Living Lab 040

Fijn en betaalbaar wonen in de stad staat onder hoge druk. Het is daarom tijd om het wonen en leven in de stad opnieuw uit te vinden. Hoe ziet dit eruit? Dat weten we nu nog niet. In het Living LAB 040 gaan we het op de 8500m2 en 119 woningen samen ontdekken en ├ęcht ervaren.  

Denken wij aan de stad van morgen, dan zien wij een stad voor ons, waar mensen met elkaar in verbinding staan. Een stad waar het een genot is om te wonen en verblijven. Waar een thuis is voor iedere portemonnee. Een stad die positief bijdraagt aan onze gezondheid, met veel groen en blauw. Compact, met intens gebruik van de beschikbare vierkante meters. Een stad die adaptief en wendbaar is. Niet een beetje anders, maar bewust het roer om.

Wij willen bouwen aan steden waar het welzijn van de inwoners centraal staat. Waar het aantrekkelijk is om te wonen en we bewust omgaan met wat de aarde ons biedt. Steden die wendbaar zijn en effici├źnt georganiseerd. In het Living Lab 040 hebben we de ruimte om te werken aan baanbrekende innovaties en nieuwe woon- en leefconcepten die fijn wonen mogelijk maken. Fijne steden maken we samen. Daarom gaan we samen de bewoners, bedrijven, de gemeente en kennisinstellingen op avontuur om te ontdekken we hoe we deze steden kunnen maken. Iedereen die aan onze missie wil bijdragen, is welkom om mee te doen!