Sprint naar content

Acceleration Academy

Startmoment(en)
September, February
Locatie
Eindhoven
ECTs
30
Taal
Engels
Duur
20 weken
Contacturen
15 tot 20 uur per week
 • Inhoud
 • Internationale context
 • Minor voorlichtingen
 • Inschrijven
 • Contact

Wat ga je doen?

Je volgt zes hardcore internationale business modules: de business bootcamps. In blokken van drie weken ga je gefocust aan één onderwerp werken. Hier lever je beroepsproducten op als resultaat. Alle vakken leveren een bijdrage aan jouw eigen persoonlijke ontwikkeling en wij brengen je in contact met een internationale docenten groep. In het buitenland word je ondergedompeld in een internationale omgeving waar je in contact komt met bedrijven, ondernemers, non-profit organisaties etc.

Programma

Het totale programma bestaat uit 6 moduleperiodes (6 x 5 ECTS). Elke periode kun je kiezen om de module in Eindhoven te volgen of een module in het buitenland. Je werkt gedurende het hele semester aan je eigen employability skills. (Self) leadership, proactivity, solution orientating thinking etc. De overall coaches volgen je ontwikkeling en zullen uiteindelijk bepalen of je de minor hebt gehaald of niet. Je leert, je ervaart en je krijgt les/begeleiding van internationale professoren. De bijeenkomsten kunnen bestaan workshops en impulsbijeenkomsten maar soms ook gewone kennislessen. Alle bijeenkomsten zijn gericht op het adviseren en er worden internationale vraagstukken behandeld. Deze vraagstukken kunnen per semester wisselen. We werken aan cases waar bedrijven nu naar vragen.

Locatie - Binnen- of buitenland?

De vakken worden op verschillende locaties en in verschillende landen aangeboden: Bordeaux, Madrid, Alnwick UK, Miami, Bangkok, Ottawa…behoren o.a. tot de mogelijkheden. Mocht je minder reislustig zijn dan kun je ook alle modules in Eindhoven. Docenten uit VS, Libanon, Argentinië vliegen naar Eindhoven om daar les te geven. Verder heb je de mogelijkheid om virtuele stages te lopen maar je zou ook stage op locatie kunnen doen.

Internationaal

De voertaal van de minor isEngels. Je zit hoe dan ook met studenten van verschillende nationaliteiten in de klas. Het programma is in samenwerking met onze partnerinstituten samengesteld. Dit programma is een onderdeel van de BELCO Alliance (www.belco-edu.com ) een consortium van universiteiten die samenwerken op het gebied van curriculum ontwikkeling, projecten en onderzoek. Het programma heeft als doel employability skills bij studenten verder te ontwikkelen.

Heb jij al nagedacht over je minorkeuze? Wil je jezelf verder in je vak verdiepen, of juist iets totaal anders doen? Je minorkeuze kan best lastig zijn. Het belangrijkste is dat je iets kiest dat écht bij jou past. Zo kun je jezelf onderscheiden van anderen en je studie nog persoonlijker maken. Maar hoe kies je dan? En waaruit kun je kiezen?  

(Online) minor voorlichtingsweek
Om je te helpen met je keuze organiseren we een (online) minor voorlichtingsweek in november. Tijdens deze voorlichtingen kom je meer te weten over de inhoud van de minoren en kun je eventuele vragen stellen. Vanaf oktober kan je je hier inschrijven voor de voorlichtingsweek.  

Februari

Aanmeldperiode voor minor die start in februari loopt van 1 juli 2023 t/m 15 december 2023.

September

Vanaf 1 februari 2024 (00:00) kun je je aanmelden voor de minors die starten in september 2024. De inschrijfperiode hiervoor sluit uiterlijk op 1 juli 2024.

Let op: Minors kunnen een numerus fixus instellen, waarbij de inschrijving sluit als de minor vol zit, dus zorg dat je jouw keuze op tijd maakt!


  Om te kunnen deelnemen aan de minor moet de student:

  • De propedeuse behaald hebben of;
  • Toestemming hebben van de examencommissie van zijn opleiding.

  Meer informatie?

  Deze minor valt onder de verantwoordelijkheid van de opleiding Bedrijfskunde in Eindhoven.

  Contact

  Program Manager Maurice Cuypers

  +31 8850 74939
  accelerationacademy@fontys.nl

  "I feel I've got unfinished business at international level"

  Werken aan real-time business cases in Europa? In een hoog tempo in samenwerking met bedrijven, elke drie weken aan de slag met een ander beroepsproduct? Jouw consultancy skills ontwikkelen in een internationale context? Als je hier blij van wordt, dan pas je zeker bij de Acceleration Academy!

  Leslocatie

  Rachelsmolen 1, Eindhoven

  Locatiekaart op adres: Rachelsmolen 1, Eindhoven