Sprint naar content

Beleid Belangen Beïnvloeden

  • Start september
  • Nederlands
  • 30 ECTS
  • 5 maanden
Tilburg
Wil je weten welke rol overheid en burgers spelen bij complexe maatschappelijke problemen? Wil je begrijpen hoe (groepen) mensen invloed hebben op politieke processen? Wil je goed beslagen ten ijs komen in een politiek-bestuurlijke omgeving? Dan is deze minor een goede keuze!

Over de minor

Je leert hoe complex maatschappelijke vraagstukken zijn: dat verschillende groepen erbij betrokken zijn die allemaal hun eigen belangen hebben. Je leert dat je de overheid nodig hebt voor een oplossing. Je ontdekt hoe je invloed kunt uitoefenen op beleid- en besluitvorming en welke rol (social) media daarbij spelen. Je leert hoe beleid gemaakt wordt in een politiek-bestuurlijke omgeving en je leert nadenken over de ethische kanten van beleid en bestuur. 

  • Theorievakken
  • Vaardigheidstrainingen
  • Excursies
  • Adviesproject

Waarom de minor Beleid Belangen Beïnvloeden?

Een gevarieerd programma! Je verdiept je in theorie, maar je krijgt ook vaardigheidstrainingen. Je neemt deel aan excursies en in kleine groepjes werk je aan een adviesproject, in opdracht van een overheidsorganisatie.

 

Meer over de minor

De theorievakken (Bestuurlijke kaart, Maatschappelijke ontwikkelingen, Sociale Psychologie, Media en Ethiek) kijken vanuit verschillende  invalshoeken naar de thematiek van de minor. Ook de trainingen (argumenteren, presenteren, schrijven en mediatraining) sluiten aan bij de inhoud.

- Je werkt in een groepje aan een adviesproject:
- De kennis van de theorievakken kun je meteen gebruiken voor dit project;
- Ook de vaardigheden die je aanleert, komen goed van pas bij het project.

 

 

 

 

Opbouw


Beleid Belangen Beïnvloeden is een voltijd-minor. De colleges en trainingen worden elke week zoveel mogelijk op drie dagen geconcentreerd, de andere dagen werk je zelfstandig of in een groep aan je vakken of je adviesproject. 
Periode 1
- Bestuurlijke kaart
- Maatschappelijke ontwikkelingen
- Beïnvloeding: sociale psychologie

Periode 2
- Beïnvloeding: media
- Ethiek
In opdracht van een externe opdrachtgever ga je in kleine groepjes aan de slag om een aanpak te bedenken voor een maatschappelijk vraagstuk. 
- Presentatievaardigheden
- Schrijfvaardigheden
- Argumentatievaardigheden
- Mediatraining
- Diverse excursies, zoals het bijwonen van een tv-programma of een bezoek aan de tweede kamer
 

 

Voor wie?

Om aan deze minor deel te nemen, moet je je propedeuse gehaald hebben of toestemming hebben van de examencommissie van je opleiding. We verwachten geen specifieke voorkennis.

Motivatie en interesse zijn uiteraard wel belangrijk! 

Let op! Deze minor is niet toegankelijk voor studenten van de lerarenopleiding Maatschappijleer. 

 

 

 

Aanmelden voor deze minor


Meld je aan voor een minor die start in september vanaf 1 februari tot uiterlijk 1 juli.

Minoren kunnen een numerus fixus instellen waarbij de inschrijving sluit als de minor vol zit, dus zorg dat je jouw keuze op tijd maakt!

Om te kunnen deelnemen aan de minor moet je de propedeuse behaald hebben of toestemming hebben van de examencommissie van jouw opleiding.

 
 

Agenda

Meld je hier aan voor een van onze activiteiten. Zo weet je zeker of dit de minor voor jou is! Bekijk bijvoorbeeld een voorlichting vanuit huis of meld je aan voor een meeloopdag op de campus. Wat je ook kiest, hopelijk zien we je snel.

Er zijn op dit moment geen activiteiten gepland voor deze opleiding. Wil je toch graag langskomen of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.


Praktische informatie

 

Contact

Tilburg

Professor Goossenslaan 1-01
08850 74288
studentzakenflot@fontys.nl
Instagram
Minorcoördinatoren: Liliane Belt en Audrey Mac Gillavry
minorbbb@fontys.nl