Sprint naar content

Werktuigbouwkunde

 • 4 jaar
 • Nederlands
 • Hbo-bachelor
 • Voltijd
Eindhoven, Venlo

Agenda

 • Open dagen
 • Meeloopdagen
 • Proefstuderen

Wil jij nieuwe producten bedenken, machines verbeteren en (3D-) ontwerpen maken? Heb je een passie voor techniek, ben je nieuwsgierig, vindingrijk en nauwkeurig? Dan is Werktuigbouwkunde iets voor jou! Als werktuigbouwkundige denk jij mee over de techniek van de toekomst.

Over de opleiding Werktuigbouwkunde

We leiden je op tot een breed inzetbare engineer. Je bedenkt hoe je machines en productieprocessen veiliger of gebruiksvriendelijker maakt, je vernieuwt én je ontwerpt ze. Een werktuigbouwkundige weet alles over materialen en hoe je deze zo goed mogelijk kunt inzetten.

Waarom opleiding Werktuigbouwkunde bij Fontys?

 • Projecten en (onderzoeks)opdrachten voor echte bedrijven
 • Veel zelf aan de slag in onze labs en practicumruimten
 • Alle aandacht om met jouw passie en persoonlijke begeleiding het beste uit jezelf te halen
 • Toch liever deeltijd volgen? Ook dat is mogelijk bij Fontys Werktuigbouwkunde!
 

Wat ga je leren?

Een afgestudeerd werktuigbouwkundige kan werkelijk overal aan de slag: in de hightech sector of de installatietechniek maar ook in de milieu-industrie, als ontwerper van achtbanen, bagagebanden of in de gezondheidszorg. De opleiding Werktuigbouwkunde bereidt je voor op deze brede mogelijkheden. Je bent vaak de spil in een projectteam met andere techneuten.

Wij bieden je:

 • Een goede mix tussen theorie (kennis) en praktijk.
 • (Bedrijfs)opdrachten en projecten.
 • Vaardigheden: je leert onder meer ontwerpen, samenwerken, planmatig werken en creatief denken.
 • Vakken: energie- en procestechnologie, construeren en mechanica, productietechniek- en materiaalkunde, meet- en regeltechniek, wiskunde, professionaliseringsvakken.

 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Kim Verheijen, student Werktuigbouwkunde

"Werktuigbouwkunde is een brede studie en je kunt er veel dingen mee worden. Je volgt bovendien projecten die aansluiten op het bedrijfsleven"
 

Hoe ziet je week eruit?

Studeren is hard werken. En dat is niet erg, als er maar afwisseling in zit. Dat zit wel goed bij Werktuigbouwkunde:

 • Het ene moment krijg je les in onze labs of practicumruimten
 • Het volgende moment werk je aan een 3D-print
 • Of doe je mee aan toegepast onderzoek voor een echt bedrijf
 • Samen met je medestudenten en onder begeleiding van onze docenten
 
 

Studie in cijfers

 
 
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,6 gemiddeld, 217 respondenten
3,7 gemiddeld, 1975 respondenten
Aantal eerstejaars
 
133
86
Door naar het tweede jaar
 
67%
69%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 34%
39%
 
HBO-bachelor of hoger 40%
46%
Doorstuderen
 
15%
22%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
91%
werkloos
2%
van de werkende afgestudeerden
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,5 gemiddeld, 40 respondenten
3,7 gemiddeld, 1975 respondenten
Aantal eerstejaars
 
20
86
Door naar het tweede jaar
 
69%
69%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 57%
39%
 
HBO-bachelor of hoger 63%
46%
Doorstuderen
 
11%
22%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
91%
werkloos
2%
van de werkende afgestudeerden
Bron: Studie in Cijfers Laatst bijgewerkt op 05-07-2023
sk123-logo-full
 

Toelatingseisen

 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid met nat, nlt of O&O
 • Natuur & Techniek
 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij met nat
 • Natuur & Gezondheid met nat, nlt of O&O
 • Natuur & Techniek
 • Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.

  Niveau Wiskunde en Natuurkunde
  Voor het succesvol doorlopen van de opleiding adviseren we minimaal startniveau wiskunde B havo 5. 

