Sprint naar content

Organiseer een feestje

project.general_error_message

Je ouders geven je €200,- om een feestje te organiseren. Een feest is kan natuurlijk niet zonder goede muziek. Het huren van een DJ is echter niet goedkoop en kost al snel €300,-. Daarnaast kunnen lekkere drankjes en snacks niet ontbreken, maar als je dit bij de supermarkt in de buurt koop kom je uit op een bedrag van €80,-. Wat zou jij doen in deze situatie?

Optie 1: Als ik niet genoeg geld heb dan geef ik geen feestje. Veel te veel gedoe om te regelen!

Optie 2: Ik zou aan alle gasten een klein bedrag aan entreegeld vragen. Geen hoog bedrag maar het zorgt ervoor dat ik iets meer ruimte krijg in mijn budget. Verder zou ik voor het eten en drinken alvast naar aanbiedingen bij andere supermarkten kijken. Voor de DJ zou ik op internet zoeken of ik zelf goedkoop speakers kan huren en een Spotify lijst samenstellen om muziek af te spelen tijdens het feest. Verder zou ik binnen mijn vriendenkring vragen of iemand wil komen draaien voor een avondje gratis bier, dat scheelt ook weer in de kosten.

Optie 3: Het maakt mij niet uit wat mijn vrienden moeten betalen. Als ik extra kosten heb dan moeten we dat maar over de gasten verdelen. Ik vraag gewoon aan iedereen €15 entree dan kom ik er ook wel en misschien maak ik dan zelfs nog een beetje winst!

Ik zou kiezen voor: