Jouw intro en kennismaking

Begin september start het nieuwe collegejaar... Maar voordat de studie begint neem je eerst nog deel aan de introductieweek. Dat is Purple 2023! Tijdens deze introductieweek (maandag 21 tot en met vrijdag 25 augustus) staat kennismaken centraal.Leer je studie kennen en maak vrienden voor het leven

Je maakt kennis met je studiegenoten en ontmoet hier vrienden voor het leven. Je wordt helemaal wegwijs gemaakt in jouw opleiding en studiestad. Gezamenlijk eten, samen de stad ontdekken, elkaar en de opleiding leren kennen, samen herinneringen maken en nog veel meer… Hoe dat eruit gaan zien, wat je allemaal nodig hebt, waar je moet zijn, wie je kunt bereiken, dat alles vind je hier! We maken er een fantastische week van.

Check deze pagina regelmatig om op de hoogte te blijven.


Programma

van de vetste introductie voor Nederlandse HBO-ICT studenten!

Ook dit jaar organiseert Salve Mundi weer een volledige introductie. Een week vol gezelligheid, feestjes, kennis maken met zowel nieuwe klasgenoten, oudere studenten en Eindhoven. Het perfecte begin van je studie, die je niet meer zal vergeten.

Geen activiteiten, we starten op dinsdag!
Op dinsdag word je tussen 10:00 en 12:00 op de evenementlocatie verwacht voor de incheck. Na de incheck heb je tijd om je slaapplek uit te zoeken en de locatie te verkennen. Daarna wordt de lunch voorbereid en kun je alle indrukken innemen met wat eten. Na de lunch is het tijd voor de spellen, deze zijn uitgelegd op het grote grasveld wat wij ter onze beschikking hebben. Na het avondeten, is er eerst een pub quiz en daarna een themafeest!
Woensdag is de stadsdag. Na het ontbijt stappen we met zijn allen in de bus die ons naar Eindhoven zal brengen. In Eindhoven verkennen we eerst de stad door middel van een Crazy88, gevolgd door een stads BBQ en een kroegentocht. Daarna pikt de bus ons weer terug op om ons terug te brengen naar de Salve Mundi locatie waar we nog een feest hebben.
Vandaag is het rustig wakker worden met eerst ontbijt, en dan een vrijwillige ronde vol kaartspellen. In de middag vertrekken we dan met de bus naar het Purple festival, hier zijn alle Fontys scholen voor uitgenodigd en is dus een drukbezocht festival. Hier blijven we tot laat in de avond. Op het festival kun je drinken en eten kopen, hier moet je dus ook zelf voor zorgen. Om 23:00 vertrekt de bus terug naar de slaaplocatie, waar dan een afterparty georganiseerd is.
Op vrijdag hebben we een latere start, en beginnen we rond de middag met een ontbijt/lunch. Gevolgd met een beer pong toernooi. Na het avondeten hebben we voor de bierliefhebbers (die 18 zijn) een cantus, en voor de mensen die dat liever niet doen, of helaas nog niet oud genoeg zijn hebben we een smokkelspel georganiseerd. Na de cantus, zorgen we dat de zaal weer klaar is voor een avondfeest.
Helaas zit het er vandaag allemaal weer op. Je ruimt je slaapplek op, neemt (tijdelijk) afscheid van iedereen en gaat terug naar huis om bij te komen en het studiejaar goed te beginnen. We hopen dat jullie het erg naar jullie zin gehad hebben, veel vrienden gemaakt hebben en met een goede start het schooljaar in gaan.

Foto's en video's

Tijdens de introductieweek worden veel foto's en video's gemaakt. Vaak zijn dit foto's en video's gemaakt door professionele fotografen en filmers in opdracht van Fontys. Door deel te nemen aan de introductieweek ga je ermee akkoord dat de foto's en/of video's gepubliceerd worden (op o.a. social media, flyers, advertenties en websites). Geef gerust aan deze mensen door als je niet in beeld wilt zijn. Achteraf vragen om verwijdering mag ook via purple@fontys.nl

#purple2023

Wij vinden het superleuk te zien hoe jij Purple beleeft! Deel je foto's en video's met ons!