  Bijscholing Wiskunde en Natuurkunde
  Heb je weinig Wiskunde en Natuurkunde gehad tijdens je mbo-opleiding of is het even geleden dat je deze vakken had? Bij Fontys Engineering in Eindhoven wordt de Basiscursus Wiskunde en Natuurkunde aangeboden. Hiermee vergroot jouw kennis en vaardigheden op het gebied van Wiskunde en Natuurkunde en ben jij zeker van een goede doorstroom van mbo naar hbo.

  Niet-verwante vooropleiding
  Heb jij een niet-verwante vooropleiding op mbo-niveau en wil je toch onderzoeken of je toegelaten kunt worden tot Mechatronica? Neem dan contact met ons op via engineeringeindhoven@fontys.nl of ssc-venlo@fontys.nl.

Eén vak niet in jouw pakket? 
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.

Twijfel je of je Wiskunde en Natuurkunde op niveau is?
Bij Fontys Engineering in Eindhoven wordt de Basiscursus Wiskunde en Natuurkunde aangeboden. Hiermee vergroot jouw kennis en vaardigheden op het gebied van Wiskunde en Natuurkunde en ben jij zeker van een goede start.

Niet de juiste vooropleiding?  
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+.   

Buitenlands diploma
Heb je een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat het diploma aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je voldoende kennis hebben van de Nederlandse taal. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen via engineeringeindhoven@fontys.nl of ssc-venlo@fontys.nl

 

Placeholder for Fontys video
Bij Werktuigbouwkunde werk je innovatieve uitvindingen uit en komen praktijk en theorie samen.”
Rick, Werktuigbouwkunde student
 

Opbouw

Je kunt de opleiding Werktuigbouwkunde volgen in Eindhoven of Venlo.

Eindhoven

De opleiding in Eindhoven werkt nauw samen met bedrijven in de Brainport Regio. Daarnaast voer je samen met studenten van andere engineering-opleidingen vraagstukken uit vanuit het bedrijfsleven. De opleiding Werktuigbouwkunde in Eindhoven is gevestigd in Nexus, een locatie op het TU/e terrein met labs die ingericht zijn naar de laatste ontwikkelingen.

The programme is also being offered in English. Interested in the English programme?

Daarnaast kan je er in Eindhoven ook voor kiezen om de hbo-opleiding of de associate degree opleiding in deeltijd te volgen, wanneer je werk en studie wilt combineren.

Venlo

In Venlo begin je breed en start je met een gezamenlijk half jaar met studenten van Mechatronica en Industrieel Product Ontwerpen. Daarna kan je nog kiezen tussen deze opleidingen. Zo proef je van alle richtingen binnen de breedte van de Engineeringopleidingen in Venlo. De opleiding heeft goede contacten met bedrijven in de regio.

In Venlo bieden we ook een Ad Engineering aan:

In het eerste jaar bestaan je weken uit:

 • 22 uur lessen / theorie
 • 8 uur projecten
 • 10 uur zelfstudie

In deze propedeuseperiode oriënteer je je op het brede werkveld van een werktuigbouwkundig engineer. Je krijgt les in practicumruimten of in een van onze innovatieve labs en klaslokalen.  
 
Je volgt vakken als energie- en procestechnologie, construeren en mechanica, productietechniek- en materiaalkunde, meet- en regeltechniek en wis- en natuurkunde. Ook ga je al direct in projectgroepen aan de slag met het ontwerpen van producten. 

Vanaf het tweede studiejaar breid je je theoretische basiskennis en vaardigheden uit. Binnen Werktuigbouwkunde zijn er veel mogelijkheden om tijdens je studie toegepast onderzoek te doen. Onze docenten kijken samen met jou en met bedrijven naar nieuwe technologische mogelijkheden en innovaties. Dit onderzoek kun je doen in projectvorm samen met andere studenten, of als individuele student. Zo kun je bijvoorbeeld gaan werken aan onderzoek op het gebied van 3D-printing.

Door het nauwe contact met andere technische opleidingen binnen Fontys, kun je ook daar meedoen aan onderzoeksprojecten. Bijvoorbeeld op het gebied van adaptive robotics bij de opleiding Mechatronica of op het gebied van nieuwe aandrijfmogelijkheden zoals elektrisch rijden bij de opleiding Automotive. Zo zoeken we in lijn met jouw drive en interesses samen de grenzen op.

In het derde jaar loop je stage én ga je je kennis verdiepen of verbreden met een minor. 

Stage 

Tijdens je stage in de eerste helft van het derde studiejaar pas je je kennis en ervaring toe in het bedrijfsleven, in binnen- of buitenland. Je krijgt begeleiding vanuit de opleiding en op je stageplek. Je loopt je stage individueel.  

