Sprint naar content
Project

Zorgrobot Maatje

Robot Maatje is de robot die we inzetten ter ondersteuning van de dagstructuur of bij andere individuele hulpvragen. Maatje is zich aan het bewijzen in het veranderende zorglandschap en wij geloven dat deze robot een prettige ondersteuning kan zijn bij een groot deel van onze cliënten.

Doel van het project

Binnen het Regionaal Autisme Centrum wordt Robot Maatje ingezet ter ondersteuning van de dagstructuur of bij andere individuele hulpvragen van cliënten. De cliënten die deelnemen zijn (jong)volwassenen, die thuis of zelfstandig wonen met een normaal of hoog begaafde intelligentie en autisme. De zorgrobot
maatje, ondersteunt cliënten gedurende de dag op verschillende leefgebieden. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning in de dagstructuur, door te herinneren om
te gaan eten of drinken. Maar ook op het gebied van communicatie, zoals het versturen van berichten naar vrienden. Maatje helpt ook om te ontspannen door samen een mindfulness oefening te doen. De cliënten die Maatje nu al gebruiken geven hem zelfs een eigen naam! Hier willen we meer mee doen.

Het lectoraat onderzoekt momenteel de effectiviteit van zorgrobot Maatje bij 40 tot 80 cliënten van het Regionaal Autisme Centrum.

Looptijd

2020 - 2025


Contact

Foto van persoon

Dr. J.A. (Janienke) Sturm

Lector Mens en Technologie