Topsport bij Fontys

Fontys is trots op haar topsporters en talenten op het gebied van sport. In het strategisch plan ‘Fontys For Society 2021-2025’ benoemt Fontys dan ook dat ze studenten faciliteert in het ontwikkelen van hun talenten. Daarvoor heeft Fontys een topsportbeleid en -regeling opgesteld.


Wat houden het Fontys Topsportbeleid en de Fontys Topsportregeling WEL in?

Het Fontys topsportbeleid en de topsportregeling faciliteren de topsporter en het talent in de organisatie van de studie. Elke student dient aan dezelfde eindkwalificaties te voldoen om het getuigschrift van de betreffende opleiding te kunnen behalen. Fontys creëert daar waar mogelijk maatwerk voor topsporters en talenten om aan deze eindkwalificaties te kunnen voldoen.

De Fontys topsportregeling is van toepassing op alle Fontys-opleidingen (voltijd, deeltijd, bachelors, masters en associate degrees).

De uitgangspunten van het Fontys topsportbeleid en de topsportregeling zijn voor alle opleidingen gelijk. Per opleiding kan het wel verschillen hoe de voorzieningen uit de topsportregeling worden toegepast. Dat is informatie, die van belang is voor de studiekeuze in combinatie met je topsport. Daarom adviseren we je om een intakegesprek topsport aan te vragen voordat je je aanmeldt voor de opleiding van je keuze.

vraag een intakegesprek aan

Wat houden het Fontys Topsportbeleid en de Fontys Topsportregeling NIET in?

Het Fontys Topsportbeleid en de Fontys Topsportregeling faciliteren de Topsporter en het Talent dus wel in de organisatie van de studie, maar niet in de inhoud ervan. Als topsporter of talent krijg je dus geen vrijstelling voor bepaalde onderdelen van je studie. Ook is een topsport- of talentstatus geen geldige reden om weg te blijven bij lessen, toetsen of stage.

Anders dan bijvoorbeeld in het middelbaar onderwijs is niet school verantwoordelijk voor het inhalen van lessen, toetsen of stage, maar ben JIJ dat. En we denken graag met je mee hoe jouw studieplan eruit ziet in combinatie met je topsport.

Fontys en de betreffende topsporter, dan wel het talent, accepteren dat het beoefenen van topsport in combinatie met het volgen van de studie kan betekenen dat er studievertraging optreedt.

Ik wil gaan studeren bij Fontys

Ben jij topsporter en wil je (mogelijk) gaan studeren bij Fontys? Lees dan hier waar je aan moet denken bij je studiekeuze als topsporter en welke ondersteuning we je daarbij kunnen geven.

Ik studeer al bij Fontys

Ben jij Fontys-student en zoek je informatie over Studeren & topsport bij Fontys? Lees dan hier hoe je een Topsportstatus of Talentstatus kan aanvragen bij Fontys en hoe je vervolgens maatwerk aan kan vragen op basis van de topsportregeling.