Purple

Start jij in september met je opleiding bij Fontys dan begin je met een supervette introductieweek: Purple.

In september start het nieuwe collegejaar. Voor de nieuwe eerstejaarsstudenten houden wij de Purple introductieweek van 21 t/m 25 augustus 2023.

Tijdens de Purple introductieweek staat kennismaken centraal. Kennismaken met je klasgenoten, met je opleiding, met de stad waar je gaat studeren en natuurlijk ook kennismaken met Fontys. We zijn van plan om de Purple introductieweek 2023 weer net zo mooi en fantastisch te maken als ieder jaar.

Let op! Team Purple organiseert de introductieweek in Eindhoven en Tilburg. Opleidingen en instituten kiezen zelf of ze wel, gedeeltelijk of niet meedoen aan de Purple activiteiten. De andere Fontys locaties haken aan op de introductieweek die lokaal georganiseerd wordt. Dit geldt voor de steden Venlo, Sittard, Utrecht en Den Bosch.

Berichtgeving i.v.m. weersverwachting Festival van donderdag 24 augustus

Zoals jullie wellicht gezien hebben is er in de loop van de dag kans op slechter weer. Vooralsnog lijkt dat zich te beperken tot een ‘gewone’ Hollandse bui. Wij houden het als Purple organisatie nauwlettend van uur tot uur in de gaten en staan in voortdurende verbinding met de gemeente. Mocht de situatie veranderen dan informeren we jullie uiteraard meteen. Vooralsnog gaat het festival dus gewoon door en adviseren we de bezoekers om qua kleding voorbereid te zijn op een bui.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Aftermovie

Purple Festival 2022

Wat is Purple?

Ook in 2023 organiseren wij de Purple introductieweek. Purple verwelkomt de nieuwe studenten en zorgt ervoor dat zij hun medestudenten, de opleiding en de stad leren kennen. Houd de website in de gaten voor updates rondom dit evenement.

Voor Fontys, en ook voor Purple, is duurzaamheid en vitaliteit erg belangrijk. We willen onze studenten niet alleen hun diploma zien halen, we willen dat zij dat doen op een gezonde manier en in een duurzame omgeving.

Purple draagt daar ook een steentje aan bij door de kiezen voor duurzame activiteiten en samenwerkingen te zoeken met de juiste partners.

Zo werken we samen met Alcoholwijs, een project binnen Fontys dat zich inzet voor verantwoordelijk gebruik van alcohol. Een andere samenwerking is met de projectgroep mobiliteit, omdat Fontys staat voor een veilig, actief en bereikbaar Fontys. Daarnaast worden duurzame en gezonde keuzes gestimuleerd in de reis van en naar Fontys, voor zowel medewerkers als studenten. 

Vergeet niet om de Fontys kanalen te volgen voor, tijdens en na Purple. Het Purple team communiceert voornamelijk via Facebook en Instagram.
Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys

Hoe ziet de week eruit?

De Purple Introductieweek bestaat uit verschillende onderdelen. Je start ‘klein’ op de opleidingsdagen. Deze vinden plaats op maandag (21 augustus) en/of dinsdag (22 augustus), afhankelijk van het instituut en de opleiding waar je gaat studeren. Op deze dagen maak je kennis met je medestudenten, de leraren en de opleiding. Iedere opleiding doet zijn best om jou een zo warm mogelijk welkom te geven. De invulling van deze dag(en) verschilt per opleiding.

*Het programma van jouw introductieweek staat in Goede Start, klik op de opleiding die je gaat volgen en vervolgens op het tabje 'intro en kennismaking'.
Welcome at Purple
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Woensdag staat in het teken van de stad verkennen! Rond 16.00 uur komen alle deelnemers van de StadsBBQ naar de verzamelplek. Hier kan iedereen een hapje eten, drinken en een dansje wagen bij de DJ. Tijdens het diner wordt gefeest, gedanst en nagepraat over de ervaringen van de dag. Na het diner volgt de kroegentocht met de deelnemende kroegen in jouw stad. De kroegentocht duurt van 22.00 uur tot 01.00 uur.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

We sluiten de introductieweek af met een knaller! Namelijk met het Purple Festival op donderdag 24 augustus van 14.00 uur tot 23.00 uur, in het Leijpark in Tilburg. Hier komt de gehele Fontys community samen.

