomer! Voordat je echt gaat beginnen zijn er nog een paar zaken die om jouw aandacht vragen. Op deze pagina vind je meer info. Heb je nog vragen? Laat het ons weten. We zijn er om jou te helpen.
Fijne zomervakantie en tot op Purple!

Bekijk het programma van jouw introweek bij 'Intro en kennismaking'

Inschrijven

Welke zaken vragen aandacht rondom jouw inschrijving?

Je hebt je aangemeld voor een opleiding. Dat betekent NIET dat je al ingeschreven bent. Je bent pas ingeschreven als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan. Ga regelmatig naar je Studielinkpagina en check je 'to do' acties. Daarnaast ontvang je na je aanmelding een Fontys e-mailadres. Check dit e-mailadres regelmatig op de to-do acties van de toelatingsprocedure van je opleiding.

naar studielink

Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar kan de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij helpen!

Hoe werkt het?

 • Je meldt je aan voor een (of meerdere) opleiding(en) via Studielink. We adviseren je om voordat je je aanmeldt voor een opleiding deel te nemen aan in ieder geval één studiekeuzeactiviteit. Zie hiervoor de studiekeuzeactiviteiten agenda.
 • We sturen je een korte online vragenlijst over je studiekeuze en je verwachtingen.
 • Als je de vragenlijst invult, nodigen we je uit voor een check-in gesprek en bespreken we de antwoorden uit de vragenlijst. Bij sommige opleidingen kunnen aanvullende activiteiten georganiseerd worden zoals een rekenoefening.
 • Je krijgt een persoonlijk studiekeuzeadvies.
 • Als je aan alle inschrijfvoorwaarden voldoet schrijven we je in.
 • Je start met je opleiding, van harte welkom!

Heb je je na 1 mei aangemeld?

Als je je namelijk ná 1 mei aanmeldt dan kán, in het geval van een negatief studieadvies, je inschrijving geweigerd worden. Als je het niet eens bent met je uiteindelijke advies, of als er bijzondere omstandigheden zijn dan kun je bezwaar maken. In de Regeling studiekeuzeadvies staat beschreven hoe je bezwaar kunt aantekenen.

Veelgestelde vragen studiekeuzecheck

In het hoger onderwijs betaal je elk jaar collegegeld. Collegegeldtarieven kunnen variëren. Dit is afhankelijk van factoren als nationaliteit, een eventueel eerder behaalde graad en de opleiding die je wilt gaan volgen of al volgt.

naar collegegeldmeter studiejaar 2024-2025

Aan de informatie en tarieven in de collegegeldmeter kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoe betaal je je collegegeld?

Het collegegeld betaal je via een digitale (incasso)machtiging, ineens of in termijnen (via Fontys). Op of rond 15 mei kun je je betaalgegevens invullen via Studielink.

Meer informatie over het invoeren van je betaalgegevens in Studielink kan je vinden op info.studielink.nl. Daarnaast is veel informatie te vinden in de Studielink VRAAGbaak – sectie betaalgegevens.

Na bevestiging vindt de eerste incasso plaats op of rond 25 september.

Betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld?

Voor de meeste opleidingen geldt het wettelijk vastgestelde collegegeld. In een aantal situaties is sprake van 'instellingscollegegeld'. Zie hiervoor de 'Toelichting instellingscollegegeld"

Regeling collegegeld

Regeling collegegeld 2024-2025

Start je in september met je studie?

Wanneer wordt mijn collegegeld afgeschreven?

De incasso van je collegegeld vindt plaats op of rond de 25e van de maand.

Betaling in termijnen

Er wordt geïnd in maximaal 10 gelijke termijnen op of rond de 25ste van de maand. Het nog te betalen bedrag wordt daarna verdeeld over de resterende termijnen. Dit duurt tot en met juni.
Belangrijk om te weten: Voor betaling in termijnen wordt € 24 administratiekosten per studiejaar berekend. Deze kosten worden gelijktijdig met de eerste termijn afgeschreven.

