Purple

Start jij in september met je opleiding bij Fontys dan begin je met een supervette introductieweek: Purple.

In september start het nieuwe collegejaar. Voor de nieuwe eerstejaarsstudenten houden wij de Purple introductieweek van 26 t/m 30 augustus 2024.

Tijdens de Purple introductieweek staat kennismaken centraal. Kennismaken met je klasgenoten, met je opleiding, met de stad waar je gaat studeren en natuurlijk ook kennismaken met Fontys. We zijn van plan om de Purple introductieweek 2024 weer net zo mooi en fantastisch te maken als ieder jaar.

Let op! Team Purple organiseert de introductieweek in Eindhoven, Tilburg en Venlo. Opleidingen en instituten kiezen zelf of ze wel, gedeeltelijk of niet meedoen aan de Purple activiteiten. De andere Fontys locaties haken aan op de introductieweek die lokaal georganiseerd wordt. Dit geldt voor de steden Venlo, Sittard, Utrecht en Den Bosch.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Aftermovie

Purple introductieweek 2023

Wat is Purple?

Ook in 2024 organiseren wij de Purple introductieweek. Purple verwelkomt de nieuwe studenten en zorgt ervoor dat zij hun medestudenten, de opleiding en de stad leren kennen. Houd deze website in de gaten voor updates rondom dit evenement.

Voor Fontys, en ook voor Purple, zijn de thema's duurzaamheid en vitaliteit erg belangrijk. We willen onze studenten niet alleen hun diploma zien halen, we willen dat zij dat doen op een gezonde manier in een duurzame omgeving.

Purple draagt daar ook een steentje aan bij door duurzame activiteiten aan te bieden en samenwerkingen te zoeken met de juiste partners.

Zo werken we samen met Alcoholwijs, een project binnen Fontys dat zich inzet voor verantwoordelijk gebruik van alcohol. Een andere samenwerking is met de projectgroep mobiliteit, omdat Fontys staat voor een veilig, actief en bereikbaar Fontys. Daarnaast worden duurzame en gezonde keuzes gestimuleerd in de reis van en naar Fontys, voor zowel medewerkers als studenten. 

Vergeet niet om de Fontys kanalen te volgen voor, tijdens en na Purple. Het Purple team communiceert voornamelijk via Instagram.
Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Jij bent deelnemer aan Purple …


Je gaat studeren bij Fontys! Dat betekent dat je meedoet met de introductieweek, genaamd Purple. Deze week is altijd net voordat de lessen beginnen. Meld je aan via je opleiding, dan krijg je alle informatie en updates over deze week.

Tijdens de introductieweek doe je mee met leuke activiteiten. Op maandag en/of dinsdag zijn er speciale programma's voor jouw opleiding. Vanaf woensdag tot en met vrijdag zijn er activiteiten die voor alle Fontys-studenten hetzelfde zijn. De introductiecommissies, samen met de intro-ouders, zorgen goed voor je. Jij bent dan hun 'intro kind'. Samen maken we er een superleuke week van waar je nieuwe vrienden maakt die je misschien wel je hele leven houdt!


Heb je vragen over jouw introductieweek? Stel deze dan aan de introductiecommissie! De contactgegevens vind je via jouw Fontys mail of op www.fontys.nl/goedestart 

Jij bent intro-ouder tijdens Purple …

Jij bent intro-ouder tijdens de introductieweek. We zijn super blij met jouw hulp! Voordat de week begint, teken je een overeenkomst met je instituut of de introductiecommissie. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt, zodat je goed voorbereid bent.

Als intro-ouder is jouw belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat de intro-kids een leuke en zorgeloze week hebben. Ze kunnen altijd bij jou terecht met vragen. Samen met andere intro-ouders zorg je voor een groep deelnemers. De introductiecommissie houdt je op de hoogte van alles wat je moet weten voor de week in augustus.

Jij bent ouder van een deelnemer aan Purple …

Jouw kind gaat studeren bij Fontys en doet mee aan de introductieweek. Wij zorgen voor een warm welkom tijdens deze week. De introductiecommissie en de intro-ouders, die zijn studenten van hogere jaren, begeleiden je kind. Ze hebben duidelijke afspraken gemaakt over hun taken en hoe ze zich moeten gedragen.

