Sprint naar content

Nationaal Programma Onderwijs (NPO)

Het Nationaal Programma Onderwijs is er voor het verhelpen van studievertraging en het verbeteren van studentenwelzijn tijdens en na corona

Studenten verdienen volwaardig onderwijs en een goede toekomst, ondanks corona. Met het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) wil het ministerie van OCW studievertraging door corona verhelpen en studentenwelzijn verbeteren. Alle onderwijsinstellingen krijgen geld om eigen herstelplannen te maken. Fontys heeft hiervoor meerjarige NPO-plannen opgesteld. Bekijk op deze pagina in welke mooie projecten en initiatieven Fontys de NPO-middelen investeert.


Mooie voorbeelden en verhalen van NPO-projecten

{{ feed.values.title }}

{{ feed.properties.description }}


Gemeenschappelijke initiatieven

Vanuit de middelen worden ook twee gemeenschappelijke initiatieven gefinancierd: 'soepele in- en doorstroom' en 'studentwelzijnslab'. Deze initiatieven helpen instituten en studenten bij het wegwerken of voorkomen van leerachterstanden en het bevorderen van studentwelzijn. Ze zijn erop gericht om projecten of interventies met een bewezen werking te verbreden, zodat nog meer studenten hier profijt van hebben. Wil je meer informatie of heb je vragen? Stuur een e-mail aan de programmamanager.

Stuur een e-mail

NPO-studentenpanel

De mening van onze studenten is voor ons heel waardevol. Hierom hebben we een NPO-studentenpanel opgezet om mee te praten en mee te denken over de aanpak van studievertragingen en verbetering van studentenwelzijn als gevolg van corona. Van het studentenpanel vernemen wij wat er speelt en leeft bij de studenten over deze onderwerpen. Ben jij ook geĆÆnteresseerd hoe Fontys invulling geeft aan dit financiĆ«le steunpakket van het kabinet, en wil je meepraten, meedenken en invloed uitoefenen op de voortgang en uitvoering van de meerjarige NPO-plannen? Neem contact met ons op!

Neem contact op met het regieteam NPO

Contact

Contact met NPO

Wil je informatie delen, heb je een idee, heb je vragen of wil je meer informatie over het nationaal programma onderwijs bij Fontys? Laat het weten.

npo@fontys.nl