Deelnemers uit alle steden van alle introductie programma's komen samen naar het Purple Festival en genieten de hele dag van de artiesten en activiteiten die verspreid zijn over de verschillende podia. Zo sluit je de introductie week in stijl af met een feestje waar je het met jouw nieuwe vrienden, klasgenoten en leraren nog lang over gaat hebben. 

De heen- en terugreis wordt verzorgd door middel van (pendel)bussen. Als jij in Tilburg gaat studeren kun je natuurlijk gewoon lekker op de fiets naar het Purple Festival!

TICKETS KOPEN?

Een ticket voor Purple Festival is inbegrepen in een ticket voor de hele introductieweek. Je hoeft dus GEEN los ticket te kopen als je mee doet aan de introductieweek als eerstejaars student (intro kind) of begeleider (intro ouder).

Ouderejaars Fontysstudenten, -medewerkers en alumni

Ook ouderejaars Fontysstudenten, -medewerkers en alumni zijn welkom op Purple Festival. Koop een ticket via onderstaande link.

INFORMATIE EN COMMUNICATIE

We werken met Woov, dit is een hele fijne app waar je voorafgaand en tijdens Purple alle informatie, line up, plattegrond e.d. kunt vinden.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

De Purple vrijdag sluiten de internationale studenten de week af met een BBQ op campus Stappegoor (Tilburg) of campus Rachelsmolen (Eindhoven). Deze activiteit staat in het teken van elkaar leren kennen en een 'Warm Welkom' @ Fontys. Tijdens de BBQ hebben studenten de tijd om elkaar beter te leren kennen, maar zijn ook diverse partijen aanwezig om te helpen bij vragen over o.a. bankzaken, transport en huisvesting. Deelname aan de BBQ is op basis van inschrijving, geen inschrijving = geen plek. Ook meerderejaars studenten van internationale opleidingen, docenten, buddies of niet-internationale zijn welkom mits de inschrijving gedaan is. Schrijf je nu in voor Welcome Party campus Rachelsmolen (Eindhoven) of Welcome Party campus Stappegoor (Tilburg).

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys


Ticket info

We sluiten de introductieweek af met een knaller! Namelijk met het Purple Festival op donderdag 24 augustus van 14.00 uur tot 23.00 uur, in het Leijpark in Tilburg. Hier komt de gehele Fontys community samen. Download de Woov-app in de Appstore en krijg unieke toegang tot een interactieve festivalmap en stel je eigen time table samen!

Een ticket voor Purple Festival is inbegrepen in een ticket voor de hele introductieweek. Je hoeft dus GEEN los ticket te kopen als je mee doet aan de introductieweek als eerstejaars student (kind) of begeleider (ouder).

Tickets voor ouderejaars Fontysstudenten, -medewerkers en alumni

Ook ouderejaars Fontysstudenten, -medewerkers en alumni zijn welkom op Purple Festival. Koop een ticket via onderstaande link.

Sfeerafbeelding Fontys

Purple Festival 2023 - Artiesten

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

La Fuente // Mainstage

Freddy Moreira // Mainstage

Lady Bee // Mainstage

Sam Hofman // Mainstage

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

MISH // Tent stage

Barry Fest // Tent stage

Daani // Tent stage

Sjors de Haas // Fontys Talentstage

Joep Wille // Fontys Talentstage

Tom van Haaf // Fontys Talentstage

YPLD // Fontys Talentstage


Sponsor worden bij Purple

In september start het nieuwe collegejaar 2023-2024. Voor alle nieuwe eerstejaarsstudenten van Fontys organiseren we ook dit jaar weer de Purple Introductieweek op locatie Eindhoven, Tilburg, en Venlo van 21 tot en met 25 augustus 2023.