De vertrouwenspersonen van Fontys zijn er ook bij, voor, tijdens en na de introductieweek. En ons veiligheidsteam let op dat alles veilig verloopt, van de camping tot het festival.

In deze week leert je kind van alles over het studentenleven bij Fontys, van sport tot teamactiviteiten. De week eindigt met een groot festival. Het is een super start van de studententijd waar nieuwe vriendschappen ontstaan.

Ook zijn er ouderejaars studenten, leden van de introductiecommissie, studie- en studentenverenigingen, en sportclubs aanwezig. Docenten en andere medewerkers zijn er ook om vragen te beantwoorden en informatie te geven over de eerste lesperiode.

Let op: de ticketprijs om deel te nemen aan de introductieweek kan per opleiding verschillen. Dit is afhankelijk van het programma dat de opleiding aanbiedt.

Introductiecommissie

De introductiecommissie organiseert speciale activiteiten voor jouw opleiding tijdens de introductieweek. Deze activiteiten zijn meestal op maandag en/of dinsdag. Soms kunnen ze ook op andere dagen zijn, als ze niet samenvallen met de activiteiten die Fontys voor iedereen organiseert.

De rest van de week zorgt de introductiecommissie dat alles goed verloopt. Ze houden ook een oogje in het zeil bij de intro-ouders en zorgen voor goede communicatie tussen de intro-kids, intro-ouders, de opleiding en Fontys.


Taken en verantwoordelijkheden introductiecommissie:

 • Organiseert de introductie volgens de kaders en richtlijnen die Fontys stelt om een veilige Purple week te kunnen organiseren en begeleidt de studenten gedurende de introductieweek.
 • Acteert in opdracht van de instituutsdirecteur, heeft een directe lijn met de eerste medewerker van het instituut en de Purple organisatie.
 • Verzorgt alle communicatie naar de studenten en begeleiders toe.
 • Is verantwoordelijk, geeft het goede voorbeeld door het tonen van volwassen gedrag en zich te houden aan de richtlijnen.
 • Zorgt dat er geen sprake is van alcoholmisbruik en vormt een sociaal veilige omgeving.
 • Ziet actief toe op de veiligheid van alle deelnemers aan de introductie.
 • Instrueert de intro ouders, zodat zij hun taak naar behoren kunnen uitoefenen.

Hoe ziet de week eruit?

Maandag vanaf 8 uur inchecken op de camping. Dit kan de hele dag en de programmering wordt gedaan door de opleiding. Van 19 uur tot middernacht is het feest in de tent. Dinsdag ontbijten tussen 8 en 10 uur. In de ochtend is er een kennismaking met lokale studie en studenten verenigingen op de camping. In de middag volgen meer opleidingsactiviteiten. In de avond is er weer feest in de tent. Woensdag ontbijten tussen 8 en 10 uur. Deze worden georganiseerd door o.a. het studentensportcentrum Eindhoven (SSCE) en Tilburg (Tilburg University Sports Center) op hun locatie. In de middag en avond vinden de keuze-activiteiten, College Diner (Tilburg), Intro Festival (Eindhoven) en kroegentocht plaats in het centrum. Voor de thuisblijvers en de mensen die op tijd terug zijn van het programma in de stad, is er nog muziek in de tent tot middernacht. Donderdag ontbijten tussen 8 en 10 uur en daarna klaarmaken om met de bus naar het Purple Festival te gaan. Het festival duurt van 14 uur tot 23 uur. Vrijdag ontbijten tussen 8 en 10 uur. Daarna is het tenten afbouwen, spullen opruimen en uitchecken.

