Sprint naar content

Werken in de zorg

e
Met een smile de werkdag starten.. anderen écht helpen, er voor ze zijn, het leven aangenamer maken. Dankbaar werk met aandacht voor persoonlijke groei. In een veelzijdig vakgebied, zowel medisch, technisch als psychisch. Dat is werken in de zorg.

In de zorg werken dappere en heldhaftige mensen. Mensen die echt iets willen betekenen voor anderen. Via onze zorgopleidingen kun je deze betekenis geven, door je bachelor of associatie degree te halen. Bekijk de opleidingsmogelijkheden en plan direct een persoonlijk adviesgesprek. Wij helpen je graag bij het maken van een keuze die past bij jouw ambities.

Bij Fontys Pro Zorg

 • Kun je kiezen uit een uitgebreid aanbod op maat;
 • Werk je aan je professionaliteit;
 • Zijn docenten stimulerend, verbindend, deskundig en betrokken;
 • Sluit je studie direct aan bij de onderwijspraktijk.
 • Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij de betreffende opleiding. Scroll naar beneden om de opleidingen te bezoeken.
omscholen naar de zorg

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Omscholen naar een baan in de zorg

Remco, Olga en Sandra maakten de switch

HBO Verpleegkunde

Bekijk opleiding

Lijkt het je interessant om in complexe situaties de zorg te regelen die een patiënt of cliënt nodig heeft? Volg dan de opleiding Verpleegkunde.

 • Locatie Eindhoven
 • Vierjarige bacheloropleiding
 • Mogelijk in deeltijd, voltijd en duaal

AD Zorg en Technologie

Bekijk opleiding

Lijkt het je leuk om verbinding te leggen tussen zorg én techniek. En te helpen, adviseren en innoveren bij de toepassing van technologie in de zorg? Volg dan de opleiding Zorg en Technologie.

 • Locatie Eindhoven
 • Tweejarige associate degree opleiding
 • Mogelijk in deeltijd en duaal
 

HBO Verpleegkunde: Veelgestelde vragen

De deeltijd opleiding Verpleegkunde is een omvangrijke opleiding. Het vraagt een investering van je in aandacht en tijd. Veel studenten combineren de opleiding met een baan. Je gaat 1 avond en 1 dag naar school. Daarbij lijkt tot 24 uur werken goed te combineren. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van persoonlijke omstandigheden. Maar ook onder bepaalde persoonlijke omstandigheden denken we graag flexibel met je mee over hoe je toch deze studie kunt volgen.
Wekelijks betreft het geplande onderwijs ongeveer 12 uur. Naast deze 12 uur wordt ongeveer 12 tot 16 uur zelfstudie verwacht. Dit is gemiddeld genomen en verschilt per student.
De uren die je naast het volgen van de deeltijd opleiding Verpleegkunde kunt werken is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je thuissituatie, de zwaarte van je baan, hoe makkelijk je kunt studeren en hoe flexibel je baan is. Tot 24 uur werken lijkt voor veel studenten goed te combineren. Als je meer werkt lijkt het vaak lastiger te worden. Dit is gemiddeld genomen en verschilt per student.
De deeltijd opleiding Verpleegkunde duurt 4 jaar. Waarin je in het eerste jaar 8 weken stageloopt en in het tweede jaar 18 weken stageloopt.
Op de opleidingspagina van Verpleegkunde deeltijd zijn de kosten voor deze opleiding terug te vinden. Daar kun je zelf berekenen wat de kosten voor het volgen van deze opleiding voor jou zijn.
Het baanperspectief als verpleegkundige is erg gunstig. Je kunt bijna overal in de gezondheidszorg gaan werken. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis, in de ouderenzorg, in een revalidatiecentrum, in de wijk, in de jeugdgezondheidszorg, gehandicaptenzorg of de psychiatrie.
Je hebt anderhalve dag in de week les, waarvan 1 dag en 1 avond. In hybride vorm, fysiek en op afstand.

 
 

AD Zorg en Technologie: Veelgestelde vragen

De deeltijd en duale variant van de opleiding Ad Zorg en Technologie zijn opgebouwd rondom de praktijk waar jij werkzaam bent. Deze sterke koppeling zorgt ervoor dat de inhoud van je opleiding direct te verbinden is aan de praktijk waar jij werkzaam bent. Met deze opzet en op basis van de studentervaringen tot nu toe, kan men dit goed combineren. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van persoonlijke omstandigheden. Maar ook onder bepaalde persoonlijke omstandigheden denken we graag flexibel met je mee over hoe je toch deze studie kunt volgen.
Wekelijks betreft het geplande onderwijs ongeveer 12 uur. Naast deze 12 uur wordt ongeveer 8 tot 12 uur zelfstudie verwacht. Dit is gemiddeld genomen en verschilt per student.
Vanuit de opleiding Ad Zorg en Technologie vragen we je om minimaal 20 uur werkzaam te zijn in de context van zorg, welzijn of techniek.
De opleiding Ad Zorg en Technologie duurt twee aaneengesloten studiejaren, met daarin drie theorie modules, drie praktijkopdrachten en een half jaar afstuderen.
Op de opleidingspagina van de Ad Zorg en Technologie zijn de kosten voor deze opleiding terug te vinden. Daar kun je zelf berekenen wat de kosten voor het volgen van deze opleiding voor jou zijn.
Bij de opleiding Ad Zorg en Technologie wordt je opgeleid tot adviseur zorg en technologie. Hierbij kun je aan verschillende banen denken. Je zou zelfs als zelfstandige aan de slag kunnen. In de meerderheid van de gevallen werk je in een functie of rol op het snijvlak van zorg en technologie, waarbij je als inhoudelijk deskundige zorg draagt voor een betere integratie en toepassing van technologieën in de zorgpraktijk. Denk hierbij ook aan een specifieke expertrol op een verpleegafdeling of binnen een technieksetting.
Je hebt les op drie dagdelen verspreidt over de maandag en dinsdag. In hybride vorm, fysiek en op afstand.
 

Locaties en contact

Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid Eindhoven

Ds.Th. Fliednerstraat 2
08850 77022
fhmg-stip@fontys.nl