Daan Spieksma

Daan Spieksma
Studie: Technische Bedrijfskunde
Onderneming: Garçon Horeca en mede-eigenaar café De Kram

Na zelf 8 jaar ervaring op te hebben gedaan binnen verschillende aspecten van de horeca en door te zijn gegroeid tot leidinggevende en freelancer besloot Daan Spieksma samen met zijn compagnon Robert van Bergen ‘Garçon Horeca’ op te richten in februari 2018.

Garçon is een horeca-uitzendbureau wat hoofdzakelijk gastheren en -vrouwen en allround bedieningsmedewerkers verstrekt. De missie van Garçon luidt: “Medewerkers en bedrijven met passie en talent voor gastvrijheid met elkaar verbinden om met iedere match een optimale gastbeleving neer te zetten.” Middels een selectie en vervolgens periodieke training, zowel op basis- als specialistisch niveau, wordt gezorgd dat medewerkers van Garçon een goede basis hebben om een waardevolle bijdrage te leveren aan de gastbeleving bij de betrokken opdrachtgevers.

Alvorens zij hier echter aan de slag gaan wordt een oriëntatie uitgevoerd. Daarmee wordt de behoefte van de opdrachtgever alsmede de werkwijze en bedrijfscultuur in kaart gebracht en aangevoeld. Degene die de oriëntatie heeft volbracht selecteert vervolgens de medewerkers die naar zijn/haar mening passen bij het bedrijf en gaat de eerste keer met hen mee om hen op locatie te laten zien wat er verwacht wordt. Hiermee wordt de opdrachtgever zo veel mogelijk ontzien en zodoende wordt er een optimale bijdrage geleverd aan het bedrijf waardoor de investering in deze medewerkers zich ook daadwerkelijk terugbetaalt.

Sinds de oprichting is Garçon enorm gegroeid en heeft het een goede naam ontwikkeld in horeca regio Eindhoven. Bij Garçon is het vooral ook belangrijk dat het werk energie geeft en dat er dus gestreefd wordt naar samenwerking met opdrachtgevers die uitdagend en leuk werk bieden. Zo sta je de ene dag bij PSV in de Businesslounge, de andere dag op een knallende bruiloft en dan sta je weer op een terras in het zonnetje. Altijd weer een leuke nieuwe uitdaging dus!

Voor een completer beeld van wat Garçon zoal doet: www.garconhoreca.nl
Inmiddels is Daan ook troste mede-eigenaar van café De Kram in Eindhoven.