Welcome at Purple
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

In Venlo komt een pop-up camping. Deze camping ligt in de buurt van Venlo, namelijk bij Hockeyclub Delta. In Venlo zullen ongeveer 300 studenten slapen tijdens de introductieweek.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

De Purple introductieweek bestaat uit verschillende onderdelen. Je start ‘klein’ op de opleidingsdagen. Deze vinden plaats op maandag en/of dinsdag, afhankelijk van het instituut en de opleiding waar je gaat studeren. Op deze dag(en) maak je kennis met je medestudenten, de leraren en de opleiding. Iedere opleiding doet zijn best om jou een zo warm mogelijk welkom te geven. De invulling van deze dag(en) wordt bepaalt door de introductiecommissie van de opleiding. Dinsdagochtend is er een kennismaking met lokale studie en studentenverenigingen op de camping.

Bekijk het programma van jouw opleiding*

*Het programma van jouw introductieweek staat in Goede Start, klik op de opleiding die je gaat volgen en vervolgens op het tabje 'intro en kennismaking'.

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

In de ochtend kunnen studenten dankzij het Students Sport Centre Eindhoven of Tilburg University Sports Center kennis maken met diverse sporten op hun eigen locatie. Daarna is er vanuit Purple een aanbod van verschillende activiteiten waar je op kan inschrijven van zwemmen tot aan bowlen. Dit aanbod wordt tijdens de MS Teams meetings verder toegelicht. Aan het einde van de middag vinden het College Diner (Tilburg) en Intro Festival (Eindhoven) plaats. Dit is een feest georganiseerd door de gemeenten en/of horeca in samenwerking met Fontys. In Eindhoven zijn alle onderwijsinstellingen (mbo/hbo/wo) hiervoor uitgenodigd. Na het avondeten kunnen de studenten zelf hun weg zoeken naar de verschillende horecazaken. De kroegentocht start op loopafstand van het plein om 22.00 uur. Hierbij kunnen de studenten in diverse kroegen die op de stempelkaart staan een drankje drinken.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

We sluiten de introductieweek af met een knaller! Namelijk met het Purple Festival op donderdag 29 augustus van 14.00 uur tot 23.00 uur, in het Leijpark in Tilburg. Hier komt de gehele Fontys community samen.

Deelnemers uit alle steden van alle introductie programma's komen samen naar het Purple Festival en genieten de hele dag van de artiesten en activiteiten die verspreid zijn over de verschillende podia. Zo sluit je de introductieweek in stijl af met een feestje waar je het met jouw nieuwe vrienden, klasgenoten en leraren nog lang over gaat hebben. 

De heen- en terugreis wordt verzorgd door middel van bussen. Als jij in Tilburg gaat studeren kun je natuurlijk gewoon lekker op de fiets naar het Purple Festival!

Tickets kopen?

Een ticket voor Purple Festival is inbegrepen in een ticket voor de hele introductieweek. Je hoeft dus GEEN los ticket te kopen als je mee doet aan de introductieweek als eerstejaars student (intro-kind) of begeleider (intro-ouder).

Ouderejaars (Fontys)studenten, -medewerkers, alumni

Ook meerderejaars (Fontys)studenten, Fontys medewerkers en alumni zijn welkom op Purple Festival. Dit geldt ook voor mbo, hbo en wo studenten en medewerkers die graag een dag Purple willen beleven. Koop hier een los ticket voor slechts 8,50 euro, op=op.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Een vrij nieuw onderdeel van Purple is de Welcome Party die plaatsvindt in de tuin van Campus Rachelsmolen. Dit is een activiteit voor internationale studenten en alle betrokkenen bij de internationale opleidingen van Fontys. Deze activiteit staat in het teken van elkaar leren kennen en een 'Warm Welkom' @ Fontys. Tijdens de BBQ hebben studenten de tijd om elkaar beter te leren kennen, maar zijn ook diverse partners aanwezig om te helpen bij vragen over o.a. bankzaken, transport en huisvesting. Deelname aan de BBQ is op basis van inschrijving, geen inschrijving = geen plek. Ook meerderejaars studenten van internationale opleidingen, docenten, buddies of niet-internationale zijn welkom mits de inschrijving gedaan is.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Sociale veiligheid

Bij Fontys vinden we het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt. Dit geldt niet alleen op school, maar ook bij alle activiteiten en evenementen die Fontys organiseert. Veiligheid betekent hier dat er geen plek is voor agressie, (seksuele) intimidatie, pesten, discriminatie, dwang of bedreigingen. Als je advies nodig hebt of iets wilt melden, kun je altijd terecht bij het Infopunt Veiligheid. Op de pagina van dit infopunt (https://fontys.nl/veiligheid/) vind je nadere informatie en een wegwijzer.

