Sprint naar content

Selectie sportieve opleidingen

Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Als je de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding wilt volgen, moet je deelnemen aan een online toelatings-advies gesprek. Deze toelatingsgesprekken staan gepland van januari t/m juni 2021.

Programma

Startniveau bewegingsvaardigheid

Als toekomstig leraar Lichamelijke Opvoeding beschik je natuurlijk over voldoende eigen vaardigheid. Je moet tenslotte het goede voorbeeld geven, kennis hebben van de techniek en een veilige les kunnen creëren. Die eigen vaardigheid op de verschillende beweegdomeinen dien je zelf aan de hand van deze filmpjes in te schatten. Tijdens het online gesprek met de docent zal hier verder op worden ingegaan.

Motivatie en oriëntatie

Naast een inschatting van je fysieke vaardigheden willen we ook graag weten waaruit je motivatie bestaat om de opleiding tot Leraar Lichamelijke Opvoeding te volgen. We vragen je daarom om een moodboard, sollicitatiebrief, een video of een andere creatieve vorm van persoonlijke presentatie te sturen naar ons. Om echt een goed beeld te krijgen van wie jij bent, wat je wilt en in welke mate de opleiding past bij jouw ambities vragen we ook om de studiekeuze-check in te vullen.

Persoonlijk adviesgesprek

Na jouw eerste aanmelding worden bovenstaande onderdelen in een persoonlijk adviesgesprek met een docent met jou besproken. Wij voeren dit online gesprek dus met jou op basis van een ingevulde vragenlijst betreffende jouw inschatting op je beweegniveau op de praktijkvakken van onze opleiding, de studiekeuzecheck en een motivatieonderdeel.

Online gesprek en medische keuring: verplichte onderdelen

Dit online gesprek én een medische sportkeuring zijn verplichte onderdelen om te kunnen starten aan de opleiding. Deze medische keuring moet voor 15 augustus 2021 worden ingeleverd bij de opleiding.

Meer informatie over de toelating en medische sportkeuring lees je bij de opleidingsinformatie

Opleiding Sportkunde

Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding Sportkunde neem je vooraf deel aan een toelatingstest en een sportmedische keuring (beiden verplicht en bindend). De toelating staat in het teken van wederzijdse kennismaking en we kijken naar jouw studiegeschiktheid. De toelating is dit jaar online georganiseerd wegens COVID -19. Na inschrijving via Studielink krijg je toegang tot de inhoud, voorbereiding, planning en beoordeling van de toelating.

Voorbereidende opdrachten

Na ontvangst van de informatie kun je zelfstandig starten aan jouw toelating.

  • Je maakt daarvoor een aantal opdrachten die je digitaal kunt inleveren via MijnFontys:
  • Je vult een online vragenlijst over je studiekeuze in;
  • Je maakt een schrijfopdracht;
  • Je bereidt vragen voor, aan de hand van een casus;
  • Je oefent en filmt een aantal fysieke metingen;
  • Je bestudeert een hoofdstuk theorie.

Online toelating

Na het tijdig inleveren van je opdrachten en het bestuderen van de theorie kun je jouw online toets en toelatingsgesprek met een docent plannen. Je kunt daarvoor kiezen uit een aantal data en tijdvakken. Voor deze toets en het gesprek ontvang je van ons informatie over hoe je online kunt deelnemen.

Uitslag

Binnen twee werkdagen na je online toelating krijg je de resultaten toegestuurd. Er zijn twee opties:

  • Je resultaten zijn voldoende: je bent toelaatbaar. Op basis van de toelating en de uitkomsten van de online vragenlijst geven we je een studiekeuzeadvies. Je bent van harte welkom bij Fontys Sportkunde;
  • Je resultaten zijn onvoldoende: je bent niet toelaatbaar. Je kunt niet starten aan de opleiding en zonder verzwarende, bijzondere omstandigheden kun je niet herkansen

Medische sportkeuring

De medische keuring moet voor 15 augustus 2021 worden ingeleverd bij de opleiding.

Meer informatie over de toelating en medische sportkeuring lees je bij de opleidingsinformatie