Sprint naar content

Flip

Info

Flip (voorheen Flipgrid) is een videodiscussieplatform van Microsoft dat je kunt inzetten bij diverse leeractiviteiten. Het principe van Flip is dat je als docent een opdracht, vraag of discussiepunt post, waarop studenten vervolgens reageren met een korte video. Studenten kunnen hierbij ook elkaars video bekijken en hierop reageren.

Inzet in het onderwijs

Flip is geschikt voor leeractiviteiten als discussiëren, presenteren of (peer)feedback geven. De tool kan zowel individueel, klassikaal, synchroon als asynchroon worden ingezet, afhankelijk van het doel. In video Deel 6, onderaan deze pagina, gaan we dieper in op de mogelijke didactische toepassingen.

Account

Flip is te vinden via deze link.

Updates

Wij doen ons best om de informatie en instructies op deze pagina actueel te houden. Essentiële updates nemen we zoveel mogelijk mee. Voor een overzicht van alle updates, verwijzen we je graag naar de website van de leverancier. Op zoek naar Tips, tricks en tutorials kijk dan op deze pagina. Ook heeft Flip een helpcenter speciaal voor het onderwijs, dat vind je hier.

Sfeerafbeelding Fontys