Introductiecommissies gebruiken een speciale overeenkomst voor intro-ouders. In deze overeenkomst tekenen de ouderejaars studenten voor hun rol en verantwoordelijkheden. Er staat duidelijk in wat ze wel en niet moeten doen, zoals de regels over grensoverschrijdend gedrag en wat te doen in zo'n situatie. Ook staat erin wat de gevolgen zijn als iemand zich niet aan de regels houdt. Tijdens bijeenkomsten voor intro-ouders, die door de introductiecommissies worden georganiseerd, praten we ook over veiligheid.

Projectplan

De introductiecommissies beginnen in januari al met de voorbereidingen voor de Purple introductieweek. Ze maken een projectplan met twee mogelijke scenario's en een noodplan. De projectleider van Purple en de veiligheidsadviseurs van Fontys kijken deze plannen na en geven advies als dat nodig is. Veiligheid is heel belangrijk in dit plan. Als er een crisis is, komt er een speciaal team van Fontys en Purple in actie.

Schade, hinder en gedrag

Iedereen dient zich zodanig te gedragen dat er direct noch indirect schade wordt toegebracht of onaanvaardbare hinder en onaanvaardbaar gedrag wordt veroorzaakt en er niet in strijd met de wet wordt gehandeld.

 • Het in bezit hebben, gebruiken en verhandelen van alcohol en drugs tijdens de introductie is verboden. Dit geldt ook voor andere geestverruimende middelen, zoals lachgas.  
 • Er wordt geen alcohol geschonken, doorgegeven of verstrekt aan minderjarigen. Dit is strafbaar.  
 • Voor 16.00 uur wordt er ook geen alcohol geschonken op de activiteiten en mag het ook niet genuttigd of doorgegeven worden.  
 • Het voorhanden hebben, gebruiken of verhandelen van wapens of daarop gelijkende voorwerpen is verboden. 

BHV en EHBO

Bij de centrale Purple activiteiten zijn er EHBO'ers en BHV'ers aanwezig. Ook bij activiteiten die je zelf organiseert, moeten er genoeg opgeleide BHV'ers of EHBO'ers zijn. De medewerkers of leden van de Introductiecommissie weten wat ze moeten doen bij een ontruiming of een ander incident. De eigen BHV'ers kunnen helpen bij de centrale activiteiten. Zij kunnen zich melden bij de EHBO-post van Purple.

Contact

Vragen en/of opmerkingen? Wij helpen je graag!

De introductieweek organiseert zich niet vanzelf. Daarvoor is het volgende team in het leven geroepen om jou de beste start van jouw studententijd te bezorgen! Een 'warm welkom' is waar wij naar streven. Heb je nog vragen, opmerkingen of eigen inbreng? Dan horen wij graag van je via purple@fontys.nl. Daarnaast kun je ons voor, tijdens en na Purple vinden op Instagram waar medewerkers en studenten actief berichten plaatsen.