Foto's en video's Salve Mundi

Achteraf vragen om verwijdering is bij de foto's van Salve Mundi mogelijk via media@salvemundi.nl

Volg Fontys op social media


Aanmelden

Ben jij een demand based of Nederlandse course based student, dan is deze introductie echt wat voor jou!
Salve Mundi organiseert jaarlijks een introductieweek: De Fontys ICT-introductie. Het is een week vol avontuur en teambuilding in Eindhoven. Zo leer je ook de stad beter kennen. Salve Mundi is druk bezig geweest om dit allemaal mogelijk te maken voor de nieuwe studenten dit jaar. De introductie vindt plaats van dinsdag 22 augustus tot en met zaterdag 26 augustus. De introductie kost 90 euro. Houd na het inschrijven je mail in de gaten voor updates of onze blog op intro.salvemundi.nl, je zult later namelijk een mail ontvangen met daarin de betalingsdetails en aanvullende informatie!

De introductie duurt 5 dagen. Op de locatie is een grote evenementenzaal met bar waar zowel alcohol (18+) als frisdrank verkocht zal worden door middel van consumptie munten. De locatie bevindt zich bij een bosrand en een mooi open veld. Genoeg ruimte voor activiteiten dus!

Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys


Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Aanvullende info

Mocht je allergieën hebben of een bepaald dieet volgen, kun je dit aangeven tijdens de inschrijving en zal er rekening mee worden gehouden bij de catering: www.salvemundi.nl/intro. Het email adres is: intro@salvemundi.nl. Whatsapp/telefoon Salve Mundi: +31 6 24827777.

Fontys ICT
Rachelsmolen 1, gebouw R10
5612 MA Eindhoven

Het adres van de evenementenlocatie wordt voor de introductie bekend gemaakt aan de deelnemers.

Alcohol

Tijdens de hele introductie geldt er dat er voor 16:00 uur geen alcohol geschonken mag worden. Alle deelnemers zijn toegestaan om alcohol te nuttigen mits ze voldoen aan de volgende voorwaarden: 

 • In het bezit zijn van een geldig identificatiebewijs; 
 • Minimaal 18 jaar of ouder zijn; 

Alcohol aan de bar mag ten alle tijden door het barpersoneel geweigerd worden, wanneer zij denken dat een deelnemer al genoeg heeft gedronken deze avond. Ook zal tijdens de feestavonden geen sterke dranken geschonken worden. Ook als blijkt dat mensen niet of nauwelijks meer aanspreekbaar zijn, zullen deze mensen vriendelijk verzocht worden om naar huis te gaan of hun contactpersoon wordt ingelicht om hem/haar op te komen halen. Wanneer er bij binnenkomst op de evenementenlocatie geconstateerd wordt dat je sterke drank mee hebt genomen heb je de kans om het af te staan. Wanneer er tijdens de intro sterke drank tot 15% wordt aangetroffen wordt dit van je afgepakt. Voor sterke drank van 15% en hoger bestaat de kans dat je naar huis gestuurd wordt.

Drugs

Gedurende de introductie mag er geen drugs geconsumeerd worden. Hier willen wij duidelijke regels vastleggen waaraan iedereen te houden heeft. Medicijnen zijn uitgezonderd van deze regeling.

Harddrugs

Harddrugs zijn ten strengste verboden gedurende introductie voor iedereen.

Bij betrapping op het gebruik van harddrugs in elke vorm zal er een burgerarrest gedaan worden waarbij alleen de crew van de introductie en het bestuur van Salve Mundi ingelicht zal worden. De crew zal daarbij de contactpersonen van de deelnemer inlichten. Daarbij zal de crew de desbetreffende persoon naar huis sturen.

Softdrugs

Softdrugs zoals wiet en hasj zijn op verzoek van de locatie waar de introductie gaat plaatsvinden verboden. Op de evenementenlocatie worden softdrugs in legale hoeveelheden afgepakt en weggestopt in de op evenementenlocatie aanwezige kluis. Wanneer een kind weigert om zijn goederen af te staan zal het contactnummer welke de deelnemer heeft opgegeven als een bereikbaar persoon worden gebeld. Hier wordt dan in overleg met de contactpersoon actie ondernomen om de persoon thuis te krijgen/brengen.

