Sprint naar content

Werkgelukexpert - Implementatie op de werkvloer

  • Eindhoven
  • € 2.499 (BTW vrijgesteld)
Ben jij klaar om werkgeluk te gaan implementeren bij jou op de werkvloer? Dan is dit je kans!

Over de cursus

Welkom op de pagina over de cursus 'Werkgelukexpert - Implementatie op de werkvloer'. Een cursus die jou als HR-manager, -adviseur, ZZP'er of medewerker een cruciale rol zal bezorgen binnen jouw organisatie.

Hoe horen wij je denken? Door te leren hoe jij werkgeluk bevordert en daadwerkelijk gaat toepassen bij jou op de werkvloer.

In deze cursus krijg je de kans om een relevante werksituatie aan ons voor te leggen waarbij we jou vooruit gaan helpen naar de juiste implementatie. Dit zorgt ervoor dat je met concrete tools naar huis gaat, gericht op jouw specifieke context, of het nu gaat om een organisatiekwestie of een ZZP-opdracht.

Ga jij de uitdaging met ons aan? Schrijf je dan in en start in maart 2024.


Tijdens de cursus maken we gebruik van het Job Demands-Resources model (JD-R model). Dit model gaat ervan uit dat het succes van een bedrijf wordt bepaald door het welzijn van haar medewerkers.

Wanneer medewerkers in een organisatie weinig betrokken zijn of er te weinig aandacht wordt besteed aan hun welzijn, komen zaken als productiviteit, flexibiliteit en creativiteit onder druk staan. Onderzoek toont aan dat meer werkgeluk leidt tot minder verzuim, minder stress, een hogere kwaliteit van dienstverlening en klanttevredenheid.

 

Voor wie?

De cursus 'Werkgelukexpert - Implementatie op de werkvloer' richt zich op professionals die:

  • een rol als spil in het web hebben op de werkvloer

Deze cursus is in het bijzonder geschikt voor professionals werkzaam binnen het HR-vakgebied of ZZP'ers.

Let op!

Voor deelname aan deze cursus is het zeer wenselijk om een casus in te brengen vanuit jouw werksituatie met betrekking tot werkgeluk. Zodat je tijdens de cursus jouw casus kan inzetten voor het opstellen van een implementatie plan gericht op jouw werksituatie. Dit kan ook een ZZP-opdracht zijn. Mocht je geen casus tot je beschikking hebben, neem dan contact met ons op om een passende oplossing te vinden.

 

Placeholder for Fontys video
"Met de tools en inzichten uit onze cursus ga jij het verschil maken in jouw eigen werksituatie."
Ellen van Straalen en Paul Luijben, docenten van de cursus Werkgelukexpert - Implementatie op de werkvloer

 

Inhoud en opbouw

  • Donderdag 20 maart 2025 | Trainingsdag 1 | 13:30 - 20:00 uur
  • Donderdag 3 april 2025 | Trainingsdag 2 | 13:30 - 20:00 uur
  • Donderdag 15 mei 2025 | Trainingsdag 3 | 13:30 - 20:00 uur (bij Driessen in Helmond)
  • Donderdag 5 juni 2025 | Trainingsdag 4 | 13:30 - 20:00 uur
  • Donderdag 19 juni 2025 | Trainingsdag 5 | 13:30 - 18:00 uur

Het studieprogramma van de cursus ziet er als volgt uit:

Dag Onderdeel Beschrijving
1 (middag)IntroductieWe leren elkaar kennen, geven je feeling met (werk)geluk en vullen een werkgeluktest in.
1 (avond)Werkgelukmodellen & Best PracticeWe gaan werkgelukmodellen bespreken, verkennen elkaars casussen en een ervaringsdeskundige deelt zijn best-practice.
2 (middag)Gelukt & TalentWe hebben het over talent als onderdeel van geluk, zetten tools in en maken een koppeling naar jouw eigen casus.
2 (avond)Geluk & LeiderschapWe ontdekken wat voor leider nou werkgeluk bevordert.
3 (middag)Cultuur & WerkgelukWe hebben aandacht voor cultuur. Want wat de definitie nu van een 'happy culture'? Daarnaast gaan we op werkbezoek bij Driessen in Helmond.
3 (avond)Purpose & CultuurWe leren over de rol van storytelling binnen cultuur en koppelen dit aan jouw casus.
4 (middag)Geluk & VeranderingWe leren hoe je werkgeluk implementeert binnen een bedrijf. Hierbij hebben we aandacht voor veranderkunde.
4 (avond)Geluk & VeranderingWe leren welke verandering nodig is binnen jouw casus. En we bieden je concrete handvatten.
5 (middag)AfsluitingJe pitcht je eigen casus en presenteert jouw visie op werkgeluk.
5 (avond)Pitch & PresentatieWe sluiten de cursus af met een certificaatuitreiking.

