Sprint naar content

Logistics Management

 • 4 jaar
 • Nederlands
 • Hbo-bachelor
 • Voltijd
Venlo

Agenda

 • Open dagen
 • Meeloopdagen
 • En meer...

Zonder logistiek zouden we geen groente op ons bord hebben, geen nieuwe jeans of smartphone. Ben jij geïnteresseerd in hoe de logistiek werkt? En zou je een managementfunctie willen vervullen in dit dynamische werkveld? Kies dan voor Logistics Management in Venlo, de logistieke hotspot van Nederland.

Over de opleiding

Tijdens een gezamenlijk eerste jaar van Logistics Management en Logistics Engineering maak je kennis met het brede vakgebied logistiek. Er wordt in de opleiding gewerkt in een semestersysteem, waarbij een thema centraal staat. In elk semester maak je ook kennis met de praktijk en vanaf het tweede jaar ga je ook projecten in de praktijk uitvoeren. Na anderhalf jaar kies je definitief voor een opleiding. Met Logistics Management kies je voor de managementkant van logistiek en met een minor in het derde jaar geef je een persoonlijk accent aan je studie. Na je studie kun je direct door naar een masteropleiding of ga je direct aan de slag, want de baankansen na deze opleiding zijn hoog.

Waarom opleiding Logistics Management?

 • Kleinschalige opleiding met informele sfeer
 • Alle deelgebieden van de logistiek komen aan bod
 • Je volgt je studie in de logistieke hotspot van Nederland: Venlo
 • Op een internationale campus, waar je werkt en leert met buitenlandse studenten

Deze opleiding bieden we ook in het Engels aan. Wil je graag in het Engels studeren?

 

Wat ga je leren?

Project based learning staat centraal. In de lessen en workshops krijg je theorie die je meteen kunt verwerken in projecten die je doet. Bedrijfsbezoeken, projecten met bedrijven en twee stages bereiden je voor op een groeiend werkveld. We hebben uitstekende relaties met (inter)nationale logistieke bedrijven, wat helpt bij het vinden van een geschikte stageplaats en baan. 

 • Goede mix tussen theorie (kennis) en praktijk.
 • Je ontwikkelt je persoonlijke sterktes.
 • Al tijdens je studie bouw je aan je netwerk.
 • Je leert hoe je businessmodellen ontwikkelt, hoe je klantafspraken haalt en samenwerkingen opzet met leveranciers.
 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Peter Jan

"Er wordt gewerkt met projecten in groepen en de lessen zijn geclusterd. Hierdoor krijgen we alle informatie die we nodig hebben in de projecten gelijk aangeboden in de lessen."
 

Hoe ziet je week eruit?

Studeren is hard werken. Dat is niet erg, als er maar afwisseling in zit. Dat zit wel goed bij Logistics Management: 

 • Het ene moment volg je een les
 • De andere dag werk je aan een project in onze open studieruimte
 • Dat doe je samen met je medestudenten en onder begeleiding van onze docenten
 • In het hart van een logistieke regio

Zo ziet het er uit bij ons

Bekijk onze campus op je eigen tempo via onze 360 graden tour!

Sfeerafbeelding Fontys
 
 

Studie in cijfers

 
 
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,6 gemiddeld, 74 respondenten
3,6 gemiddeld, 842 respondenten
Aantal eerstejaars
 
41
59
Door naar het tweede jaar
 
57%
66%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 27%
41%
 
HBO-bachelor of hoger 43%
47%
Doorstuderen
 
14%
18%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
81%
Bron: Studie in Cijfers Laatst bijgewerkt op 05-07-2023
sk123-logo-full
 

Toelatingseisen

 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.

Eén vak niet in jouw pakket? 
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.

Niet de juiste vooropleiding?  
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je:
- 21 jaar of ouder op het moment dat de Fontys-opleiding tussentijds start (dat wil zeggen dat de opleiding niet in september start) of,
- 21 jaar of ouder op 1 oktober indien de Fontys-opleiding in september start?
Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+. 

Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? In sommige gevallen kun je alsnog worden toegelaten. Neem contact op met ons Student Service Centre via ssc-venlo@fontys.nl of +31 88 507 6022, we kijken dan graag op individueel niveau of je onder bepaalde voorwaarden alsnog toegelaten kunt worden.

 

Placeholder for Fontys video
Er wordt gewerkt met projecten in groepen en de lessen zijn geclusterd. Hierdoor krijgen we alle informatie die we nodig hebben in de projecten gelijk aangeboden in de lessen."
 

