Sprint naar content

Toegepaste Wiskunde

 • 4 jaar
 • Nederlands
 • Hbo-bachelor
 • Voltijd
Eindhoven

Agenda

 • Open dagen
 • Proefstuderen
 • En meer...

Wil je ontdekken hoe je wiskunde inzet om organisaties te verbeteren? Ben je kritisch en nauwkeurig? Hou je van puzzelen? En is wiskunde jouw passie? Dan ben je bij Toegepaste Wiskunde helemaal op je plek.

Over de opleiding Toegepaste Wiskunde

Bij de opleiding Toegepaste Wiskunde word je opgeleid tot wiskundig probleemoplosser gespecialiseerd in Operations Research in de Logistiek, Data Science of Engineering Mathematics. Je ontwikkelt jezelf als professional, adviseur en als teamspeler. De eerste twee jaar brengen onze docenten je een brede wiskundige basis bij en werk je met medestudenten aan projecten. Ook doe je praktijkervaring op tijdens stage. We begeleiden je in het wiskundig modelleren, analyseren en oplossen van complexere vraagstukken. 

Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie) is een rode draad door alle drie de afstudeerrichtingen. Het gaat hierbij om de intelligentie waarmee machines, software en apparaten zelfstandig problemen oplossen. Zij imiteren het denkvermogen van de mens (machine learning). De apparaten zijn zich echter niet bewust van de taken die ze uitvoeren. Ze volgen algoritmes en herkennen patronen. Hoe je Artificial Intelligence inzet leer je bij Toegepaste Wiskunde.

Wil jij Toegepaste Wiskunde in het Engels studeren?

Waarom de opleiding Toegepaste Wiskunde?

 • Unieke afstudeerrichtingen Operations Research, Data Science en Engineering Mathematics
 • Projecten, opdrachten en stages voor bedrijven
 • Een modern gebouw op het terrein van de TU/e in Eindhoven
 • Aandacht voor jouw wiskundige én je persoonlijke ontwikkeling

 

Wat ga je leren?

Na je studie Toegepaste Wiskunde ben jij degene die in een bedrijf of organisatie problemen in kaart brengt en met behulp van wiskunde oplossingen bedenkt. Je leert samen te werken in een team en om de technische materie onder de knie te krijgen. 

Wat kan je verwachten?
 • Een goede mix tussen theorie (kennis) en praktijk.
 • (Bedrijfs)opdrachten en projecten.
 • Vaardigheden: je leert onder meer samenwerken, wiskundige materie begrijpelijk overbrengen, communiceren. Software skills: programmeren in MATLAB, Python, R, AIMMS, Excel, etc.
 • Vakken: calculus, lineaire algebra, kansrekening en statistiek, wiskundige optimalisatie en een breed scala aan gespecialiseerde vakken die horen bij de verschillende afstudeerrichtingen.
 

Student Summer van Dongen vertelt over de opleiding

"De opleiding besteedt super veel tijd aan samenwerking en je persoonlijke ontwikkeling. Dat is hartstikke belangrijk als je later het bedrijfsleven in gaat. Daarnaast krijg je tijdens je stage meteen een duidelijk beeld van hoe wiskunde wordt toegepast in het bedrijfsleven. Je bent heel breed inzetbaar!"
 

Hoe ziet je week eruit?

Studeren is hard werken. En dat is niet erg want er is voldoende afwisseling. Hoe is dat bij Toegepaste Wiskunde: 

 • Het ene moment zit je in de collegezaal
 • Het volgende moment werk je aan een uitdaging in de logistieke sector
 • Of bedenk je oplossingen voor een bedrijf
 • Samen met je medestudenten en onder begeleiding van onze docenten

Weten of de opleiding Toegepaste Wiskunde in Eindhoven wat voor jou is?

 
 

Studie in cijfers

 
 
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,6 gemiddeld, 111 respondenten
3,9 gemiddeld, 365 respondenten
Aantal eerstejaars
 
72
52
Door naar het tweede jaar
 
61%
61%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 33%
28%
 
HBO-bachelor of hoger 43%
35%
Doorstuderen
 
43%
40%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
100%
Bron: Studie in Cijfers Laatst bijgewerkt op 05-07-2023
sk123-logo-full

 

Toelatingseisen

 • Cultuur & Maatschappij met wiB
 • Economie & Maatschappij met wiB
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Cultuur & Maatschappij met wiA of wiB
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.

