Sprint naar content

Voortrajecten Sector Muziek

Sfeerafbeelding Fontys

De aanloop tot een muziekstudie!

Muziek is je lust en je leven. Wil je van muziek je beroep maken, maar misschien heb je middelbare schooldiploma nog niet op zak of is je praktijk- of theorieniveau nog net niet hoog genoeg. Veel aankomende studenten hebben eerst een of twee jaar voorbereiding nodig voor ze aan de bachelorstudie kunnen beginnen. Voor hen is er het voortraject Muziek.
De Muziek voortrajecten zijn:

Vooropleiding Music and Performing Arts

Lang niet iedere student gaat meteen na de middelbare school naar het Conservatorium. Vaak wordt een wat langere aanloopweg gevolgd, de zogenaamde 'vooropleiding'. De lessen vinden plaats buiten schooltijd en worden gegeven door docenten van het Conservatorium. Lees meer...

Young Musicians Academy

Deze klas is alleen bestemd voor (zeer) jong uitzonderlijk talent met voldoende mogelijkheden om straks tot de (inter)nationale top te behoren. Naast je studie aan het Conservatorium volg je regulier basis- of middelbaar onderwijs. Lees meer...

Aanmelden voortrajecten

Voor bovenstaande voortrajecten van Fontys Academy of the Arts moet je eerst toelating doen. Klik op het voortraject van je keuze en kijk bij "toelatingseisen en aanmelden".

Vooropleiding Docent Muziek

De vooropleiding van de bacheloropleiding Docent Muziek wordt tegenwoordig niet meer bij Fontys gegeven, maar bij Brainport Music Experience Centre (BMEC).

Aanmelden BMEC

Voortraject Rockacademie

Om je voor te bereiden op de auditie voor de Rockacademie zijn er verschillende trajecten. Lees hier meer informatie.

Praktische informatie

Duur: september tot mei/juni
Studiekosten studiejaar 2022/2023:
- € 1475 (vooropleiding voor bachelor Music and Performing Arts)
- € 1675 (Young Musicians Academy)