Opbouw

In het eerste jaar bestaan je weken uit: 

 • 15 uur les
 • 15 uur projecten
 • 10 uur zelfstudie

Logistics Management en Logistics Engineering hebben een gezamenlijke propedeuse. Zo leer je het vakgebied logistiek van alle kanten kennen. Je werkt in kleine groepen en de lesstof bestaat uit klassikaal onderwijs en projecten.

Je krijgt in dit eerste jaar vakken als Warehouse & Materials Handling en Transport & Distributie. 

Halverwege het tweede jaar kies je voor Logistics Engineering of Logistics Management. Je werkt verder aan een stevige theoretische en praktische basis en je gaat je dus specialiseren. 
 
Met Logistics Management kies je voor de managementkant van logistiek. Je ontwikkelt onder andere business modellen en bent verantwoordelijk voor het aanleveren van de juiste informatie waardoor een bedrijf zijn prestaties kan meten en verbeteren. Ook het behalen van klantafspraken en het opzetten van samenwerkingsverbanden met leveranciers behoren tot jouw taak.   

Naast logistiek krijg je ook vakken zoals economie en statistiek, maar ook management skills die je nodig hebt in je toekomstige werk. Bij deze opleiding ligt de focus onder andere op human leadership, ethiek, rechten, verandermanagement (implementatie en/of vernieuwing van processen) en natuurlijk inkoop en verkoop.

Stage 
In het derde studiejaar ga je 20 weken op stage. Dé mogelijkheid om wat je tijdens je opleiding hebt geleerd ook echt in de praktijk te brengen. Je kunt stage lopen in het binnen- of buitenland. Met je studieloopbaanbegeleider overleg je welk bedrijf en welke opdracht voor jou geschikt kunnen zijn. Als Campus Venlo zijn we internationaal georiënteerd en hebben we veel contacten in het buitenland.  

Minor 
In het derde jaar kun je met een minorstudie een persoonlijk accent aan je studie toevoegen. De minor duurt een half jaar. Je kunt ervoor kiezen deze in het buitenland te volgen omdat het internationale aspect vooral voor een logisticus erg waardevol is. Je kunt ook kiezen voor een vreemde taal, of, als je een eigen bedrijf wilt beginnen, de minor Ondernemerschap. 

Dit jaar staat in het teken van je afstuderen. Je doet een afstudeeropdracht bij een bedrijf. Tijdens deze periode laat je zien dat je de juiste beroepscompetenties hebt, zowel vakinhoudelijk als wat betreft beroepshouding en gedrag. Je doet je opdracht bij een bedrijf in Nederland of in het buitenland. 
 
Placeholder for Fontys video
Heb je een vraag of wil je iets weten over de opleiding Logistics Management? Ik sta voor je klaar!"
Floor, student Logistics Management
 

Na je opleiding

De hamburger die je koopt, je nieuwe jeans, een auto; allemaal voorbeelden van producten die door een logistieke keten zijn gegaan. Dit gaat allemaal vlekkeloos dankzij het opzetten van slimme logistieke netwerken. In de regio Venlo is er een groeiende behoefte aan hoogopgeleide logistiek managers. 

 Je kunt na je opleiding bijvoorbeeld aan de slag als: 

 • warehouse manager
 • supply chain manager
 • unit manager
 • operations manager

Je kunt natuurlijk ook doorstuderen en een masteropleiding gaan volgen aan een universiteit. Bijvoorbeeld de Master of Science International Logistics and Supply Chain Management die we samen met de Universiteit van Plymouth aanbieden. Uiteraard heb je bij meerdere partneruniversiteiten directe toegang tot het masterprogramma.

 

 

Agenda

Meld je hier aan voor één van onze activiteiten. Zo weet je zeker of dit de opleiding voor jou is! Bekijk bijvoorbeeld een voorlichting vanuit huis of meld je aan voor een Open dag op de campus. Wat je ook kiest, hopelijk zien we je snel.

Er zijn op dit moment geen activiteiten gepland voor deze opleiding. Wil je toch graag langskomen of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over de opleiding Logistics Management

Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.


Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en laptop.   


Op  DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart. 

Stap 1: Je meldt je aan via Studielink.
Meld je, bij voorkeur, vóór 1 mei aan, zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren.

Aanmelden na 1 mei? Informeer bij de opleiding naar de mogelijkheden.

Houd je Studielink berichten in de gaten, deze ontvang je ook op het emailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Vanaf half mei is het mogelijk om je betaalgegevens in te voeren in Studielink.

Stap 2: Je wordt uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck.
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.

Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.  

Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.