Het roken van tabak of shag is toegestaan op het terrein.

Wapenbeleid

Het is ten strengste verboden om wapens mee te brengen naar of te gebruiken op de locatie, activiteiten of evenementen georganiseerd door Salve Mundi. Dit geldt voor alle type wapens, ongeacht of ze legaal zijn of niet.

Definitie van wapens

Wapens worden gedefinieerd als alle voorwerpen die gebruikt kunnen worden om letsel toe te brengen aan personen of eigendommen. Dit omvat onder meer, maar niet beperkt tot, vuurwapens, messen, zwaarden, bogen, pijlen en andere scherpe voorwerpen.

Consequenties

Individuen die betrapt worden op het dragen of gebruiken van een wapen zullen onmiddellijk worden verwijderd van de locatie van het evenement en kunnen worden verbannen van toekomstige evenementen georganiseerd door de studievereniging. Daarnaast kan de studievereniging overwegen om aangifte te doen bij de politie.

Veiligheidsmaatregelen

De studievereniging zal ervoor zorgen dat er adequate veiligheidsmaatregelen worden genomen bij alle evenementen om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. Dit omvat onder meer het hebben van een goed opgeleide BHV’ers en het opzetten van een beveiligingssysteem voor het controleren van tassen bij de binnenkomst op de Salve Mundi locatie.

Tijdens de intro lopen er een aantal Bhv'ers rond. Deze personen zijn te herkennen aan fel gekleurde armbanden.
De introductieweek gaat 90 euro kosten. Voor dit bedrag krijg je 5 dagen toegang tot de introductie en een jaar lang lidmaatschap bij Salve Mundi t.w.v. 20 euro. Wanneer je je ingeschreven hebt zal je zo snel mogelijk een mail met een betaalverzoek krijgen. Mocht je niet meer mee willen en heb je je wel ingeschreven, dan hoef je het betaalverzoek niet te betalen. Heb je al betaald en wil je niet meer mee, neem dan even contact met ons op via ons email adres: intro@salvemundi.nl.

Indien je medische informatie hebt die relevant is voor onze evenementen, kun je dit doorgeven via het contactformulier op onze website of door een e-mail te sturen naar intro@salvemundi.nl. Hierbij kun je denken aan allergieën, medicijngebruik of andere relevante medische informatie.

Het doorgeven van deze informatie is geheel vrijwillig en is uitsluitend bedoeld voor de veiligheid en gezondheid van de deelnemers aan onze evenementen. De medische informatie die wij ontvangen zal vertrouwelijk worden behandeld en alleen worden gedeeld met de betrokken personen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat jouw veiligheid en gezondheid gewaarborgd blijven.

Privacy is een fundamenteel recht dat van groot belang is voor iedereen. Als studievereniging vinden wij het dan ook belangrijk om de privacy van onze leden en bezoekers te waarborgen. In deze tekst zullen wij uitleggen welke rechten je hebt met betrekking tot jouw privacy en hoe wij omgaan met het maken van foto's en video's.

Het kan voorkomen dat er tijdens onze evenementen foto's en video's worden gemaakt. Dit doen wij om een impressie te geven van onze activiteiten en om deze te kunnen delen op onze website en social media kanalen. Bij het maken van foto's en video's houden wij rekening met de privacy van onze leden en bezoekers. Zo worden er geen close-up beelden gemaakt zonder toestemming en worden er geen beelden gedeeld waarop personen herkenbaar in beeld zijn zonder hun toestemming.

Mocht je als individu toch bezwaar hebben tegen het maken of publiceren van foto's en video's waarop je herkenbaar in beeld bent, dan kun je altijd contact opnemen met het bestuur van de studievereniging. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk de desbetreffende beelden verwijderen.

Als studievereniging zijn wij ons bewust van het belang van privacy en zullen wij er alles aan doen om de privacy van onze leden en bezoekers te waarborgen. Mocht je nog vragen hebben over hoe wij omgaan met privacy, neem dan gerust contact op met het bestuur van de studievereniging, bestuur@salvemundi.nl.


