Speeddaten met afgestudeerden Applied Science

Sfeerafbeelding Fontys

Fianne Bosschaart

Richting: Materials

Profiel

Al tijdens mijn afstuderen had ik een baan aangeboden gekregen bij mijn afstudeerbedrijf. AHC Benelux was een heel kleine fabrieksomgeving van ongeveer 50 man waar ik als process engineer werkte.

Na een jaar besloot ik om in Latijns Amerika een baan te zoeken, omdat Latijns Amerika altijd wel echt een droom was. Ik kon al een beetje Spaans vanwege een stage in Barcelona, maar vond vooral het eten en de muziek fantastisch. Uiteindelijk ben ik aan de slag gegaan bij Rittersport op de cacao plantage in Nicaragua en heb daar bestudeerd hoe het productie process van individuele boeren verbeterd kon worden. Een fantastisch project wel op nagenoeg vrijwillige basis. Het is de meest leerzame en eervolle baan die ik ooit heb gehad. Maar na maanden enkel rijst en bonen eten realiseerde ik me ook dat ik soms ook terug snak naar gemak. (Om even bij te komen). Het project liep af en mijn geld raakte op. Dus ik ben weer terug gegaan naar Nederland. Ik solliciteerde overal in Nederland, maar werd bij toeval bij TF factory van ASML (terug in Eindhoven) aangenomen als production engineer. Ik was met mijn team de connectie tussen fabriek en development en wij coordineerde en supporten bij introductie van nieuwe machine types. Met covid hadden wij het geluk dat ons team business critical was en daarom zagen we iedereen nog elke dag. Het was een soort mini familie geworden en we supporten elkaar met alles. Maar na 3.5 jaar was ik wel toe aan meer uitdaging en verantwoordelijkheid. Daarom heb ik de keuze gemaakt om 1,5 jaar geleden naar development te gaan en ben ik nu flow analist. Eerlijk is eerlijk, het is vele malen minder gezellig, maar het werk is wel uitdagender. Ik ben nu ook wel meer met de techniek bezig, je zou het kunnen omschrijven als meer technoloog dan chemie maar dat is prima. Vanwege het team zie ik mezelf niet heel lang hier blijven werken maar voorlopig leer ik genoeg en gelukkig zie ik mijn oude team nog geregeld.

Beschikbaar op:

Woensdag 14 december 19:00 - 19:30 uur
Woendag 14 december 19:30 - 20:00 uur
Donderdag 15 december 19:30 - 20:00 uur

Sfeerafbeelding Fontys

Esther De Graaff

Richting: Materials

Profiel

Tijdens mijn HBO wist ik al dat ik analytische chemie helemaal geweldig vond. Toch wou ik er graag meer over willen weten. Zo ben ik op deze master gekomen die zich helemaal focust op analytische chemie. Nu ben ik zelf ook bijna klaar en ben me nu aan het voorbereiden wat ik ga doen na mijn master.

Beschikbaar op:

Maandag 12 december 14:00 - 14:30 uur
Dinsdag 13 december 14:00 - 14:30 uur
Woensdag 14 december 14:00 - 14:30 uur

Sfeerafbeelding Fontys

Mascha van der Steen

Richting: Life

Profiel

Hoi allemaal! Ik ben Marcha, in 2011 afgestudeerd in de richting Life Science. Daarna ben ik direct aan de slag gegaan bij Stichting PAMM als Analist MSV (Moleculaire Biologie, Serologie en Virologie) waar ik de diagnostiek uitvoerde voor ziekenhuizen en huisartsen in de regio Eindhoven. In 2014 ben ik overgestapt naar Future Diagnostics Solutions waar ik als Development Technician meewerkte aan de Assays en/of Instrumenten voor de toekomst in de BioTech industrie.
In 2017 heb ik besloten de overstap te maken naar een commerciële functie en ben ik bij Luminex – A DiaSorin Company begonnen als Marketing Communications Specialist EMEA. Een hele mond vol, maar hierin was ik verantwoordelijk voor aspecten rondom Marketing en Communicatie binnen de EMEA regio. Zo zorg ik ervoor dat alles geregeld is rondom evenementen en congressen, dat onze marketing materialen up-to-date zijn en eventueel aangepast voor onze regio en lever ik input aan mijn collega’s op het hoofdkantoor voor onze website en social media kanalen. Sinds kort ben ik doorgegroeid naar de functie van Inside Sales – Marketing Specialist LTG EMEA, waar ik me niet meer bezig houd met het organiseren van evenementen en congressen, maar actief op zoek ga naar manieren om nieuwe klanten te trekken en die op te volgen zodat ik ze over kan dragen naar de juiste collega of partner.
Dus als je deze opleiding en de wetenschap helemaal te gek vindt, maar twijfelt of een carrière binnen een laboratorium wel helemaal bij je past, ben je van harte welkom om met mij een gesprekje aan te knopen.

Beschikbaar op:

Dinsdag 13 december 14:30 - 15:00 uur
Dinsdag 13 december 15:00 - 15:30 uur
Vrijdag 16 december 14:00 - 14:30 uur

Sfeerafbeelding Fontys

Jasmijn Hazegh Nikroo

Richting: Materials

Profiel

Hallo AS-studenten! Ik ben Jasmijn Hazegh Nikroo. In 2020 ben ik cum laude afgestudeerd aan de opleiding Applied Science (Science & Materials).
Ik kijk met een ontzettend fijn gevoel terug naar mijn vier studiejaren, omdat ik zelf mijn eigen pad heb kunnen samenstellen. Zo heb ik tijdens mijn eerste jaar bewust gekozen voor drie totaal verschillende projecten (technologisch, chemisch én biologisch). Mede door deze projecten is het mij duidelijk geworden dat ik de chemische richting in wilde gaan.
In mijn derde jaar heb ik stage gelopen op de TU/e, waar ik onderzoek heb gedaan naar de ontwikkeling van holle vezel membranen voor gasscheiding. Tijdens de DAS-ramen heb ik mij verder gespecialiseerd binnen de polymeerchemie. Hierop aansluitend heb ik mijn afstudeerstage bij DSM uitgevoerd, waar ik amfifiele blokcopolymeren heb ontwikkeld.
Tijdens de opleiding ben ik ook actief geweest in het PR-team, waar ik andere competenties verder heb kunnen ontwikkelen.
Momenteel ben ik twee jaar werkzaam bij Vossen Laboratories als Chemical Engineer, waar ik verantwoordelijk ben voor de ontwikkeling en verbetering van (industriële/agrarische/personal care) producten. In 2021 heb ik via mijn werkgever de mogelijkheid gekregen om de opleiding ADR Veiligheidsadviseur te volgen. Als gecertificeerd ADR Veiligheidsadviseur ga ik na of de voorschriften omtrent het vervoer/opslag van gevaarlijke stoffen worden nageleefd. Verder zijn wij een van de partners van een Europees project, genaamd BioRen. Het doel van dit project is de ontwikkeling van biobrandstoffen uit de organische fractie van papier en karton. Het projectmatig werken wat ik tijdens de opleiding heb geleerd komt in het werkveld dus goed van pas.
Heb jij nog vragen over stages, competenties, keuzemogelijkheden en het werkveld? Meld je dan aan en ik vertel je er graag meer over!

Beschikbaar op:

Donderdag 15 december 10:00 - 10:30 uur
Vrijdag 16 december 10:00 - 10:30 uur
Vrijdag 16 december 15:00 - 15:30 uur