Minor

Binnen de opleiding Werktuigbouwkunde kun je kiezen wat bij je past. Zo kun je in het derde studiejaar een minor volgen binnen of buiten Fontys. Met de minor geef je jouw studie een eigen gezicht en kun je je specialiseren. Kies je voor een van de engineeringminors of volg je er een op een andere hogeschool, of in het buitenland?   

Eindhoven

Voor je afstuderen kies je een specialisatie:

Precisie engineering

Je leert over geavanceerdere constructieprincipes. Je gaat werken aan fijnmechanische bewegende en niet-bewegende constructies. Je doet kennis op over vrijheidsgraden, stijfheid van een constructie en effecten van wrijving.

Energie- en procestechniek

Hierbij richt je je op energie- en procestechnologische onderwerpen. Bijvoorbeeld de overdracht van warmte, waarbij warmtewisselaars een centrale rol spelen. In projectvorm werk je aan industriële klimaatsystemen en kijk je naar mogelijkheden voor energiebesparingen binnen industriële toepassingen.

Innovatie engineering

Een specialisatie op het gebied van het ontwikkelen van innovaties voor midden- en klein bedrijf. Behalve technologische ontwikkelingen waarbij patenten en technologische trends centraal staan, leer je hoe je een businessplan maakt voor het uitvoeren van je eigen innovatie.

In dit specialisatiesemester werk je ook aan je interculturele competenties en doe je internationale ervaring op door samen te werken met studenten van de Engelstalige studieprogramma (de voertaal is hierbij Engels, tentamens zijn naar keuze in het Nederlands of Engels). Op deze manier ben je goed voorbereid op de internationale arbeidsmarkt in de Brainport regio.

In de tweede helft van dit laatste studiejaar doe je een afstudeeropdracht bij een bedrijf in binnen- of buitenland.

Venlo

In Venlo kies je voor je afstudeerjaar 3 modules uit 10 mogelijke modules.

Je kunt deze modules volgen:

 • Production, Process & Quality
 • Robotics & Computer Numeric Control
 • Stiff & Lightweight Construction
 • Precision Engineering
 • Renewable Energy
 • Advanced Visualization
 • Smart products and User interface
 • Design for circularity
 • Topology and added manufacturing
 • Product Management

Afstuderen

In de tweede helft van dit laatste studiejaar doe je een afstudeeropdracht bij een bedrijf in binnen- of buitenland.

 
 

Na je opleiding

Als werktuigbouwkundige kun je producten, processen en machines ontwerpen. Je werkt in ontwerp en constructie, onderzoek en ontwikkeling, productie en automatisering of energiebeheer en milieutechniek. Ook kun je terecht in adviesfuncties of projectbegeleiding. Je gaat werken op een ingenieursbureau of ontwikkelafdeling, in de industrie of bij de overheid.

Denk aan functies als:

 • Werktuigbouwkundig ontwerper
 • Onderzoeker
 • Constructeur
 • Productengineer
 • Procesengineer

Je kunt natuurlijk ook doorstuderen en een masteropleiding gaan volgen bij Fontys of bij een technische universiteit. Fontys Engineering biedt de master Digital Technology Engineering en de master System Design aan. Met de TU/e zijn afspraken gemaakt voor een hbo top programma, wat doorstromen naar een master aan de universiteit gemakkelijk maakt.

Alumniverhalen

Na het behalen van je diploma kan je met Werktuigbouwkunde nog alle kanten op. Alumni van de opleiding Werktuigbouwkunde vertellen hoe zij hun studententijd hebben ervaren en wat ze daarna zijn gaan doen.

lees hier de alumni-verhalen
 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Werktuigbouwkunde: jouw toekomst als engineer

In de video leggen studenten uit hoe hun toekomst als engineer eruitziet.

 

Agenda

Meld je hier aan voor één van onze activiteiten. Zo weet je zeker of dit de opleiding voor jou is! Bekijk bijvoorbeeld een voorlichting vanuit huis of meld je aan voor een Open dag op de campus. Wat je ook kiest, hopelijk zien we je snel.

Meeloopdag Werktuigbouwkunde Venlo | Venlo
04 dec 2023 11:15 - 17:00
Programma
nog 4 plaatsen

Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt voor een meeloopdag ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.