Ellen van Straalen – van Geffen

Ellen van Straalen - van Geffen is een gepassioneerde Fontys docent die haar kennis deelt binnen de vakgebieden HRM en Toegepaste Psychologie. Haar bijdrage aan het onderwijs komt voort uit een rijke ervaring als psycholoog, met een focus op arbeids- en organisatiepsychologie, evenals ontwikkelingspsychologie.

Als senior consultant bij het Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk heeft Ellen een leidende rol in het stimuleren van sociale innovatie en werkgeluk. Met haar toewijding levert ze een bijdrage aan het stimuleren van professionele en persoonlijke groei bij studenten en professionals.

Naast haar rol als docent en consultant, heeft Ellen expertise opgebouwd als ACT (Acceptance and Commitment Therapy) & Mindfulness trainer, waarbij zij haar kennis overbrengt op studenten en werkende professionals om mentaal welzijn te bevorderen. Bovendien deelt zij haar passie voor fysieke en mentale gezondheid als yoga docent.

Paul Luijben

Paul Luijben is een gedreven en ondernemende docent met een achtergrond in HRM en bedrijfskunde. Paul heeft bewezen organisaties in beweging te kunnen zetten, waarbij hij een actieve rol speelt in het stimuleren van positieve veranderingen. Voor zijn studenten speelt hij al jaren een cruciale rol in welzijn en ontwikkeling. Geluk staat hierbij voorop. Zo heeft hij dat ook bewezen in zijn bijdrage in het Learning Lab van het innoverende Sociaal Innovatiecentrum (SIC) Werkgeluk. Binnen deze cursus ‘Werkgelukexpert – Implementatie op de werkvloer’ biedt hij jou de helpende hand om werkgeluk te gaan implementeren op jouw werkvloer.

Voorafgaand aan iedere cursus dag dien je rekening te houden met circa twee uur voorbereidingstijd.

Voor deze cursus maken we gebruik van het volgende boek:

Handboek werkgeluk, Onno Hamburger | Boek |
9789024427703 | Bruna
.

Het boek ontvang je op de eerste cursusdag en de kosten hiervoor zijn inbegrepen in de totaalprijs van deze training.

Tijdens de cursus maken we daarnaast gebruik van het Job Demands-Resources model (JD-R model). Dit model gaat ervan uit dat het succes van een bedrijf wordt bepaald door het welzijn van haar medewerkers.

Na het succesvol doorlopen van de gehele cursus, neem je op de laatste cursusdag een certificaat in ontvangst wat als erkenning geldt voor jouw verworven kennis en vaardigheden op het gebied van werkgeluk.
 
 

Meerwaarde

Aan het einde van de cursus ga je naar huis met concrete tools en inzichten die je tijdens dit programma worden aangereikt. Tijdens de cursus wordt altijd een koppeling gemaakt met jouw situatie, waardoor theorie omgezet kan worden naar praktijk. Je kunt direct aan de slag binnen jouw organisatie of opdracht. Omdat je jouw casus centraal staat in de cursus, is het programma voor iedereen geschikt die verandering te weeg wilt brengen met betrekking tot werkgeluk. Dit kan zowel in grote als in kleine stappen.

 

 

Praktische info

Niveau
Cursus
Kosten
€ 2.499(BTW vrijgesteld)
Startmoment(en)
20-03-2025
Wil je graag een gesprek met iemand van de cursus? Dat kan. Stuur een e-mail naar Fontys HRM en Toegepaste Psychologie via zakelijkhrmenp@fontys.nl, of bel naar 0651394377.

De kosten voor deze cursus bedragen 2499 euro.

Subsidie, lening, beurs, belastingvoordeel?
Er zijn diverse mogelijkheden om voor je studie gebruik te kunnen maken van een lening, subsidie, een beurs en/of van belastingvoordeel. Op deze pagina vind je daarover alle informatie.

De cursus 'Werkgelukexpert - Implementatie op de werkvloer' bieden we ook incompany en in de vorm van een workshop aan. De kracht hiervan is dat deze cursus altijd op maat gemaakt kan worden naar de wens van jouw organisatie. Vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan via zakelijkhrmenp@fontys.nl of 0651394377 om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

 

 

Aanmelden

Hieronder vind je de startdatum van deze cursus en kun je je aanmelden.

Startdata


Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
Dan is aanmelden op dit moment (nog) niet mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de cursus/opleiding. We helpen je graag verder! Alle contactgegevens vind je onderaan deze pagina.