FEC Talent Academy

Ben jij extra gemotiveerd en verwacht je dat je wat extra uitdaging zoekt tijdens je studie? Kies voor de FEC Talent Academy en het Honours Programme!

Voor studenten die deelnemen aan de Talent Academy is er een flink aanbod aan extra uitdagingen in de vorm van bedrijfsbezoeken, workshops en andere trainingen. Allemaal om je skills op zowel professioneel als persoonlijk vlak te doen groeien. Als dat nog niet genoeg is, kun je je aan het eind van je eerste studiejaar aanmelden voor het driejarige Honours Programme.

Honours Programme studenten

Workshops

Tijdens de workshops van Talent Academy kun je deelnemen aan wekelijkse workshops over verschillende onderwerpen. Het doel? Je kunt nieuwe inzichten opdoen over onderwerpen als logistiek, mentale weerbaarheid, duurzaamheid en projectmanagement, persoonlijkheidskenmerken of vaardigheden ontwikkelen op het gebied van spreken in het openbaar, talen, onderhandelen en nog veel meer. Enkele van de taalcursussen die via de Talent Academy-workshops worden aangeboden zijn Spaans, Koreaans en Nederlands.

Bedrijfsbezoeken

Naast het ontwikkelen van je professionele en persoonlijke skills, gaan we ook op bezoek bij interessante bedrijven binnen de Brainport regio. We organiseren deze bedrijfsbezoeken meestal in samenwerking een van onze partners. Hiervoor kiezen we vaak grotere bedrijven, zoals Philips, Lidl, Microsoft, etc. Naast bedrijfsbezoeken zijn er ook studiereizen naar bijvoorbeeld het EU-parlement in Brussel.

Visit to the EU Parliament
Korean language classes
Visit to Microsoft

Het FEC Honours Programme

Het FEC Honours Programme is onderdeel van de FEC Talent Academy. Je volgt dit driejarige programma gelijktijdig met je bachelor opleiding. Dat betekent dus dat je start tijdens het tweede jaar van je studie en dit gelijktijdig afrond met je opleiding. Doe je dat met succes, dan ontvang je een honours degree die gelijk staat aan 15 extra studiepunten bij je diploma.

Tijdens het Honours Programme (HP) focus je je op persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap en netwerken. Daarom verwachten we ook iets meer van je: je stelt namelijk zelf de doelen en zorgt ervoor dat je die doelen bereikt. Natuurlijk wordt je daarbij ondersteunt door een coach. Als je deelneemt aan dit programma word je lid van de Honours Programme-community waarin je je mengt met mensen van verschillende achtergronden, zodat je kunt leren van elkaar.

  • Na het succesvol afronden van het driejarige Honours Programme en je reguliere programma, studeer je af met een Honours Degree certificaat ter waarde van 15 European Credits (ECs) bovenop de ECs die bij je bachelor horen.
  • De voertaal tijdens workshops, evenementen en bijeenkomsten is Engels. Tijdens individuele coachgesprekken en opdrachten voor je persoonlijke ontwikkelingen spreek of schrijf je Nederlands. Geen zorgen, je hoeft geen hoog niveau Engels te spreken. Ook op dat vlak kun je jezelf ontwikkelen.
  • De meeste activiteiten vinden plaats op donderdag na 3 uur 's middags.
  • Voor je aanmeldingen kijken we niet naar cijfers, maar je dient wel tenminste 52 EC's behaald te hebben in je eerste jaar om deel te kunnen nemen vanaf je tweede studiejaar.
  • Er zijn geen extra kosten verbonden aan deelname.

Placeholder for Fontys video
My Honours Programme journey so far has been inspiring, impactful, engaging and extremely fun!”
- Serena Milanese

Kernwaarden

Binnen het Honours Programme hebben we een aantal kernwaarden. Je kunt alleen succesvol zijn als je deze kernwaarden in acht neemt.

Positiviteit

Je draagt bij aan een veilige omgeving voor iedereen en benadert alles op een positieve manier.

Diversiteit en inclusiviteit

Iedereen is welkom en hoort erbij. Daarom spreken we Engels tijdens groepsactiviteiten

Goede communicatie

Je luistert goed en reageert doordacht. Je onderhoudt een goede relatie met je medestudenten en coaches.

Proactiviteit

Je neemt initiatief en hebt doorzettingsvermogen. Je bereikt je doelen op een creatieve manier.

Commitment

Je toont inzet. Alleen door actief onderdeel te zijn van het Honours Programme ben je succesvo.

Respect

Je behandelt anderen met respect. Conflicten probeer je op te lossen door op zoek te gaan naar de oorzaak ervan en erover te praten.

Onzelfzuchtigheid

Je neemt tijd voor anderen en helpt ze ook hun doelen te bereiken.

Nieuwsgierigheid

Je begrijpt de schoonheid van nieuwsgierigheid en probeert complexe vraagstukken te begrijpen.

Wat levert het op?

  • Je ontwikkelt je op het gebied van persoonlijk leiderschap, probleem oplossend vermogen en zelf management skills
  • Je krijg meer zelfvertrouwen door je eigen sterktes te leren herkennen en gebruiken
  • Je leert beter samen te werken binnen een team en projecten te managen
  • Je behoort tot een community die een speciale, duurzame band met elkaar heeft
  • Je ontvangt een Honours Degree als aanvulling op je bachelor diploma

Heb je nog vragen?

Dat kan natuurlijk, stel ze gerust door ons een e-mail te sturen.

Stuur ons een e-mail

Placeholder for Fontys video
Through the Honours Programme, I was finally able to work towards my dreams and explore endless opportunities, and accept life-changing challenges.”
- Anna-Maria Dimitrova