Sprint naar content

Makersplayce

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of ben je benieuwd waar Makersplayce jou bij kan helpen? Laat het ons weten.

Stuur ons een mail

Ben jij een Fontys Engineering student en ben jij gek op ontwerpen, maken en sleutelen? Dan is Makersplayce the place to be!

Makersplayce

Makersplayce is de dynamische werkplaats binnen Nexus waar Engineering studenten elkaar ontmoeten, projecten tot leven brengen en ideeën uitwisselen. Of het nu gaat om een privé opdracht of studieproject, Makersplayce is de ultieme hub waar creatieve ideeën tot leven komen.

Onze missie is eenvoudig: Fontys Engineering studenten voorzien van de ruimte, gereedschappen en middelen die ze nodig hebben om te werken aan hun persoonlijke projecten en leerdoelen. Van 3D-printers in een volledig uitgeruste werkplaats tot cursussen en workshops om je kennis en vaardigheden te verbeteren. Makersplayce biedt een breed scala aan mogelijkheden.

Inschrijven bij Makersplayce is eenvoudig en volledig gratis. Word lid en krijg toegang tot de volledige werkplaats.

 

Placeholder for Fontys video
Bij Makersplayce kan ik mijn creativiteit kwijt!
Ties

 

 
 

Hoe werkt het?

Start bij Makersplayce in drie stappen:

Stap 1

Meld je gratis aan bij de Makersplayce werkplaats in het Atrium en word lid. Alle Fontys Engineering studenten zijn welkom om lid te worden.

Stap 2

Zodra je lid bent, heb je volledige toegang tot de werkplaatsfaciliteiten, inclusief 3D-printers, gereedschappen en apparatuur.

Stap 3

Werk aan een persoonlijk project of een studieopdracht. Makersplayce is de perfecte plek om je ideeën tot leven te brengen. Heb je hulp of begeleiding nodig? Spreek een van de teamleden aan.

Cursussen

Ongeacht je vaardigheidsniveau of interessegebied, onze cursussen zijn ontworpen om je te helpen slagen. Of je nu geïnteresseerd bent in het beheersen van de kunst van 3D-printen of het verkennen van de wereld van programmeren met Arduino, we hebben voor ieder wat wils. Waar wacht je nog op? Hou de Makersplayce agenda in de gaten en meld je aan voor een cursus.

Wist jij dat je op meerdere manieren kunt lassen? Welke lasmethoden er zijn en hoe je dit doet leer je in de lascursus. Let op: dit vergt precisie en concentratie!

In Nederland is er bijna niemand die geen fiets heeft. Het repareren en weten hoe een fiets in elkaar zit is dan ook best handig.

In de fietsreparatie workshop leer je de basis van het repareren van je fiets en zorg je ervoor dat de wielen van jouw fiets blijven draaien.

Duik in de wereld van elektronica en leer als een professional solderen.
Leer printplaten ontwerpen en breng je elektronicaprojecten tot leven.
Ontdek de wereld van 3D-printen en leer hoe je digitale ontwerpen omzet in fysieke objecten.
Leer CAD-ontwerpen met SolidWorks en laat je creativiteit de vrije loop.
Leer meer over 3D-modellering en breng je ontwerpen tot leven met Fusion 360.
Maak gebruik van de kracht van Arduino en leer hoe je programmeert in C/C++ om interactieve projecten te maken.

Agenda

  • 13 juni | Create your own lie detector

Faciliteiten

Elektronica werkruimte

Of je nu LED-strips soldeert of je eigen printplaten maakt, de elektronicahoek heeft alle machines die je nodig hebt. We hebben: een compleet soldeerstation | een functiegenerator | een oscilloscoop | logic analyzers | en multimeters.

FDM printers

FDM-printen is een 3D print techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van gesmolten plastic. De spuitmond beweegt over drie assen waardoor elke creatie gemaakt kan worden. Dit wordt ook wel Additive Manufacturing genoemd.

SLA printers

Cricut Maker 3

De Cricut Maker 3 is een krachtige knutselmachine waarmee je kunt tekenen, reliëf maken, graveren, perforeren en snijden in verschillende materialen zoals papier, vinyl, dunne houtsoorten en stoffen.

Naaimachines

Naaien is een handige vaardigheid voor zowel productontwikkeling als voor het onderhoud van je eigen spullen.

Computer stations

Krijg toegang tot computers die uitgerust zijn met software zoals SolidWorks en Fusion 360. Dit zorgt ervoor dat jij je projecten met precisie en efficiëntie kunt ontwerpen en modelleren. Of maak gebruik van de drie monitoren om je ontwerp- en modelleerwerk te verbeteren.

Gereedschapskisten

Met een ruim assortiment aan gereedschap kan elke klus geklaard worden. Er zijn vier algemene gereedschapskisten, twee gespecialiseerde gereedschapskisten en een gereedschapskar in de bewerkingsruimte.

Vacuümvormer

De vacuümvormer is een Formech Compac Mini. Het is een duurzame vacuümvormer waarmee studenten hun vaardigheden kunnen oefenen en nieuwe opties kunnen uitproberen. De machine maakt gebruik van de smelteigenschappen van thermoplasten (smeltbare kunststoffen) zoals ABS, PET, PMMA, HIPS en nog veel meer.

Tools

Voor het geval je meer kracht of snelheid nodig hebt bij je project, bieden we ook een assortiment elektrisch gereedschap en speciale apparatuur. Een greep uit het assortiment: een slagmoeraanzetter, twee accuboormachines, een oscillerende multitool en een dremel.

3D-printen

Bij Makersplayce vind je bijna 30 3D-printers waaronder: Ultimakers, BambuLabs en zelfs een Nexakunsthars-printer. Voor studieprojecten kun je gratis gebruikmaken van de printers. Voor privéprojecten worden de materiaalkosten in rekening gebracht. Er is voldoende materiaalkeuze. Zo is er PLA voor algemene prototypes. PET-G voor objecten die chemisch resistent moeten zijn of voedselveilig. Daarnaast is er zelfs filament met koolstofvezel om zeer sterke onderdelen te kunnen printen en TPU als iets flexibel geprint moet worden.

Als je zelf iets uitgeprint wil hebben, kan dit heel makkelijk via de portal, waar je een formulier met al je voorkeuren in kunt vullen. Nadat je dit formulier in hebt gevuld, zal je automatisch op de hoogte worden gehouden via de mail of bekijk de status van jouw print via Trello.

Sfeerafbeelding Fontys

Foto gemaakt door: Krisjanis Ulmanis

Wij helpen je graag

Of je nu al precies weet welke ondersteuning je zoekt of gewoon wilt verkennen wat Makersplayce voor jou kan betekenen, wij staan voor je klaar.