Bibliotheek

Welkom bij de Fontys Bibliotheek. Jouw digitale ingang tot informatiebronnen, hulpmiddelen en persoonlijk advies.

Zoek direct met Fontys Finder

Veel informatiebronnen die door Fontys beschikbaar zijn gesteld, zijn eenvoudig doorzoekbaar met Fontys Finder. Informatiebronnen die niet doorzoekbaar zijn met Fontys Finder (denk aan cijfers en beeldmateriaal), vind je terug in alle databanken.

Kom je er niet helemaal uit? Bekijk dan de Fontys Finder Kennisclip.

Veelgestelde vragen

Over de Fontys Bibliotheek

Over vakinhoudelijke kennis

De Fontys Bibliotheek is de digitale ingang tot informatiebronnen en

online hulp en ondersteuning. Daarnaast staan kennispartners klaar om jouw persoonlijk advies te geven bij het vinden en verwerken van informatie.

Op sommige locaties is dit zeker nog mogelijk. Kijk hier voor een locatie bij jou in de buurt.
Het aanbieden van digitale bronnen zoals e-books en online tijdschriften zodat online informatiebronnen altijd en overal toegankelijk en beschikbaar zullen zijn 24/7.

Als je boeken geleend hebt dan kun je deze retour sturen naar deze antwoordnummers:

  • Locatie Tilburg -- Materialen inleveren, Antwoordnummer 454, 5000 VB Tilburg
  • Locatie Eindhoven -- Materialen inleveren, Antwoordnummer 10069, 5600 VB Eindhoven
  • Locatie Venlo -- Materialen inleveren, Antwoordnummer 1086, NL-5900 VB Venlo
  • Locatie Sittard -- Materialen inleveren, Antwoordnummer 1040, 6130 VB Sittard
Je kunt je boeken online verlengen door in te loggen via Fontys Finder. Meer informatie over het verlengen vind je op deze pagina Verlengen materiaal.
Ja dat is zeker mogelijk. Fontys Hogeschool gaat bijvoorbeeld met StudieHubs werken. Dit zijn plekken waar je kunt samenkomen maar natuurlijk ook kunt studeren. Daarnaast zijn er op iedere campus mogelijkheden om gebruik te maken van de gemeenschappelijke ruimtes voor je studie.

Iedere informatiebron die binnen Fontys Hogeschool beschikbaar is en aangeboden wordt heeft zijn eigen informatiepagina. Hier vind je naast relevante informatie over de desbetreffende bron ook de directe link naar de databank. Niet alle informatiebronnen zijn via Fontys Finder toegankelijk. Fontys Hogeschool biedt bijvoorbeeld ook bronnen aan waarmee je je eigen rapporten of Excel overzichten kunt genereren.
Met BrowZine vind je alle e-journals die aangeboden worden binnen Fontys Hogeschool. Met deze tool kun je zelfs op een makkelijke manier je favoriete tijdschriften selecteren en lezen.
Jazeker binnen Fontys Hogeschool bieden wij de browserextensie Library Access van Sage Lean Library aan. Met deze browserextensie krijg je online makkelijk toegang tot de gelicentieerde content van Fontys.

Ben je bezig met literatuuronderzoek en kun je wel wat hulp gebruiken? De kennispartners helpen je graag. Neem contact met ze op via bibliotheek@fontys.nl.

Ook online kun je gebruikmaken van hulp en ondersteuning, zoals de online cursus 'Zoekwijzer' en andere tools. Bekijk alle hulpmiddelen.

Met Google scholar kun je gemakkelijk brede zoekopdrachten naar wetenschappelijke literatuur uitvoeren. Google scholar heeft handige extra zoekfuncties. Zo kun je je resultaten sorteren op datum, zoeken in een bepaalde taal of in een bepaalde periode. In combinatie met de browserextensie Library Access van Sage Lean Library zie je direct of je via Fontys toegang hebt tot het volledige artikel.
Het kan voorkomen dat een e-boek al in gebruik is en dat jij daardoor geen gebruik kunt maken van dit zelfde e-boek. Probeer het op een later tijdstip nog eens.
Soms helpt het als je de cookies en cache verwijdert van je browser. Het kan ook helpen als je het scherm van je browser sluit en daarna opnieuw opent.
Als je een e-boek niet kunt vinden en je hebt dit wel nodig voor je studie dan mag je dit verzoek doorgeven aan bibliotheek@fontys.nl. Er wordt dan eerst gekeken of deze titel digitaal beschikbaar is. Daarna zal de titel eventueel worden aangeschaft.