Betaling in een keer

Als je op 1 september met je studie start, vindt de incasso van je collegegeld plaats op of rond 25 september. Start je na 1 september, dan vindt de incasso plaats rond 25 september of rond de 25ste van de volgende maand. Dit is afhankelijk van de verwerkingstijd na jouw inschrijving.

Belangrijk om te weten: Als je je 'verzoek tot inschrijving' voor het huidig studiejaar na de datum van de laatste incasso (op of rond 25 juni) hebt ingediend, is alleen betaling ineens mogelijk.

Zowel bij betaling ineens of in termijnen ontvang je voorafgaand aan elke incasso een bericht waarin je wordt geïnformeerd over de incassodatum.

Drie maanden voordat je opleiding start vraag je bij DUO studiefinanciering aan. Dit doe je ook als je nog niet weet of je geslaagd bent, of als je niet zeker weet of je bent toegelaten tot de opleiding van jouw keuze. Ben je gezakt, of besluit je toch een andere opleiding te gaan doen? Geef wijzigingen zo snel mogelijk door aan DUO.

vraag studiefinanciering aan

Hoeveel geld leen je?

Als je studiefinanciering aanvraagt, zijn je basisbeurs, aanvullende beurs en reisproduct een 'prestatiebeurs'. Dit wordt omgezet in een gift als je binnen 10 jaar je diploma behaalt. Daarnaast is het ook mogelijk om een lening af te sluiten. Gebruik hieronder de berekeningstool van DUO waarmee je kunt berekenen hoeveel geld je nodig hebt.

gebruik de berekeningstool

Als je studiefinanciering ontvangt, kun je ook een OV-jaarkaart aanvragen. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer.

vraag hier je ov-jaarkaart aan

 
 
Placeholder for Fontys video
Sta jij graag aan het stuur van je eigen studie?

 
 

Boekenlijst en laptop

Als je gaat studeren heb je het een en ander nodig. Naast boeken ook een studentenkaart, een laptop en software. Je kunt ook alvast wat downloaden en opslaan. Het kan maar gedaan zijn!

Voor jaar 1 Fysiotherapie is er geen verplichte boekenlijst. Wel worden er interessante bronnen aangegeven die t.z.t via de studiegids worden gecommuniceerd.

In de MijnFontysapp vind je je rooster, cijfers en het Fontys Nieuws. Je kunt de app vinden in de App Store of in de Google Play Store onder de naam MijnFontys. Installeer de app alvast!
Sfeerafbeelding Fontys

Is jouw laptop ook klaar voor je studie?

Hieronder vind je de minimale eisen die Fontys stelt aan een studentenlaptop om het onderwijs te kunnen volgen. Hierin zijn de applicaties Microsoft Office 365 of Microsoft Office 2019/2021, DLO en toetsen meegenomen.

De camera en hoofdtelefoon zijn onder andere bedoeld voor het gebruik van MS Teams.

Microsoft

 • Processor: Intel Core i5 serie/AMD Ryzen 5 serie
 • Geheugen: 8 GB RAM
 • Harde schijf: 128 GB schijfruimte
 • Netwerk: Wifi
 • Beelscherm: 14 inch schermresolutie van 1280 x 768
 • Muis: aanbevolen
 • Camera: aanbevolen
 • Hoofdtelefoon/oortjes: aanbevolen
 • Browser: de meest recente versie van Edge Chromium, Safari, Chrome of Firefox

Mac

 • Processor: Intel-processor/Apple Silicon processor
 • Geheugen: 8 GB RAM
 • Harde schijf: 128 GB schijfruimte
 • Netwerk: Wifi
 • Beelscherm: 14 inch schermresolutie van 1280 x 800
 • Muis: aanbevolen
 • Camera: aanbevolen
 • Hoofdtelefoon/oortjes: aanbevolen
 • Browser: de meest recente versie van Edge Chromium, Safari, Chrome of Firefox

Let op: Chromebook/Linux-gebaseerde systemen zijn niet geschikt, omdat diverse DLO onderdelen, waaronder Testvision en de lockdowntool, niet zullen werken.
Let op: Windows 10/11 in S mode zijn niet geschikt, Windows 10/11 Home of Pro zijn wel geschikt.