  Niveau Wiskunde en Natuurkunde
  Voor het succesvol doorlopen van de opleiding adviseren we minimaal startniveau wiskunde B havo 5. 

  Basiscursus Wiskunde en Natuurkunde
  Heb je weinig Wiskunde en Natuurkunde gehad tijdens je mbo-opleiding of is het even geleden dat je deze vakken had? Volg de Basiscursus Wiskunde en Natuurkunde en vergroot jouw kennis en vaardigheden op het gebied van Wiskunde en Natuurkunde. Zo ben jij zeker van een goede doorstroom van mbo naar hbo.

  Vragen over doorstroom
  Heb jij een niet-verwante vooropleiding op mbo-niveau en twijfel je of je de opleiding kan doen? Neem dan contact op via engineeringeindhoven@fontys.nl of bel 08850-77333.

Eén vak niet in jouw pakket? 
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.

Niet de juiste vooropleiding?  
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je:
- 21 jaar of ouder op het moment dat de Fontys-opleiding tussentijds start (dat wil zeggen dat de opleiding niet in september start) of,
- 21 jaar of ouder op 1 oktober indien de Fontys-opleiding in september start?
Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+. 

Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Twijfel je of je Wiskunde en Natuurkunde op niveau is?

Voor het succesvol doorlopen van de opleiding adviseren we minimaal startniveau wiskunde B havo 5. Bij Fontys Engineering in Eindhoven wordt de Basiscursus Wiskunde en Natuurkunde aangeboden. Hiermee vergroot jouw kennis en vaardigheden op het gebied van Wiskunde en Natuurkunde en ben jij zeker van een goede start!

 

Placeholder for Fontys video
Met toegepaste wiskunde draag ik bij aan oplossingen op maatschappelijk en technisch vlak. Kijk bijvoorbeeld naar de volgorde van stoplichten of een vliegschema op de airport.”
 

Opbouw

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Een hbo-opleiding bij Engineering

hoe ziet dat er uit?

In het eerste jaar bestaat een studieweek uit:

 • ▪️ 16 uur lessen/theorie
 • ▪️ 12 uur praktijk/projecten
 • ▪️ 12 uur zelfstudie


Je maakt kennis met de vier leerlijnen van de opleiding: Engineering Mathematics, Data Science, Operations Research in de Logistiek en Professionalisering. Ook werk je in het eerste jaar in teams aan projecten voor bedrijven. Bij Toegepaste Wiskunde staat uitdaging, groei en persoonlijke aandacht, centraal.

Aan het eind van het tweede jaar kies je een afstudeerrichting. Binnen die richting ga je je specialiseren. Dit doe je door het volgen van vakken en stages bij organisaties die passen bij je gekozen richting. De drie afstudeerrichtingen zijn:

Operations Research

Operations Research in de Logistiek richt zich volledig op de logistieke sector. Je leert relevante informatie te verzamelen en te structureren. Daarnaast leer je hoe je wiskundige modellen en technieken uit de Operations Research kunt toepassen om logistieke problemen aan te pakken.

Data Science

Bij Data Science leer je behalve kansrekening en statistiek óók vaardigheden op het gebied van programmeren. De vakgebieden wiskunde en informatica vinden elkaar in deze richting. Naast het verzamelen van data leer je de gegevens te analyseren, modelleren, op te schonen en inzichtelijk te maken. Zo kun je patronen ontdekken, voorspellingen doen en conclusies trekken.

Engineering Mathematic

Bij Engineering Mathematics leer je een praktische context vertalen naar een wiskundig model. Belangrijke onderwerpen zijn ‘systemen en signalen’ en ‘modelvorming met differentiaalvergelijkingen’.