Campings Eindhoven, Tilburg en Venlo

Bezoekers dienen in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs. Deze krijg je van de introductiecommissie op de eerste dag.
Op maandag en dinsdag is het tussen 03.00 en 07.00 niet toegestaan het campingterrein te betreden of te verlaten. Op woensdag en donderdag is het tussen 04.30 en 07.00 niet toegestaan het campingterrein te betreden of te verlaten. Bij het betreden en verlaten van de evenementenlocatie/evenementen dienen bezoekers geen overlast te veroorzaken voor omwonenden en nabije leefomgeving.
De camping is een autovrije zone. Je kan wel je spullen bij de ingang uitladen, maar daarna loop je met je spullen naar jouw plek op het campingterrein.
Dit kan je het beste checken bij jouw introductiecommissie. Sommige commissies hebben legertenten gehuurd en andere vragen de deelnemers om zelf tentjes mee te nemen. 
Dit is 150cm bij 210cm voor een 2 persoons tent.
Na elke ontbijtshift zal er corvee plaatsvinden voor bepaalde introcommissies, zodat alles de volgende dag weer netjes en schoon is.
Ja, bezoekers dienen altijd in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs, de organisatie kan haar bezoekers altijd (doen) vragen om dit te tonen. Ook is het handig om je zorgpas mee te nemen.
Het meebrengen naar en/of in het bezit hebben van glaswerk, plastic flessen, blik, vuurwerk, drugs, (vuur)wapens, en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren op de camping van Purple is niet toegestaan (Hulphonden zijn toegestaan mits vooraf gecommuniceerd). Tussen 22:00 – 08:00 uur is versterkt geluid niet toegestaan. Eventuele boxen, soundbars etc. worden in beslag genomen wanneer er in deze tijden geluid wordt afgespeeld.
Als hier aanleiding toe is mogen de beveiligers je fouilleren.
De security of organisatie mogen een tassencontrole uitvoeren als zij hiertoe aanleiding zien. Jijzelf of een begeleider van je opleiding is hier altijd bij.
Deelnemers van Purple betreden de evenementenlocatie op eigen risico. De organisator aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei schade, uit welke hoofde dan ook, welke direct of indirect het gevolg is van handelen of nalaten van de organisator, van personen in dienst van haar, of van andere personen die door of vanwege haar te werk zijn gesteld, of van derden, tijdens het door haar georganiseerde evenement en/of in verband met het verblijf op de evenementenlocatie, tenzij de schade het gevolg is van opzet of grove schuld. Bedreiging, mishandeling, diefstal, discriminatie, ongewenste intimiteiten en ander hinderlijk en/of aanstootgevend gedrag en/of pogingen daartoe worden door de organisator niet getolereerd. Indien de bezoeker tijdens zijn bezoek aan het evenement schade veroorzaakt, van welke aard ook, zal de organisator deze schade op de betreffende (doen) verhalen. Bovendien zal de organisator aangifte kunnen doen van dergelijke gedragingen. 
Zonder schriftelijke toestemming van de organisator is het niet toegestaan promotiemateriaal (samples/flyers e.d.) uit te (doen) delen.
Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de organisator is het bezoekers niet toegestaan beelden/ of geluidsopnamen (foto’s en filmpjes e.d.) van het verblijf tijdens door Montopinto georganiseerde evenementen te maken en voor commerciële doeleinden te gebruiken.
Tijdens evenementen van Purple kunnen beeld en/of geluidsopnamen gemaakt worden t.b.v. promotiedoeleinden. Eenieder die deze evenementenlocatie/evenementen bezoekt gaat akkoord dat van hem/haar beelden gemaakt worden. Deze beelden mogen openbaar gemaakt worden. Op verzoek worden beelden verwijderd.
Het is niet toegestaan om alcohol te kopen en/of nuttigen voor 16.00. Dit wordt in beslag genomen.
Schoonmaak van sanitair gebeurt dagelijks, we zijn allemaal verantwoordelijk dat het schoon is voor de volgende gebruiker.
Het is bezoekers alleen toegestaan te roken in de daarvoor aangewezen rookruimtes op/in de betreffende evenementenlocatie, peuken ruim je op!

Opleidingsdagen

Alle benodigde informatie vind je op Goede Start. Je kiest de stad en jouw opleiding, waarna je op de juiste pagina terecht komt.
Contacteer dan de contactpersoon van de opleiding die je gaat doen. De contactpersoon kan je meer vertellen over de introductieweek en alles wat daarna volgt.

Sportochtend

Ja, dit is wel handig.
Ja, dat heeft de introductiecommissie gedaan voor de hele groep.
Nee, dit is geen probleem, maar geef het bij aanvang van de activiteit wel eventjes aan.
Ja

A

Activiteiten in de stad

De planning inclusief de tijd en locatie wordt via de mail en MS Teams naar de introductiecommissies gestuurd. De activiteiten (bowlen, bioscoop en zwemmen) vinden plaats op woensdag.
Dit zit er niet standaard bij. Wel is het mogelijk om dit op locatie zelf te kopen.
Het is toegestaan om zelf een flesje water mee te nemen. Je kan eten en drinken kopen op locatie.

