Sprint naar content

Onderzoeksprojecten

Onderzoeksprojecten

Het uitvoeren van het toegepast onderzoek van het lectoraat heeft als doel (toekomstige) werknemers en werkgevers te ondersteunen bij enerzijds het benutten van (arbeids)marktkansen en anderzijds het wegnemen van grens-gerelateerde barrières in het Nederlands-Duitse grensgebied.

Het toegepast onderzoek en de projecten die worden uitgevoerd door het lectoraat kunnen worden verdeeld over drie programmalijnen. Overeenkomstig aan deze programmalijnen is enerzijds het grensoverschrijdende karakter en anderzijds de relatie met het werkveld. Per lijn is te zien welke onderzoeken en projecten worden uitgevoerd. Behalve een vaste onderzoeks- en projectgroep, zijn er ieder semester stagiaires en/of werkstudenten voor het lectoraat actief.

 • Interlocality

  Inzicht in de impact van COVID-19 op werkloosheid: Ontdek hoe internationale studenten en afgestudeerden de kloof tussen vraag naar gekwalificeerd personeel en beschikbaar talent vullen. Actie voor inclusie en groei.


  Status
  Lopend
 • Cross-border studying and commuting

  Onderzoek naar keuzemotieven voor stage en werk in naburig land. Resultaten bevorderen grensmobiliteit en welvaart. Ontwikkel tools en inzichten voor studenten en beleidsmakers.


  Status
  Lopend
 • Cross-Border Game Lab

  Ontdek de kracht van serious gaming in de euregio rijn-maas-noord! Cross-Border Game Lab bevordert employability en euregionaal bewustzijn in projecten zoals Digital Minds en Startup Factory.


  Status
  Lopend
 • Euregionale leerlijnen

  Ontdek carrièrekansen in de buurt met Regio Deal Noord-Limburg Grenszlab. Help jongeren aan weerszijden van de grens met een euregionale blik voor werk.


  Status
  Lopend
 • Mind the Digital Gap

  De doelstelling van dit project is het ontwikkelen van een overzicht van de digitaliseringsgraad van het MKB in het Duits-Nederlandse grensgebied.


  Status
  Lopend