Hulpmiddelen

Maak gebruik van de hulp en ondersteuning, zoals de online cursus Zoekwijzer, handige tools en meer. Zo maak je optimaal gebruik van informatiebronnen voor jouw studie of onderzoek.

Zoekwijzer

Zoekwijzer is een uitgebreide online cursus waarin je alles leert over het zoeken, beoordelen, selecteren en verwerken van bronnen voor studie en onderzoek.

Start de zoekwijzer

Tools

Tools zoals een browserextensie, citatiesoftware of een online tijdschriftenplank.

Bekijk de tools

Auteursrecht informatiepunt

Wat betekent dit auteursrecht precies? Wat mag je wel en wat niet? Ga hiervoor naar het auteursrechtinformatiepunt binnen Fontys.

Ga naar het informatiepunt

Bronnen vermelden

Bij jouw onderzoek of scriptie ga je bronnen raadplegen. Bekijk hieronder hoe je deze bronnen op de juiste manier vermeldt.

Bekijk de APA richtlijnen (Surf) Bekijk de kennisclips (Netwerk Auteursrechten Informatiepunten)

Hoe kan ik...

  • Met de zoektool Fontys Finder zoek je in een groot aanbod van digitale bronnen die geschikt zijn voor jouw studie. Fontys Finder biedt verschillende zoekopties om gericht te zoeken op bijvoorbeeld onderwerp of informatiesoort (e-book, e-journal, tijdschriftartikel, etc.).
  • Een overzicht van alle beschikbare informatiebronnen binnen Fontys vind je bij de A-Z lijst met databanken.
Ben je bezig met literatuuronderzoek en kun je wel wat hulp gebruiken? Kijk hiervoor naar de voorzieningen of bijvoorbeeld de tools die worden aangeboden. Of doe de online cursus 'Zoekwijzer'. Kom je er niet uit met de online ondersteuning? Neem dan contact op met een kennispartner via bibliotheek@fontys.nl.

De online cursus Zoekwijzer helpt je op weg bij het zoeken, beoordelen, selecteren en verwerken van bronnen voor je studie. De cursus bestaat uit de volgende modules, op basis- en verdiepingsniveau

  • Van onderzoeksvraag tot zoektermen
  • Informatiebronnen en zoekmethoden
  • Bronnen selecteren en beoordelen
  • Bronnen verwerken
Wil je een scriptie publiceren op de HBO Kennisbank? De procedure hiervoor verschilt per opleiding. Bekijk de video van HBO Kennisbank en informeer bij jouw afstudeercoach of -coördinator hoe het publiceren van een scriptie in zijn werk gaat.
  • Een hulpmiddel bij het vermelden van bronnen volgens de APA-richtlijnen is de publicatie 'De APA-richtlijnen uitgelegd' (SURF, 2021).
  • Ook zijn er diverse handige kennisclips beschikbaar gesteld door het Netwerk Auteursrechten Informatiepunten die je verder kunnen helpen.
  • Binnen Fontys kun je als student, docent of onderzoeker ook bij het Auteursrechtinformatiepunt meer informatie vinden.

Kennisclips Fontys Finder

Leer hoe je digitale bronnen vindt en verwerkt met Fontys Finder.

Zoeken in digitale bronnen Fontys Finder

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Zoeken in digitale bronnen

Zoeken met Fontys Finder

Bekijk ook