Kroegentocht

Per kroeg die op de kaart staat, krijg je een (non)alcoholisch drankje bij de deelnemende kroegen.
Deze krijg je van jouw introductiecommissie. Zij verdelen deze over de intro-ouders die het doorgeven aan de intro-kids.
Nee, onder de 18 jaar = geen alcohol regels gelden ook bij Purple en in de kroegen. Hier wordt in de kroegen ook op gecontroleerd.
Ja, je moet altijd in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs, de organisatie kan haar bezoekers altijd (doen) vragen dit te tonen.

Purple Festival

Donderdag 29 augustus 2024.

De deuren gaan om 14.00 uur open en het festival duurt tot 23.00 uur.

Let op: Je kan tot 21.00 het terrein opkomen!

Leijpark in Tilburg.
Op het festivalterrein zijn diverse drank en food punten aanwezig. Er is een groot assortiment: van softdrinks tot aan alcoholische drankjes. Qua eten is er een ruime keuze waarbij rekening wordt gehouden met dieetwensen en allergieën.

Op locatie kun je een locker huren door een QR-code te scannen en af te rekenen. Je kunt je locker meteen gebruiken. De lockers zijn klein dus vermijd grote tassen (deze mogen niet mee het festivalterrein op).

Let op: vol = vol, dus reserveer tijdig jouw kluisje op het festival. Deze link wordt later nog gedeeld.

Er is geen losse garderobe aanwezig. Wil je je trui of tas ergens kwijt, gebruik dan een locker.
Nee dat is niet mogelijk.
Bij Purple Festival betaal je bij de bars en foodcorners met je polsbandje. Opwaarderen doe je eenvoudig via je account. Heb je nog saldo over na Purple? Binnen 14 dagen wordt het geld automatisch teruggestort op je bankrekening. Houd er rekening mee dat je per keer opwaarderen €1,- servicekosten betaalt.
Er is geen WIFI netwerk voor bezoekers beschikbaar.
De invulling van het festival volgt.
Er zijn verschillende podia en muziekstijlen en die hebben allemaal een eigen volume. De muziek staat over het algemeen hard. Het is daarom raadzaam om gehoorbescherming te gebruiken. Heb je die niet bij je? Bij de bars zijn ook oordoppen te koop.
Er worden geen sigaretten verkocht. Roken is in tenten is niet toegestaan. Er is voldoende plek om elders buiten te roken.
Bij Purple Festival zijn fietsenstallingen, om de fietsenstallingen te bereiken rijdt je via de Professor van Buchemlaan het Leijpark in, net voor/na het kruispunt met de Ringbaan-Zuid.

Purple Festival tickets

Losse Purple Festival tickets zijn hier te koop.


* Ben je deelnemer aan de Purple introductieweek? Dan zit je Purple Festival ticket inbegrepen in jouw inschrijving.

Nee, Purple Festival is onderdeel van jouw introductieweek dus je hoeft geen los kaartje te kopen.
We werken graag zo duurzaam mogelijk, het is dan ook niet nodig om je ticket te printen. Deze kun je vanaf je telefoon tonen bij de ingang.
Wat leuk dat je bij het festival wilt zijn! Je kunt een apart kaartje kopen voor het Purple Festival.Zeg het voort en breng al je vrienden mee. Een kaartje is nodig voor een polsbandje en je kunt het terrein niet betreden zonder polsbandje. Zorg dus dat je dit geregeld hebt voor het Purple Festival en mis niks.
Als deelnemer heb je een Purple bandje. Is deze kapot of ben je deze kwijt? Meld je dan bij de organisatie met jouw account (in de app) en we regelen een nieuw bandje die we koppelen aan jouw account. Belangrijk: als het bandje kapot is, neem je deze mee en wordt deze ter plekke gewisseld.

