Word master in je vak

Wil jij jezelf specialiseren als professional in het onderwijs? Een onderwijsmaster is dé manier om jezelf verder te ontwikkelen en het onderwijs vooruit te brengen. Met een masteropleiding bij Fontys leg je het fundament om het onderwijs van morgen te verbeteren.

Met een onderwijsmaster specialiseer je jezelf in de richting van jouw keuze. Je kunt een master volgen in jouw vak om je eerstegraads lesbevoegdheid te halen. Maar je kunt ook kiezen voor een master die gericht is op de ontwikkelkansen van leerlingen, onderwijsinnovatie, leiderschap of het verbeteren van de kwaliteit van toetsing en beoordeling.

Wat je ambitie ook is, bij Fontys vind je de master die bij je past.

Waarom een onderwijsmaster bij Fontys Pro Educatie?

  • Persoonlijke aandacht
  • Regie over je eigen studie
  • Flexibiliteit qua inhoud en studieduur
  • Direct toepasbaar in jouw onderwijspraktijk

Voorlichting

Tijdens onze (online) voorlichtingsactiviteiten geven docenten, studenten, opleidingscoördinatoren en studiecoaches graag antwoord op je vragen. We kijken hoe jij je optimaal kunt ontwikkelen met een master.

Bekijk de datums

Onze educatieve masters

Wil je lesgeven in de bovenbouw van het havo/vwo of in het hbo? Haal je eerstegraads onderwijsbevoegdheid met een master in jouw vak.

Is het jouw ambitie om de ontwikkelkansen voor jouw leerlingen te vergroten? Specialiseer je in allerlei facetten van gedrag, leren en begeleiden met de master

Ben jij altijd bezig het onderwijs te vernieuwen? Met de master Leren & Innoveren leer je vernieuwingen in het onderwijs te initiëren, begeleiden en onderzoeken.

Lijkt het jou leuk om organisaties te adviseren over complexe toets- en beoordelingsvraagstukken? Word expert met de master Toetsdeskundige.

Een gefundeerde invloed uitoefenen op het sport- en bewegingsonderwijs? Dan is de master Sport & Bewegingsonderwijs jouw startpunt.

Verdiep jouw kennis van kunst, cultuur en educatie met de master Kunsteducatie.

Zie jij kansen om het beter te doen voor kinderen, jongeren of cliënten? Kies dan voor de tweejarige deeltijdopleiding Master Pedagogiek (Master Educational Theory). Je ontwikkelt je tot master pedagoog: iemand die samen met zijn/ haar collega’s aan de slag gaat met pedagogische kwesties, met als doel samen te professionaliseren en de zorg of het onderwijs te verbeteren.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

‘Fontys heeft door de persoonlijke aanpak echt aandacht voor wie ik ben.’

Janne (Master EN)

Trots op onze masters

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Judith en Nanouk over de master Leren en Innoveren

Veelgestelde vragen

Fontys heeft een breed aanbod aan hbo-masteropleidingen gericht op het onderwijs. Je kunt bij ons terecht voor vakmasters, maar ook masters waarbij de focus ligt op leiderschap of innovatie. Kijk hier voor een compleet overzicht.  
De toelatingseisen zijn per master verschillend. Vraag ernaar bij de opleiding of bekijk de opleidingspagina van de master waar je interesse in hebt.   

Een masteropleiding duurt één tot twee jaar. De duur en exacte invulling van een master verschilt per opleidingsvariant. Informatie hierover vind je op de desbetreffende opleidingspagina.  

Bij verschillende opleidingen binnen Fontys is het mogelijk om flexibel te studeren. Deze onderwijsvorm biedt jou als professional meer keuzevrijheid om te bepalen waar, wat en wanneer je studeert en is daarmee ook van invloed op het tempo waarmee jij de opleiding doorloopt.  

Veel opleidingen binnen Fontys zijn flexibel en geven je keuzevrijheid om te bepalen waar, wat en wanneer je studeert. Uiteraard is het volgen van een masteropleiding pittig en moet je dit niet onderschatten, maar met deze flexibiliteit geven we je de ruimte om zelf het tempo en de indeling van je studie aan te passen aan jouw persoonlijke situatie.  
De kosten van een master zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder je opleidingsgeschiedenis. Met behulp van de collegegeldmeter bereken je je collegegeld.   
Er zijn verschillende subsidies, tegemoetkomingen en regelingen voor (aankomende) leraren om je lerarenopleiding te kunnen financieren.
Het grootste verschil tussen een hbo-master en een wo-master is dat een hbo-master meer gericht is op de praktijk. Je doet onderzoek naar een vraagstuk uit de praktijk en je leert vaardigheden die je meteen kunt toepassen. Een wo-master is meer gericht op theoretisch en wetenschappelijk onderzoek. Na afstuderen ontvang je bij beide masters de mastergraad. Bij de hbo-master mag je de titel Master (M) voeren gevolgd door het vakgebied en bij de wo-master krijg je de titel doctorandus (drs.), meester (mr.) of ingenieur (ir.). 

Contact

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs?

Aanmelden Pro Educatie nieuwsbrief