Dit advies is voor studiejaar 2024-2025

Surfspot

Surfspot biedt aantrekkelijke aanbiedingen voor Fontysstudenten. Bij Surfspot bestel je ook voordelig je software.

naar surfspot

Gratis Office 365

Alle studenten van Fontys hebben recht op het Office 365 pakket. Je kunt gebruik maken van de online versie. Maar je kunt het pakket ook downloaden op jouw verschillende devices zoals je laptop en je smartphone.

We adviseren je dringend om gebruik te maken van het Office 365 pakket. Je leest precies wat je moet doen in de handleiding die we op de Fontysportal hebben geplaatst. Gebruik de inloggegevens die je meteen na je aanmelding bij Studielink van ons ontvangen hebt om op de portal te komen (zie ook: Mijn persoonlijke inlog, e-mail en wifi).

Office365

  Waarom Office 365?

  • Veilige opslag voor je Fontys studiemateriaal.
  • Als je internetverbinding hebt, kun je bij je spullen.
  • Je kan er met alle apparaten terecht, als het maar een browser aan boord heeft.
  • Je OneDrive is 1 TB groot, en biedt synchronisatie software voor je privé laptop of desktop.
  • Legaal en gratis de laatste Office versie installeren op wel 10 apparaten.
  • Bijna elk onderdeel van Office365 heeft een aparte app, zoek maar eens in de store van je mobiele apparaat.
  • Je kunt gebruik maken van deze cloudomgeving zolang je hier studeert.

   Fontys Helpt is een website waar je terecht kunt met extra ondersteuningsvragen of twijfels en waar je praktische informatie vindt. Maar ook vind je daar mooie initiatieven die kunnen inspireren. Ook vind je er informatie als je iets extra's wilt doen naast je studie. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bestuurlijk actief te worden door in de medezeggenschapsraad of in het bestuur van een studievereniging te gaan. Sla deze link vast op in je favorieten, als je eenmaal studeert gaat dit een waardevolle omgeving voor je zijn.

   open Fontys Helpt

   Inlog, e-mail en wifi

   Na jouw aanmelding heb je een mail gekregen met jouw inloggegevens, je username en wachtwoord.

   meer info over inloggen meer info inloggegevens Fontysaccount

   Open je e-mail online via mail.fontys.nl en log in met je Fontys account.

   naar o365.fontys.nl/mail

   Je mail op je smartphone bekijken? Hieronder vind je de handleiding voor iOS en Android.

   uitleg voor iOs (download) uitleg voor android (download)

   Eduroam is een internationaal netwerk en met je Fontys inloggegevens kun je wereldwijd gebruik maken van een gratis veilige WiFi verbinding. Installeer de verbinding thuis alvast!

   gebruik de handleiding

   De IT Gids geeft informatie over het gebruik van de IT-voorzieningen binnen Fontys, zoals WiFi, e-mail, de studentenkaart en speciale aanbiedingen. (bijv. gratis MS Office365).

   download de IT Gids*

   *login vereist

   Op de meeste Fontyslocaties vind je een IT Servicepoint waar je terecht kunt met je IT vraag.

   Openingstijden IT servicedesk
   werkdagen 8:00 - 17:00 uur

   De Fontys Studentenkaart is onmisbaar. Deze is nodig:

   • om te printen en te kopiëren
   • om te parkeren op de campussen

   Zorg er daarom voor dat je je kaart op tijd in huis hebt.

   Hoe te verkrijgen?

   Je Fontys Studentenkaart wordt binnen 10 werkdagen naar je correspondentieadres gezonden wanneer onderstaande stappen zijn afgerond.

   Let op: hiervoor heb je je Fontys inloggegevens nodig. Die heb je na je eerste inschrijving per mail ontvangen.

   STAP 1. Pasfoto uploaden (alleen desktop/laptop)

   STAP 2. Inschrijving volledig afronden, inclusief het afgeven van de digitale machtiging voor de inning van het collegegeld.