Leerlijn Professionalisering

Ook heeft de opleiding de verplichte leerlijn 'Professionalisering. Binnen de leerlijn Professionalisering ontwikkel je soft skills zoals samenwerken, presenteren en communiceren. Ook krijg je het vak beroepsethiek en cursussen Engels, netwerken en solliciteren. Alle studenten volgen deze leerlijn, welke richting je ook kiest.

In het derde jaar verdiep je je verder binnen je afstudeerrichting en projecten, en loop je stage bij een bedrijf dat past bij je gekozen richting.  

Minor 

Je gaat een minor doen bij een andere opleiding van Fontys of bij een andere onderwijsinstelling in het binnen- of buitenland. Inhoudelijk heb je hierin een vrije keuze en kun je ervoor kiezen om je te verbreden naar eigen interesse of je te verdiepen in de wiskunde. Ook is het mogelijk om de minor in te zetten als premaster als je na deze opleiding een master wil gaan doen. 

Stage

De opdracht die je uitvoert tijdens de stage moet betrekking hebben op minstens één of meer van de gebieden Engineering Mathematics, Data Science of Operations Research in de Logistiek. Tijdens je stage pas je jouw kennis en ervaring toe in het bedrijfsleven, in binnen- of buitenland. Je krijgt intensieve begeleiding vanuit de opleiding en op je stageplek. 

Afstuderen 

Jouw laatste studiejaar staat in het teken van afstuderen. In de tweede helft van het jaar doe je een afstudeeropdracht bij een bedrijf in binnen- of buitenland. Je maakt hiervan een verslag en geeft een afstudeerpresentatie. De afstudeer- en bedrijfsbegeleider helpen je daarbij, en beoordelen de opdracht. Vaak is een afstudeeropdracht dé opstap naar een baan. 

 
 

Na je opleiding

Na je opleiding ga je werken in een functie die aansluit bij jouw richting. Je buigt je over wiskundige modellen van technische systemen, over de verzameling en verwerking van data in bedrijfsprocessen of je pakt logistieke problemen aan. Na de opleiding ben je klaar voor de arbeidsmarkt of om een vervolgstudie te doen.

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een:   

 • Vervoersbedrijf
 • Distributiecentrum
 • Productiebedrijf
 • Zorginstelling
 • Ingenieursbureau
Doorstuderen 

Je kunt natuurlijk ook doorstuderen: bijvoorbeeld een 1-jarige opleiding aan de lerarenopleiding Wiskunde of een masteropleiding aan een universiteit zoals Artificial Intelligence, Data Science, Industrial and Applied Mathematics of Econometrics. Met de TU/e zijn afspraken gemaakt voor een hbo top programma, wat doorstromen gemakkelijk maakt.

Master bij Fontys
Je kunt je master ook bij Fontys volgen. Zo biedt Fontys Engineering de master Digital Technology Engineering en de master System Design aan.

Alumnus

Benieuwd naar wat afgestudeerde studenten Toegepaste Wiskunde zijn gaan doen na hun studie?

ga naar de alumni-verhalen

 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Jouw toekomst als wiskundige

Diploma op zak! En dan? Studenten vertellen over hun toekomstplannen.

 

Agenda

Meld je hier aan voor één van onze activiteiten. Zo weet je zeker of dit de opleiding voor jou is! Bekijk bijvoorbeeld een voorlichting vanuit huis of meld je aan voor een Open dag op de campus. Wat je ook kiest, hopelijk zien we je snel.

Voorlichting Toegepaste Wiskunde | Online
15 jan 2024 19:00 - 19:45
Programma
Wil jij weten wat de opleiding inhoudt en hoe onze studenten deze ervaren? Meld je dan aan voor de online voorlichting! Een docent en student vertellen je alles over de inhoud van de opleiding en hoe het is om te studeren bij Fontys Engineering. Ook staan ze klaar om jouw vragen over de opleiding te beantwoorden.
Open dag Toegepaste Wiskunde | Eindhoven
21 jan 2024
Programma
Tijdens de Open Dag krijg je een goed beeld van de opleiding Toegepaste Wiskunde in Eindhoven. Je maakt kennis met studenten en docenten en ervaart wat studeren bij Fontys inhoudt. Onze studenten leiden je met plezier rond en vertellen je alles over de studie. Wil je een korte voorlichting bijwonen? Dat kan zeker. De voorlichtingen vinden plaats om 10:15 uur, 11:15 uur, 12:15 uur en 13:15 uur. De voorlichtingen vinden plaats in lokaal ER0.29.
Proefstuderen Toegepaste Wiskunde | Eindhoven
06 feb 2024 13:00 - 16:00
Programma
Leuk dat je wil proefstuderen bij de opleiding Toegepaste Wiskunde!