Programma:
Energiesystemen, Mechanica en Materiaalkunde

Meeloopdag Werktuigbouwkunde Venlo | Venlo
11 dec 2023 11:15 - 17:00
Programma
nog 4 plaatsen

Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt voor een meeloopdag ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.


Programma:
Energiesystemen, Mechanica en Materiaalkunde

Meeloopdag Werktuigbouwkunde Venlo | Venlo
20 dec 2023 08:45 - 14:30
Programma
nog 2 plaatsen

Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt voor een meeloopdag ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.


Programma:
Project, Mechanica, Energiesystemen

Voorlichting Werktuigbouwkunde | Online
18 jan 2024 16:00 - 16:45
Programma
Tijdens de online voorlichting vertelt een van onze docenten je meer over de opleiding. Ook is een van onze huidige studenten aanwezig om zijn/haar ervaring over studeren bij Fontys Venlo te delen. Natuurlijk krijg je ook de gelegenheid om vragen te stellen. We kijken er naar uit om je te verwelkomen!
Voorlichting Werktuigbouwkunde | Online
18 jan 2024 19:00 - 19:45
Programma
Wil jij weten wat de opleiding inhoudt en hoe onze studenten deze ervaren? Meld je dan aan voor de online voorlichting! Een docent en student vertellen je alles over de inhoud van de opleiding en hoe het is om te studeren bij Fontys Engineering. Ook staan ze klaar om jouw vragen over de opleiding te beantwoorden.
Open dag Werktuigbouwkunde | Eindhoven
21 jan 2024
Programma
Tijdens de Open Dag krijg je een goed beeld van de opleiding Werktuigbouwkunde in Eindhoven. Je maakt kennis met studenten en docenten en ervaart wat studeren bij Fontys inhoudt. Onze studenten leiden je met plezier rond en vertellen je alles over de studie. Wil je een korte voorlichting bijwonen? Dat kan zeker. De voorlichtingen vinden plaats om 10:30 uur, 12:15 uur en 13:30 uur. De voorlichtingen vinden plaats in lokaal ER0.01.
Open dag Werktuigbouwkunde | Venlo
21 jan 2024
Programma
Leuk dat je de open dag komt bezoeken. Tijdens de open dag vertellen we je graag alles over de opleiding en maak je kennis met onze docenten en studenten. Ook laten we je graag onze lokalen en projectruimtes zien. Daarnaast vertellen onze studenten je graag over de projecten en casussen waaraan ze werken. Je kan tijdens deze open dag ook andere opleidingen van Fontys in Venlo bezoeken. Je ontvangt bij de ingang een programmaboekje. Wees welkom!
Proefstuderen Werktuigbouwkunde in Eindhoven | Eindhoven
08 feb 2024 14:00 - 17:00
Programma
Leuk dat je wil proefstuderen bij de opleiding Werktuigbouwkunde in Eindhoven!

De Proefstudeerdag staat gepland op donderdag 8 februari van 14:00-17:00 uur. Samen met andere scholieren ga jij een dagdeel studeren bij de opleiding. Er is een speciaal programma voor jullie samengesteld. Je volgt een aantal korte lessen en je maakt kennis met studenten en docenten. Zo ervaar je hoe het is om te studeren bij Fontys Engineering!

Programma

13:00-13:30 | Rondleiding en introductie

13:30-15:30 | Mini lessen: Olifant tillen en Dynamische vering

15:30-16:00 | Meet & greet met studenten

Locatie

De Proefstudeerdag vindt fysiek plaats in gebouw Nexus op het TU/e-terrein. Het adres is: de Rondom 1, 5612 AP Eindhoven. Je kunt je fiets voor de deur parkeren. Als je met de trein komt, loop je in ongeveer 10 minuten vanaf Eindhoven Centraal naar het gebouw. Kom je met de auto, dan kun je tegen betaling parkeren op het terrein van de TU/e.

Verzamelpunt

Als je voor het gebouw staat, loop je via de grote betonnen trappen naar de ingang op de eerste verdieping. Als je via de draaideur naar binnenloopt kom je bij het verzamelpunt waar studenten op je wachten. Als iedereen compleet is lopen zij met je mee naar het lokaal. Mocht je er wat eerder zijn, geen probleem. Zou je dan alvast bij het verzamelpunt willen wachten? Je wordt vanzelf opgehaald.

