Sprint naar content

Training voor werkplekbegeleiders

  • 8 maanden
  • 18-04-2024
  • Tilburg
  • € 480 (BTW vrijgesteld)
Wat kan een werkplekbegeleider doen om een veilige leeromgeving voor de student te creëren? En wat is in de ogen van studenten eigenlijk een goede werkplekbegeleider? Krijg antwoord op deze en andere vragen tijdens deze korte, praktische cursus voor werkplekbegeleiders van aanstaande leraren.

Over de cursus

Deze korte cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Tijdens de cursus leer je bijvoorbeeld:

  • hoe begeleidingsgesprekken met studenten te voeren;
  • hoe je de identiteitsontwikkeling bij studenten kunt stimuleren; en
  • hoe je studenten kunt helpen gebruik te maken van de leermogelijkheden die de school biedt.

En we gaan in op het programma van de lerarenopleiding, wat je op grond daarvan van studenten kunt verwachten en hoe het zit met de beoordeling.

 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor 'werkplekbegleiders' van aanstaande leraren. Dit zijn leraren die studenten begeleiden tijdens het werkplekleren in het Voortgezet onderwijs (vo) en Middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

 

Placeholder for Fontys video
‘Het traject heeft een praktisch karakter, naast input wordt er veel geoefend. Dit doe je zowel tijdens de bijeenkomsten als tussen de bijeenkomsten in.'

 

Inhoud

Wat kun je als werkplekbegeleider doen om een veilige leeromgeving voor je student te creëren? En wat is eigenlijk een goede werkplekbegeleider in de ogen van studenten? Een belangrijke uitdaging is om het leren van de studenten te verdiepen en hen daartoe te prikkelen! Er zijn heel veel manieren die je als werkplekbegeleider in kunt zetten om dit tot stand te brengen. Deze vragen en aandachtspunten komen aan de orde in een traject van vijf bijeenkomsten.

Docent

Bob Koster, verbonden aan Fontys Lerarenopleiding Tilburg, verzorgt dit traject. Hij is zelf lerarenopleider en verzorgt veel trajecten voor werkplekbegeleiders en schoolopleiders.

Praktisch karakter

Het traject heeft een praktisch karakter. Naast input wordt er veel geoefend. Dit doe je zowel tijdens de bijeenkomsten als tussen de bijeenkomsten in.

 
 

Praktische info

Niveau
Cursus
Kosten
€ 480(BTW vrijgesteld)
Lesplaats(en)
Tilburg
Lesdagen en -tijd
Data bijeenkomsten 1 en 2 zijn: 18 april en 30 mei van 13:30-16:30 uur. Data voor de bijeenkomsten 3 en 4 zullen in onderling overleg vastgesteld worden en vinden plaats in het najaar van 2024.
Startmoment(en)
18-04-2024

Heb je een specifieke leervraag voor jouw school of organisatie? We bieden speciale trajecten op maat, afgestemd op de individuele scholingsbehoeften van medewerkers én op locatie. Neem contact op met onze relatiemanager om de mogelijkheden te bespreken. Kijk op Fontys op maat.

 

 

Aanmelden

Hieronder vind je de startdatum van deze cursus of opleiding en kun je je aanmelden.

Startdata


Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
Dan is aanmelden op dit moment (nog) niet mogelijk.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de cursus/opleiding. We helpen je graag verder!
Alle contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

 

Locaties en contact