De Proefstudeerdag staat gepland op dinsdag 6 februari 2024 van 13.00-16.00 uur in Eindhoven. Samen met andere scholieren ga jij een dagdeel studeren bij de opleiding. Er is een speciaal programma voor jullie samengesteld. Je volgt een aantal korte lessen en je maakt kennis met studenten en docenten. Zo ervaar je hoe het is om te studeren bij Fontys Engineering!

Programma

13.00 - 13.30 | Welkom en introductie
13.30 - 14.00 | Praktijkles Data Science
14.00 - 14.30 | Praktijkles Professionalisering
14.30 - 14.40 | Pauze

14.40 - 15.10 | Praktijkles Operations Research

15.10 - 15.40 | Praktijkles Engineering Mathematics

15.40 - 16.00 | Afsluiting

Locatie

De Proefstudeerdag vindt fysiek plaats in gebouw Nexus op het TU/e-terrein. Het adres is: de Rondom 1, 5612 AP Eindhoven. Je kunt je fiets voor de deur parkeren. Als je met de trein komt, loop je in ongeveer 10 minuten vanaf Eindhoven Centraal naar het gebouw. Kom je met de auto, dan kun je tegen betaling parkeren op het terrein van de TU/e.

Verzamelpunt

Als je voor het gebouw staat, loop je via de grote betonnen trappen naar de ingang op de eerste verdieping. Als je via de draaideur naar binnenloopt kom je bij het verzamelpunt waar studenten op je wachten. Als iedereen compleet is lopen zij met je mee naar het lokaal. Mocht je er wat eerder zijn, geen probleem. Zou je dan alvast bij het verzamelpunt willen wachten? Je wordt vanzelf opgehaald.

Goed om te weten

Voor de Proefstudeerdag hoef je niets voor te bereiden of mee te nemen. Je hebt geen laptop nodig. Je kunt gebruik maken van het gratis WiFi-netwerk van Fontys. Mocht je niet kunnen komen, meld je dan af via de link in de bevestigingsmail. Bij vragen, stuur gerust een mail naar engineeringcommunicatie@fontys.nl.

Veel plezier op de Proefstudeerdag!

Proefstuderen Toegepaste Wiskunde | Eindhoven
09 apr 2024 13:00 - 16:00
Programma
Leuk dat je wil proefstuderen bij de opleiding Toegepaste Wiskunde!

De Proefstudeerdag staat gepland op dinsdag 9 april 2024 van 13.00-16.00 uur in Eindhoven. Samen met andere scholieren ga jij een dagdeel studeren bij de opleiding. Er is een speciaal programma voor jullie samengesteld. Je volgt een aantal korte lessen en je maakt kennis met studenten en docenten. Zo ervaar je hoe het is om te studeren bij Fontys Engineering!

Programma

13.00 - 13.30 | Welkom en introductie

13.30 - 14.00 | Praktijkles Data Science

14.00 - 14.30 | Praktijkles Professionalisering

14.30 - 14.40 | Pauze

14.40 - 15.10 | Praktijkles Operations Research

15.10 - 15.40 | Praktijkles Engineering Mathematics

15.40 - 16.00 | Afsluiting

Locatie

De Proefstudeerdag vindt fysiek plaats in gebouw Nexus op het TU/e-terrein. Het adres is: de Rondom 1, 5612 AP Eindhoven. Je kunt je fiets voor de deur parkeren. Als je met de trein komt, loop je in ongeveer 10 minuten vanaf Eindhoven Centraal naar het gebouw. Kom je met de auto, dan kun je tegen betaling parkeren op het terrein van de TU/e.