   Parkeren

   Om onze locaties goed bereikbaar te houden, bieden we parkeergelegenheid op onze
   terreinen.
   Een aantal terreinen zijn voorzien van slagbomen. Als student kun je op sommige campussen gratis parkeren. De slagbomen openen door middel van je Fontyspas of kentekenregistratie. Je kunt je kenteken hier registreren.

   In Sittard, op het TU/e terrein Eindhoven en Emmasingel (De Witte Dame) in Eindhoven is betaald parkeren mogelijk.

   Meer over parkeren bij TU/e lees je (zodra je je Fontys inloggegevens hebt) in de handleiding op portal/Connect (onder diensten, H&F).

   Lees meer over locatie Emmasingel.

   Vragen over parkeren?

   Mail je vraag naar parkeerbeheer@fontys.nl

   Nadat je je hebt aangemeld bij 1 of meer opleidingen bij Fontys maken we een account voor je aan. Hierover ontvang je vrij snel na je aanmelding een mail.

   Het account bestaat onder meer uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Wij adviseren je om de mail hierover goed te bewaren. Als je met de opleiding gaat starten heb je de gegevens uit de mail nodig.

   Afzender mail: no-reply@fontys.nl

   Onderwerp mail: Fontys account creatie/creation

    

   Intro en kennismaking

   Start jij in september met je opleiding bij Fontys dan begin je met een supervette introductieweek: Purple.

   De Purple introductieweek vindt plaats van 26 t/m 30 augustus 2024.

   Sfeerafbeelding Fontys
   Sfeerafbeelding Fontys

   Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

    

   Jouw intro

   Hoe ziet het programma er uit en wat neem je mee? Lees er hier alles over >>
    
    

   Rooster

   In augustus start het nieuwe collegejaar. Voor de nieuwe eerstejaarsstudenten houden wij de Purple introductieweek van 26 t/m 30 augustus 2024. Tijdens de Purple introductieweek staat kennismaken centraal. Kennismaken met je klasgenoten, met je opleiding, met de stad waar je gaat studeren en natuurlijk ook kennismaken met Fontys. We zijn van plan om de Purple introductieweek 2024 weer net zo mooi en fantastisch te maken als ieder jaar. Op de aftermovie hieronder, de Facebookpagina van Fontys en in de highlights op Instagram zie je terug hoe we de afgelopen editie beleefden.

   Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

   Let op! Team Purple organiseert de introductieweek in de steden Eindhoven en Tilburg. De opleidingen kiezen of ze niet, gedeeltelijk of helemaal meedoen aan de Purple activiteiten.

   De introweek zit er op. Je gaat nu echt beginnen met je opleiding. Na de introductieweek starten we het studiejaar vanaf maandag 02 september 2024. Meer informatie volgt zodra bekend.

   Als je vakanties of andere activiteiten wilt plannen, is het handig te weten wanneer er geen lessen zijn.

   Onderwijskalender 2024-2025

   Purple introductieweek
   26-08-2024 / 30-08-2024

   Onderwijsperiode 1
   02-09-2024 / 17-11-2024

   Onderwijsperiode 2
   18-11-2024 / 09-02-2025

   Onderwijsperiode 3
   10-02-2025 / 27-04-2025

   Onderwijsperiode 4
   05-05-2025 / 27-07-2025

   Vakanties en feestdagen

   Herfstvakantie
   21-10-2024 / 27-10-2024

   Kerstvakantie
   23-12-2024 / 05-01-2024

   Carnavalsvakantie
   03-03-2025 / 09-03-2025

   Goede vrijdag
   18-04-2025

   2e Paasdag
   21-04-2025

   Meivakantie
   28-04-2025 / 04-05-2025

   Bevrijdingsdag
   05-05-2025

   Hemelvaart + dag na Hemelvaart
   29-05-2025 / 30-05-2025

   2e Pinksterdag
   09-06-2025

   Zomervakantie
   25-07-2025 / 24-08-2025

   Bekijk de vakantiekalender voor collegejaar '24-'25

   Contact

   Nog vragen?

   Inhoudelijke vragen over de opleiding kun je stellen via mailadres fysio-support@fontys.nl

   Voor vragen over je inschrijving kun je contact opnemen met inschrijvingen-paramedisch@fontys.nl of 08850-77011.