Smoelenboek

De crewleden zijn (oud-) studenten van de opleiding. Deze hebben voor jou de intro georganiseerd en staan tijdens de intro 24/7 voor jou klaar. Hieronder lees je wie de crewleden zijn.
Sfeerafbeelding Fontys

Ella Zuidema

Hey, ik ben Ella, 23 jaar oud en woon in Eindhoven de gekste!! Op het moment ben ik afgestudeerd als software engineer en ben ik werkzaam als softwareconsultant bij Itility. Ik ben dit jaar de commissieleider van de introcommissie van Salve Mundi. Buiten werk ben ik vaak op het terras te vinden en rij ik paard. Ik kan niet wachten tot de intro begint, jullie ook?!?!

Sfeerafbeelding Fontys

Quint Legius

Hoi Ik ben Quint, 21 jaar en doe veel voor de ICT, reis en intro commissie en sinds kort voor het bestuur. Samen met de rest hebben we deze toffe intro kunnen organiseren en hoop ik dat jij er uiteraard bij bent. Verder ben ik verantwoordelijk voor het beheren en ontwikkelen van de website. Daarbij volg ik op het moment de Softwareopleiding op FHICT in S4.

Sfeerafbeelding Fontys

Sanne Hermans

Ik ben Sanne, 20 jaar oud en woon in Helmond. Op dit moment zit ik in het 6e semester van Technology. Ik vind het erg leuk om dingen te doen voor Salve Mundi en ben dus lid van de intro, reis en ICT-commissie daarnaast ben ik ook bestuurslid van Salve Mundi. Wij zijn erg hard bezig met het organiseren van een super vette intro en we hopen dat jullie hierbij zullen zijn!

Sfeerafbeelding Fontys

Tjerk van Gerwen

Hi, Ik ben Tjerk en ben inmiddels 23 jaar oud en woon in een studenten huis in Eindhoven. Ik zit op het moment in semester 6 van infrastructuur. Ik ben ook actief binnen de studievereniging Salve Mundi, ik zit namelijk in de intro, reis en kamp commissie. Buiten schooltijd ben ik veel bezig met m’n eigen bedrijfje en toch ook wel gamen. Daarnaast ben ik in 2019 als intro kind meegegaan en leek het me gaaf om dit jaar mee te helpen organiseren. Ik hoop jullie te zien in augustus!

Sfeerafbeelding Fontys

Wouter Stouten

Hey, ik ben Wouter, 27 jaar, en ik woon in Someren. En ik ben fulltime werkzaam als 1e/2e lijns Support Engineer. Ondanks dat ik mijn opleiding niet heb afgemaakt, ben ik al een lange tijd actief bij Salve Mundi. Ik ben Commissaris Extern geweest in het 4e bestuur, en sinds Oktober ben ik voorzitter van de Reiscommissie! Dit jaar is mijn eerste jaar als lid van de introcommissie, en ik heb enorm veel zin om een geweldige intro voor jullie neer te zetten! Ik hoop dat jullie ook zin hebben in een geweldige week, en ik zie jullie graag in Augustus!

Sfeerafbeelding Fontys

Lisanne de Ruiter

Heyhoi, ik ben Lisanne, ben 22 jaar en zit in het 2e jaar van elektrotechniek. In m’n vrije tijd kijk ik graag films, probeer ik nieuwe recepten en spreek ik graag af met vrienden met lekker een biertje erbij. Na twee jaar ICT gestudeerd te hebben had ik besloten om te stoppen met de studie, maar wist ik één ding zeker en dat is dat ik graag nog bij de vereniging wilde blijven. Na jaren mee te helpen bij de intro als ouder, ben ik dit jaar nieuw bij de crew en heb ik super veel zin om een fantastische intro klaartezetten:)

Sfeerafbeelding Fontys

Teun Spithoven

Hallo! Ik ben Teun, 20 jaar oud en inwoner van het mooie dorp Eersel. Ik volg de richting software engineering en ben nu aan het strijden op stage. Bij SalveMundi zit ik bij de introcommissie om te zorgen dat de intro weer super gaaf wordt dit jaar. Ook ben ik deze intro vertrouwenspersoon dus als je iets kwijt moet kan dat deze keer ook bij mij. Buiten school om kan ik erg genieten van skateboarden, trampolinespringen, tennis en ik speel wel eens een pot Overwatch.