Verzamelpunt

Als je voor het gebouw staat, loop je via de grote betonnen trappen naar de ingang op de eerste verdieping. Als je via de draaideur naar binnenloopt kom je bij het verzamelpunt waar studenten op je wachten. Als iedereen compleet is lopen zij met je mee naar het lokaal. Mocht je er wat eerder zijn, geen probleem. Zou je dan alvast bij het verzamelpunt willen wachten? Je wordt vanzelf opgehaald.

Goed om te weten

Voor de Proefstudeerdag hoef je niets voor te bereiden of mee te nemen. Je hebt geen laptop nodig. Je kunt gebruik maken van het gratis WiFi-netwerk van Fontys. Mocht je niet kunnen komen, meld je dan af via de link in de bevestigingsmail. Bij vragen, stuur gerust een mail naar engineeringcommunicatie@fontys.nl.

Hbo voorbereiding havo/vwo Toegepaste Wiskunde | Eindhoven
28 sep 2023 14:45 - 17:00
Programma
Aanmelding gesloten

E-Buzz - Verder komen met elektrisch transport
in steden

Tijdens dit voorbereidingsprogramma werk je samen met studenten en een coach aan een maatschappelijk probleem, een opdracht uit de praktijk. Dit jaar betreft het onderwerp: E-Buzz - Verder komen met elektrisch transport in steden. Binnen de opleiding Toegepast Wiskunde is dit een groepsopdracht in het tweede jaar. Daarnaast doet de opleiding Toegepaste Wiskunde onderzoek naar elektrisch vervoer van personen in de gemeente Eindhoven. De resultaten van dit onderzoek werden afgelopen Mei gepresenteerd op de Nationale Wiskunde Dagen.

Steeds meer vervoersbedrijven gebruiken bussen die rijden op elektriciteit. Dit is beter voor het milieu, omdat deze bussen geen of minder CO2 uitstoten. Dat houdt de lucht in de stad schoner. Het zorgt echter ook voor meer dan genoeg nieuwe uitdagingen. Bij verbrandingsmotoren is de reikwijdte en het tanken doorgaans niet iets waar je bij het plannen van de ritten rekening mee moet houden. Voor een elektromotor is dat niet altijd even vanzelfsprekend. Er zijn nog veel vragen te beantwoorden om de E-bus goed te kunnen inzetten. Denk aan vragen als: Waar plaatsen we ons/onze oplaadpunt(en)? Wat moet de capaciteit zijn van onze accu’s? Wat is het verbruik van de motor, afhankelijk van de route? Dit zijn allemaal vragen waarmee je met wiskunde een oplossing op kunt vinden.

In dit voorbereidingsprogramma ga je op een drietal vragen antwoorden vinden met verkregen wiskundige kennis. Hierin word je ondersteund opdat je een goede indruk krijgt van de werkwijze binnen de opleiding en de praktijk. Door zowel te proeven aan de sfeer als de inhoud van de opleiding helpen we jou hopelijk bij het maken van een juiste studie- en beroepskeuze. Daarnaast kun je alle ervaringen die je opdoet gebruiken voor je profielwerkstuk.

Wat ga je doen?

