Sprint naar content

Kunst en Cultuur

Wil je graag als leerkracht meer met muziek bezig zijn in de klas? Of wil je cultuuronderwijs doceren op jouw school? Bij Fontys Educatie bieden we verschillende cursussen aan in het thema van kunst en cultuur. Sommige cursussen zijn individueel te volgen, maar je kunt ook incompany trajecten aanvragen voor je team of je hele school. Heb je een specifieke wens? Neem dan gerust contact met ons op.

Waarom bij Fontys Educatie?

  • De stof sluit aan bij jouw persoonlijke behoefte
  • Vraagstukken uit de praktijk staan centraal
  • Een inspirerende leeromgeving en docenten met hoogstaande expertise
  • Mogelijkheden voor incompany

Basisonderwijs

De HBO-opleiding Vakspecialist Muziek is voor leerkrachten in het basisonderwijs met affiniteit, vaardigheden en basiskennis in muziek. Leerkrachten die plezier beleven aan het geven van muziekles en zich daar meer in willen verdiepen.

Basisonderwijs en voortgezet onderwijs

Als (toekomstig) cultuurexpert leer je hoe je een cultuurbeleidsplan moet opstellen. Ook maak je een plan van aanpak en een activiteitenplan toegespitst op jouw school.

Wil jij cultuuronderwijs doceren op jouw school? Of je collega’s hierin begeleiden? Dan is 'Cultuurbegeleider' bij Fontys iets voor jou. Om toegelaten te worden dien je eerst de basiscursus Interne Coördinator Cultuureducatie te hebben afgerond.

Alle onderwijs

De cursussen en opleidingen die hieronder zijn genoemd kunnen worden toegepast in elke onderwijsvorm: primair- en voortgezet onderwijs, maar ook het mbo en hbo.

Bij dit nascholingstraject gaan we aan de hand van theorie over zogeheten ‘Big Ideas’ van de kunstvakken met elkaar in gesprek over de kern van het vak en ontwikkelen we lessen waarin de gemaakte keuzes en visie tot uiting komen. Een eigen lespraktijk en ervaring zijn daarom voorwaarden om deel te kunnen nemen.

Cursus Kunst Algemeen voor docenten van kunstvakken en alumni van kunstvak(docent)opleidingen met het thema Hofcultuur in de 16e en 17e eeuw. 

Cursus Kunst Algemeen voor docenten van kunstvakken en alumni van kunstvak(docent)opleidingen met het thema Massacultuur vanaf 1950.

Cursus Kunst Algemeen voor docenten van kunstvakken en alumni van kunstvak(docent)opleidingen met het thema Burgerlijke cultuur van Nederland. 

Cursus Kunst Algemeen voor docenten van kunstvakken en alumni van kunstvak(docent)opleidingen met het thema Romantiek en realisme in de 19e eeuw.

Cursus Kunst Algemeen voor docenten van kunstvakken en alumni van kunstvak(docent)opleidingen met het thema Cursus Kunst Algemeen - Cultuur van het moderne.

Cursus Kunst Algemeen voor docenten van kunstvakken en alumni van kunstvak(docent)opleidingen met het thema Cultuur van de kerk.

Bekijk alle cursussen en incompany trajecten op het gebied van onderwijs