Dion Trilsbeek

Dion Trilsbeek
S
tudie: ICT & Software Engineering
Onderneming: WiseBites

WiseBites is de startup van Dion Trilsbeek. Het idee voor zijn onderneming is ontstaan doordat hij opmerkte dat productinformatie in de supermarkt slecht vindbaar was. Hierdoor werd het moeilijk om producten (goed) te vergelijken. ‘Dat kan makkelijker!’ dacht hij.

Tijdens de Minor Ondernemerschap is Dion zich gaan verdiepen in zijn doelgroep. De veruit grootste doelgroep die tegen dit probleem aanliep, bleek de consument met een voedselallergie te zijn. En deze groep is groeiende en dus is er markt! Dit is de reden geweest om de app WiseBites te gaan ontwikkelen.

WiseBites is een community app speciaal voor mensen met een voedselallergie. Wij geloven erin dat boodschappen doen makkelijker kan. Geen urenlang etiketten meer lezen in de winkel, maar een automatische controle op jouw allergieën of intoleranties.

Je kunt op WiseBites, online je boodschappen doen terwijl er automatisch gecontroleerd wordt of je het product wel of niet kunt eten. Dit is meteen zichtbaar tijdens het zoeken door gebruik te maken van een groene of rode kleur. Dat maakt het weer mogelijk om gemakkelijk nieuwe producten uit te proberen.

Niet alleen kun je er boodschappen doen, maar je kunt er ook informatie vinden van andere mensen. Denk hierbij aan recepten, advies of informatie over ingrediënten. Zo ontstaat er een community waarbij mensen elkaar verder kunnen helpen.

Heb jij, of ken je iemand met een voedselallergie? Abonneer dan op onze nieuwsbrief via de website of volg onze Instagram om op de hoogte te blijven!