Sven Dieltjes

Sven Dieltjes
Studie:
Bedrijfsmanagement MKB 
Onderneming:
Autoservice Dieltjes

Begin 2019 was ik druk op zoek naar nieuw werk. Ik had een tijd in de landbouwmechanisatie gewerkt en wilde graag weer gaan sleutelen. Ik heb een aantal garages bij ons in Berkel-Enschot benaderd en werd op gesprek uitgenodigd bij Ooto B.V., een garage gespecialiseerd in oldtimers. Na een aantal jaar voor dit bedrijf gewerkt te hebben gaf de eigenaar aan dat hij het rustiger aan wilde gaan doen, en dat hij een jong iemand de kans wilde geven om het bedrijf door te starten in het pand van Ooto. Ik ben hier meteen op ingesprongen en mijn ambities uitgesproken. Na een goed gesprek over de voorwaarden heb ik me in oktober 2021 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en per 1 november kon ik beginnen met mijn eigen bedrijf.

Al vanaf het begin ligt mijn passie bij de oldtimers. Het was echter van belang dat ik eerst een klantenbestand op zou bouwen. Ik ben begonnen met de auto’s van mijn eigen vrienden maar al snel werd groeide het klantenbestand door mond-tot-mondreclame, flyeren, evenementen en Google. Tegenwoordig doe ik een mix van moderne auto’s en oldtimers en ben ik aanwezig op evenementen om pechhulp te verlenen.

Momenteel ben ik bezig om mezelf nog nadrukkelijker op de kaart te zetten. Onlangs heb ik een oldtimerdag bij ons in het dorp mee georganiseerd en gesponsord. Op dit soort evenementen kan ik werken aan mijn netwerk en het effect hiervan is direct zichtbaar. Steeds vaker word ik actief benaderd door mensen die van mij gehoord hebben of mij gevonden hebben op google en hier houd ik regelmatig een vaste klant aan over.

In de toekomst wil ik de nadruk gaan leggen op specialistischer werk. Ik wil graag beter leren omgaan met grafische programma’s zoals SolidWorks om speciale onderdelen te ontwerpen en te laten produceren. Op deze manier kan ik modificaties uitvoeren bij auto’s die compleet op maat gemaakt zijn en waar een grote(re) markt voor is. De eerste opdracht is al binnen, het tekenen en 3D printen van sleepcontacten. Ik wil dit graag verder uitbreiden om op deze manier grotere projecten binnen te halen.

Ik hoop binnen nu en 3 jaar volledig bezig te zijn met oldtimers en grotere projecten zoals motorrevisies, restauraties en modificaties.