The Schippers Group

Antimicrobiële resistentie (AMR) is een van de grootste bedreigingen voor de wereldgezondheid, de samenleving en de economie. Door het buitensporige gebruik van antibiotica wereldwijd is de veehouderij momenteel een van de belangrijkste aanjagers van AMR. De Nederlandse- en Belgische veehouderij is er al in geslaagd om haar antibioticagebruik te reduceren met ruim 70% sinds 2009. Maar we zijn er nog niet! Zonder systemische verandering zullen er in 2050 namelijk 10 miljoen mensen sterven aan de gevolgen van AMR. Let’s beat AMR with HyCare!

Wij geloven in een wereld waarin de veehouderij het gebruik van antibiotica drastisch vermindert om antimicrobiële resistentie (AMR) tegen te gaan. Wij geloven in een wereld zonder AMR.

The Schippers Group is een familiebedrijf dat in 1966 door Martien Schippers is opgericht en uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers voor de intensieve veehouderij. The Schippers Group is wereldwijd actief met 14 eigen kantoren, activiteiten in 40+ landen en heeft meer dan 500 werknemers. Tegenwoordig omvat The Schippers Group meerdere merken die allemaal verenigd zijn in de missie om AMR te elimineren. The Schippers Group doet dit door kennis, diensten en producten te ontwikkelen om de hygiëne in veehouderijen over de hele wereld te verbeteren.