Goed om te weten

Voor de Proefstudeerdag hoef je niets voor te bereiden of mee te nemen. Je hebt geen laptop nodig. Je kunt gebruik maken van het gratis WiFi-netwerk van Fontys. Mocht je niet kunnen komen, meld je dan af via de link in de bevestigingsmail. Bij vragen, stuur gerust een mail naar engineeringcommunicatie@fontys.nl.

Proefstuderen Werktuigbouwkunde in Eindhoven | Eindhoven
16 apr 2024 09:30 - 12:30
Programma
Leuk dat je wil proefstuderen bij de opleiding Werktuigbouwkunde in Eindhoven!

De Proefstudeerdag staat gepland op dinsdag 16 april 2024 van 9:30-12:30 uur. Samen met andere scholieren ga jij een dagdeel studeren bij de opleiding. Er is een speciaal programma voor jullie samengesteld. Je volgt een aantal korte lessen en je maakt kennis met studenten en docenten. Zo ervaar je hoe het is om te studeren bij Fontys Engineering!

Programma

13:00-13:30 | Rondleiding en introductie

13:30-15:30 | Mini lessen: Olifant tillen en Dynamische vering

15:30-16:00 | Meet & greet met studenten

Locatie

De Proefstudeerdag vindt fysiek plaats in gebouw Nexus op het TU/e-terrein. Het adres is: de Rondom 1, 5612 AP Eindhoven. Je kunt je fiets voor de deur parkeren. Als je met de trein komt, loop je in ongeveer 10 minuten vanaf Eindhoven Centraal naar het gebouw. Kom je met de auto, dan kun je tegen betaling parkeren op het terrein van de TU/e.

Verzamelpunt

Als je voor het gebouw staat, loop je via de grote betonnen trappen naar de ingang op de eerste verdieping. Als je via de draaideur naar binnenloopt kom je bij het verzamelpunt waar studenten op je wachten. Als iedereen compleet is lopen zij met je mee naar het lokaal. Mocht je er wat eerder zijn, geen probleem. Zou je dan alvast bij het verzamelpunt willen wachten? Je wordt vanzelf opgehaald.

Goed om te weten

Voor de Proefstudeerdag hoef je niets voor te bereiden of mee te nemen. Je hebt geen laptop nodig. Je kunt gebruik maken van het gratis WiFi-netwerk van Fontys. Mocht je niet kunnen komen, meld je dan af via de link in de bevestigingsmail. Bij vragen, stuur gerust een mail naar engineeringcommunicatie@fontys.nl.

Open Dag
16 maart 2024
Programma

Heb jij al een paar opleidingen in gedachten? Fijn! Dan is het tijd voor de volgende stap. Bezoek onze open dag en kom sfeer proeven, want of het écht klikt merk je het beste op onze campus. Onze studenten en docenten leiden je met plezier rond.

Onze open dag is op 16 maart, 2024.

Wil jij erbij zijn? Laat je gegevens achter en krijg als eerste bericht.

Meelopen bij Werktuigbouwkunde in Eindhoven

Ontdek hoe het is om te studeren bij de opleiding Werktuigbouwkunde in Eindhoven!
Meld je aan voor een meeloopdag en ervaar een reguliere lesdag. Je loopt een dag mee met een eerstejaarsstudent en volgt de lessen die bij hen op de planning staat. Zo krijg je een beeld van de inhoud van de studie en krijg je de kans om te praten met zowel studenten als docenten.

Na aanmelding zal een student via e-mail contact met je opnemen om een geschikte dag en tijd af te spreken en je vragen te beantwoorden. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Meer weten over de opleiding Werktuigbouwkunde

Scroll door de agenda en krijg een sneak preview van onze opleiding en het beroep. Je kunt onder andere proefcolleges volgen en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of de opleiding bij je past.

Open de Sneak Preview

Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.


Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en laptop.   


Op  DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart. 

Stap 1: Je meldt je aan via Studielink.
Het studiejaar start op 31 augustus, zorg er voor dat je je ruim voor die datum hebt aangemeld via Studielink. Maar: hoe eerder hoe beter natuurlijk. Zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren. Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink – dashboard.

Stap 2: Je kunt de Studiekeuzecheck doen
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.

Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.  

Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

Wil jij weten wat de studie Werktuigbouwkunde nog meer inhoudt? Daphne vertelt over de gave projecten waaraan zij tot nu toe heeft gewerkt. Daarnaast geeft ze handige tips aan studenten die nog met de opleiding moeten beginnen.