Sfeerafbeelding Fontys

Imani Leemans

Hi, mijn naam is Imani, 21 jaar. Studeer de richting Software Engineering. Hiernaast ben ik natuurlijk ook actief binnen onze vereniging, binnen de intro commissie, maar ook op open dagen ben ik vaak aanwezig om te helpen! Mocht er tijdens de intro iets zijn waar je even met iemand over wil praten kun je bij mij terecht als vertrouwenspersoon en zorgen we er samen voor dat het opgelost wordt!

Sfeerafbeelding Fontys

Lucas Beekmans

Aangenaam! Ik ben Lucas, 24 jaar en woon in Helmond. Momenteel werk ik als ICT medewerker, daarnaast werk ik als light jockey en help ik mee bij het organiseren van verschillende evenementen. In mijn jongere jaren heb ik HBO-ICT gestudeerd met als richting Media Design. Helaas heb ik de studie nooit afgemaakt. In die tijd heb ik onder andere in de feestcommissie gezeten, toen organiseerde deze commissie ook nog de introductie. Mede door mijn achtergrond in het organiseren en plannen van evenementen kon ik het organiseren van de introductie niet loslaten. Zo kan ik toch nog van het studentenleven genieten! Op de intro kan je me vinden achter de licht- en geluidstafel of achter de draaitafel. Kom gezellig een praatje maken! 


Paklijst

Om ervoor te zorgen dat jij optimaal voorbereid bent op de introductie kun je onderstaande paklijst afvinken, dan staat niets jou meer in de weg om een geweldige introductieweek mee te maken.

 • Bevestiging van betaling, welke per mail aan je is verstuurd
 • Douchespullen
 • Overige toiletspullen zoals tandenborstel, tandpasta etc.
 • Zonnebrand
 • Festivalschoenen (oud en vies)
 • Genoeg schone kleding (Het introshirt moet de gehele week gedragen worden. Je krijgt er 2, wees er zuinig op)
 • Goede zin
 • Handdoek
 • Identificatiebewijs
 • Lampje
 • Pinpas (met genoeg saldo voor 5 dagen feest)
 • Kussen en slaapzak of ander beddengoed. Een matras overtrek is verplicht! (Er is aleen een matras aanwezig, de rest moet zelf meegenomen worden)
 • Warme kleding voor de avond
 • Slippers
 • Een goede powerbank (stroom is beperkt op de locatie)
 • Paracetamol
 • Medicatie, mocht je deze nodig hebben.
 • Zwemkleding


FAQ

Zie het kopje Programma.
Als je ervoor gekozen en betaald hebt om deel te nemen aan de volledige intro wordt er verwacht dat je alle 5 dagen aanwezig bent. Heb je ervoor gekozen alleen mee te gaan naar Purple dan verwachten we je die dag om 12:00 uur in Eindhoven. Voor beide opties kan je je schrijven op intro.salvemundi.nl. Heb je ervoor gekozen niet mee te gaan naar beide introducties dan is het wel verplicht vanuit Fontys om de vrijdag na de introductie (01-09-2023) aanwezig te zijn op Fontys. Dit is de dag dat je kennis maakt met je klas voor het komende semester. Wanneer je geen 5 dagen aanwezig wil of kunt zijn maar wel betaald hebt, neem dan even contact met ons op via intro@salvemundi.nl of +31 6 24827777
Nee, dat is helaas niet mogelijk.
Wanneer zou je die niet willen dragen?! Nee, zonder grappen. Het introshirt krijg je op maandag als je met de intro mee doet. Het dragen van het shirt is verplicht. Dit met de reden dat zowel jouw intro-ouder als de organisatie kan zien dat jij bij deze opleiding hoort en er zo voor kunnen zorgen dat alles soepel verloopt. Het T-shirt is dus een herkenningspunt. Wanneer jij het shirt niet draagt kan het dus gebeuren dat we je vergeten mee te nemen vanuit bijvoorbeeld school naar de evenementenlocatie.