Purple Festival vervoer

Het Leijpark ligt op 30 min lopen vanaf centraal station Tilburg. Ook rijden er bussen (o.a. buslijn 1/2/142/143) die kant op, zodat je in een kwartiertje in het park staat.
Word je afgezet en weer opgehaald? Gebruik hier dan ruimte voor die rondom het park beschikbaar is. Er wordt geen specifieke kiss & ride ingericht.
Kom je met de auto? Je kunt het makkelijkste je auto dan betaald parkeren in de wijk of bij de carpool Tilburg/Hilvarenbeek.
Je kunt je fiets parkeren bij het festivalterrein. Er is hier voldoende plek. Vanaf hier loop je in een paar minuten naar de ingang van het festivalterrein.Vanwege mogelijke hinder of overlast verzoeken we jou je fiets in de daarvoor bestemde stallingen te plaatsen.

Pendelbussen vanuit de Fontys steden zorgen ervoor dat je als deelnemer van de introductieweek veilig van en naar het festivalterrein komt. Dit geldt voor Purple introductieweek studenten in alle Fontys lesplaatsen behalve Utrecht (met OV), Tilburg (met de fiets) en Venlo.

Let op: de pendelbus is alleen voor de deelnemers aan de introductieweek dus de intro-kids en begeleiders. Heb je een los festivalticket? Dan kom je op eigen gelegenheid naar het festivalterrein.

Let op: er zijn GEEN shuttlebussen van station Tilburg naar het evenemententerrein!


Purple Festival algemene info

Tijdens het festival is er ook EHBO aanwezig, op een vaste post en mobiel op het terrein.
Voor ieders veiligheid is er beveiliging aanwezig die ook tassen controles uitvoeren voor de veiligheid van alle deelnemers en medewerkers.
Het meebrengen naar en/of in bezit zijn van glaswerk (parfum flessen), plastic flessen, blik, vuurwerk, drugs, (vuur)wapens, en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen dan wel etenswaren (alcoholhoudnede) dranken is verboden op het festivalterrein. Daarnaast mag je ook geen grote tassen en stickers meenemen. Verboden spullen worden in beslag genomen door de beveiliging bij de ingang.

Er zijn toiletten voor mindervaliden. Deze zijn aangegeven op de fysieke plattegronden. Deze toiletten zijn per toiletblok duidelijk aangegeven.

Wil je meer info stuur een mail naar purple@fontys.nl

Heb je allergieën of andere eetwensen? Dan ben je bij Purple Festival aan het juiste adres. Op het terrein is er een grote diversiteit aan eten en is er voor ieder wat wils.
Wil je meehelpen tijden Purple Festival of op een ander moment in de introductieweek ? Stuur ons dan een mailtje op purple@fontys.nl en we nemen zo snel mogelijk contact op.
Ben je iets kwijtgeraakt tijdens Purple Festival? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van Fontys 08850-80000
Uiteraard mag je met je telefoon zelf foto’s en video’s maken voor eigen gebruik. Het zelf meebrengen van professionele apparatuur is niet toegestaan. Op het feest lopen ook fotografen en videografen rond. Als je op het feest bent ga je automatisch akkoord met het feit dat er mogelijk foto’s of videobeelden gemaakt worden van je. Je kunt bij de foto-/videograaf aangeven dat je dit niet prettig vindt. Beelden worden met name gebruikt voor eigen verslaglegging.
De huisregels van Fontys zijn van toepassing op dit evenement. Deze kun je o.a. bij de ingang van het evenement teruglezen.
Het is zeker aan te raden om tijdens je bezoek aan het Purple Festival (en andere feesten) gehoorbescherming te dragen. Bij het Purple Festival zijn oordoppen te koop aan de bar.

Welcome Party @ Campus Rachelsmolen

Deze vindt plaats op Campus Rachelsmolen in Eindhoven.
Tussen 16.00 en 22.00 uur ben je welkom voor een hapje en drankje.
Voor alle internationale studenten, coaches, buddies en andere betrokkenen.
Ja, er wordt rekening gehouden met vega(n) dieten en allergieen.