Ga jij volgend schooljaar eindexamen havo of vwo doen en wil je een profielwerkstuk maken over een onderwerp dat jou echt interesseert? Heb je interesse in wiskunde en wil je meer weten over de toepassing van wiskunde en betekenis van wiskunde voor onze samenleving? Dan is het hbo voorbereidingsprogramma Toegepaste Wiskunde echt iets voor jou! Tijdens dit voorbereidingsprogramma werk je samen met studenten en een coach aan een maatschappelijk probleem, een opdracht uit de praktijk. Dit jaar betreft het onderwerp:
E-Buzz - Verder komen met elektrisch transport in steden
. Binnen de opleiding Toegepast Wiskunde is dit een groepsopdracht in het tweede jaar. Daarnaast doet de opleiding Toegepaste Wiskunde onderzoek naar elektrisch vervoer van personen in de gemeente Eindhoven. De resultaten van dit onderzoek werden afgelopen Mei gepresenteerd op de Nationale Wiskunde Dagen. Steeds meer vervoersbedrijven gebruiken bussen die rijden op elektriciteit. Dit is beter voor het milieu, omdat deze bussen geen of minder CO2 uitstoten. Dat houdt de lucht in de stad schoner. Het zorgt echter ook voor meer dan genoeg nieuwe uitdagingen. Bij verbrandingsmotoren is de reikwijdte en het tanken doorgaans niet iets waar je bij het plannen van de ritten rekening mee moet houden. Voor een elektromotor is dat niet altijd even vanzelfsprekend. Er zijn nog veel vragen te beantwoorden om de E-bus goed te kunnen inzetten. Denk aan vragen als: Waar plaatsen we ons/onze oplaadpunt(en)? Wat moet de capaciteit zijn van onze accu’s? Wat is het verbruik van de motor, afhankelijk van de route? Dit zijn allemaal vragen waarmee je met wiskunde een oplossing op kunt vinden. In dit voorbereidingsprogramma ga je op een drietal vragen antwoorden vinden met verkregen wiskundige kennis. Hierin word je ondersteund opdat je een goede indruk krijgt van de werkwijze binnen de opleiding en de praktijk. Door zowel te proeven aan de sfeer als de inhoud van de opleiding helpen we jou hopelijk bij het maken van een juiste studie- en beroepskeuze. Daarnaast kun je alle ervaringen die je opdoet gebruiken voor je profielwerkstuk. Wat ga je doen? In een klein groepje van leerlingen werk je in 8 bijeenkomsten aan een drie problemen (opdrachten) die zich voordoen bij gebruik van elektrische bussen voor passagiervervoer. Tijdens de bijeenkomsten krijg je uitleg (college) over de wiskunde die betrekking heeft op de opdrachten. Daarnaast krijg je uitleg over tools die je kunt gebruiken bij het werken aan de opdracht. Immers, de uitdagingen zijn zo groot dat het oplossen met pen en papier geen optie meer is. Tenslotte ga je met je groepje proberen om tot een oplossing te komen voor elk van de drie problemen. In de laatste bijeenkomst presenteer je je resultaten en leg je uit hoe je tot je antwoorden bent gekomen. Kortom: een mooie kans om je te ontwikkelen, voor te bereiden op het hbo en een beeld te krijgen van wat Toegepaste Wiskunde studeren bij Fontys inhoudt! Je bent zelf verantwoordelijk voor de voortgang van je profielwerkstuk, maar dat betekent uiteraard niet dat je alles alleen moet doen, we doen dit samen! Alle bijeenkomsten vinden plaats op de opleidingslocatie van Fontys Hogeschool Eindhoven, maar in de weken tussen de bijeenkomsten door werk je thuis of op school verder aan je profielwerkstuk.

Bijeenkomst 1: Kennismaken en de opstart
Je maakt uitgebreid kennis met je medeleerlingen en de coach. Daarnaast krijgt uitleg over de leerlijnen binnen de opleiding Toegepaste Wiskunde. We maken een start met de oriëntatie op het onderwerp Elektrische bus, middels een demo en omschrijving van de uitdagingen die dat met zich meebrengt. Aan het einde van deze bijeenkomst weet je wat er van je wordt verwacht de komende weken.

Bijeenkomst 2: Rapportagevaardigheden
Je krijgt uitleg over hoe met hoofd- en deelvragen de problemen kunt benaderen en hoe je je bevindingen documenteert. Al die informatie en dus de antwoorden op je onderzoeksvragen moeten op een overzichtelijke manier verwerkt worden in een verslag. Dan kun je uiteindelijk een conclusie trekken en bijvoorbeeld een advies geven. Je krijgt uitleg over het schrijven van de rapportage en de conclusie zodat je er een mooi rapport van kunt maken.

Bijeenkomst 3-7: Nu werk je aan de drie opdrachten
1. De invloed van hoogteverschil op het energieverbruik van een bus.
2. Wat is de invloed van de volgorde van busstops op het energieverbruik van een bus.
3. Hoe modelleer ik de relatie tussen twee variabelen voor mijn model van de bus.

Bijeenkomst 8: Afsluiting en presentatie
In bijeenkomst 8 mag je laten zien waar je al die maanden zo hard aan gewerkt hebt! Je geeft een presentatie van je onderzoek op een manier die bij jou past. Je doet dit voor je medeleerlingen, studenten en coaches. Je beantwoordt vragen, maar mag ook zelf vragen om feedback van de aanwezigen. Een moment om trots op te zijn! Je krijgt geen cijfer van onze opleiding maar wel een waardering in de vorm van behaald of niet behaald aan de hand van een beoordelingsformulier.

Als je dit voorbereidingsprogramma gaat volgen, ben je er zeker van dat je:

 • Ondersteuning hebt gekregen bij het maken van een profielwerkstuk
 • Kennis hebt gemaakt met HBO-vaardigheden en inzicht in je eigen competenties.
 • Zicht hebt gekregen op de inhoud en de onderwijsvorm bij Fontys Hogeschool Toegepaste Wiskunde
 • Zicht hebt gekregen op het werkveld van een toegepast wiskundige
 • Kennis gemaakt hebt met toekomstige medestudenten en de opleidingslocatie

Data bijeenkomsten

28 september 2023
12 oktober 2023
2 november 2023
23 november 2023
7 december 2023
14 december 2023
11 januari 2024
1 februari 2024

Contactpersoon

Heb je vragen, neem dan contact op met Jean-Paul van Leeuwen

Fontys Campus Nexus

De Rondom 1, Eindhoven

Locatiekaart op adres: De Rondom 1, Eindhoven

Aanwezigheidsplicht

Het hbo voorbereidingsprogramma wordt op locatie gegeven. 100% aanwezigheid is een voorwaarde voor deelname.

Open Dag
16 maart 2024
Programma

Heb jij al een paar opleidingen in gedachten? Fijn! Dan is het tijd voor de volgende stap. Bezoek onze open dag en kom sfeer proeven, want of het écht klikt merk je het beste op onze campus. Onze studenten en docenten leiden je met plezier rond.

Onze open dag is op 16 maart, 2024.

Wil jij erbij zijn? Laat je gegevens achter en krijg als eerste bericht.

Meelopen bij Toegepaste Wiskunde in Eindhoven

Ontdek hoe het is om te studeren bij de opleiding! Meld je aan voor een meeloopdag en ervaar een reguliere lesdag. Je loopt een dag mee met een eerstejaars student en volgt de lessen die bij hen op de planning staat. Zo krijg je een beeld van de inhoud van de studie en krijg je de kans om te praten met zowel studenten als docenten.  

Na aanmelding zal een student via e-mail contact met je opnemen om een geschikte dag en tijd af te spreken en je vragen te beantwoorden.  We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!  

Meer weten over de opleiding Toegepaste Wiskunde

Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.
Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en computer.   

Voor de opleiding Toegepaste Wiskunde is de aanschaf van een Windows laptop verplicht. Deze laptop moet voldoende rekenkracht en geheugen hebben. 

Op DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart. 

Stap 1: Je meldt je aan via Studielink.
Meld je, bij voorkeur, vóór 1 mei aan, zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren.

Aanmelden na 1 mei? Informeer bij de opleiding naar de mogelijkheden.

Houd je Studielink berichten in de gaten, deze ontvang je ook op het emailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Vanaf half mei is het mogelijk om je betaalgegevens in te voeren in Studielink.

Stap 2: Je wordt uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck.
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.

Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.  

Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

Wil jij weten wat de studie Toegepaste Wiskunde nog meer inhoudt? Anke en Paula vertellen over de gave projecten waaraan zij tot nu toe hebben gewerkt. Daarnaast geven ze handige tips aan studenten die nog met de opleiding moeten beginnen.

 

Sfeerafbeelding Fontys

25 jaar Toegepaste Wiskunde

Wil jij weten wat (oud-)studenten van de opleiding vinden? Welke tips docenten aan potentiële studenten meegeven en waarom bedrijven het zo belangrijk vinden om samen te werken met studenten van Toegepaste Wiskunde? Omdat de opleiding 25 jaar bestaat, hebben wij al deze verhalen samengebundeld in een magazine.