Dit is dé kans om jouw bedrijf in contact te brengen bij onze (internationale) studenten in deze steden.

Purple in cijfers:

  • 1.500 studenten overnachten op de Purple Camping Walhoeve in Goirle
  • 2.500 studenten overnachten op de Purple Camping in Eindhoven
  • 2.000 studenten in Tilburg en 5.500 studenten in Eindhoven doen mee aan de woensdagprogramma's in Eindhoven en Tilburg
  • 12.000 studenten en medewerkers van Fontys worden verwacht op donderdag 24 augustus op het Purple Festival

De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Voor iedere sponsor bieden wij graag een passend sponsorarrangement. Om de mogelijkheden inzichtelijk te maken hebben wij onze sponsorpakketten samengevat. Je ziet dan meteen wat je krijgt en wat het kost. Heb je zelf iets in gedachten, laat het ons dan weten, wij denken graag met je mee. Wij zijn als organisatie altijd op zoek naar waardevolle samenwerkingen om Purple verder uit te kunnen bouwen.


Purple 2023 is de introductieweek van Fontys Hogeschool die in de week van 21 augustus 2023 plaats gaat vinden. Het evenement is voor alle nieuwe eerstejaarsstudenten van Fontys en raakt hiermee alle opleidingen.

Overnachten

In Eindhoven komt een pop-up camping. Op deze camping zullen ongeveer 2.500 studenten slapen tijdens de introductieweek.

De camping biedt mogelijkheden om jouw merk, op verschillende momenten, te laten zien. Doordat de studenten meerdere momenten op de dag terugkeren naar de camping is dit een ideale plek om jouw merk herhaaldelijk te adverteren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de toolkit en neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Maandag vanaf 8 uur inchecken op de camping. Dit kan de hele dag. Van 19 uur tot middernacht is het feest in de tent.

Dinsdag ontbijten tussen 8 en 10 uur. In de ochtend en middag zijn er ook activiteiten op het campingterrein. Deze worden georganiseerd door o.a. lokale ondernemers, maar ook door studieverenigingen of sportverenigingen uit de buurt. In de avond er weer feest in de tent.

Woensdag ontbijten tussen 8 en 10 uur. In de middag en avond vindt de StadsBBQ en de kroegentocht plaats in Eindhoven centrum. Voor de thuisblijvers en de mensen die op tijd terug zijn van het programma in de stad, is er nog muziek in de tent tot middernacht.

Donderdag ontbijten tussen 8 en 10 uur daarna klaarmaken om met de bus naar het Purple festival te gaan. Het festival duurt van 14 uur tot 23 uur.

Vrijdag ontbijten tussen 8 en 10 uur. Daarna is het tenten afbouwen, spullen opruimen en uitchecken.


StadsBBQ

Eindhoven heeft de grootste groep met nieuwe studenten. Op woensdag eten zij op een centraal punt in Eindhoven. Hier is ruimte voor een hapje, drankje en dansje bij de DJ. Benieuwd wat de opties zijn? Neem contact op om mogelijkheden (op maat) door te nemen! Niets is te gek en wij denken graag mee over het sponsorschap.


Kroegentocht

Een vast onderdeel is de kroegentocht. Dit is een activiteit waarbij de studenten langs de bekendste kroegen in Eindhoven gaan en kennismaken met het nachtleven van hun nieuwe studentenstad. In beide steden zal een avondbezoek aan de
bekende kroegen in de binnenstad plaatsvinden vanaf 22.00 uur.


Introduction Day @ campus Rachelsmolen

Een vrij nieuw onderdeel van Purple is de Introduction Day die plaatsvindt in de tuin van Campus Rachelsmolen. Dit is een activiteit voor internationale studenten en alle betrokkenen bij de internationale opleidingen van Fontys. Deze activiteit staat in het teken van elkaar leren kennen en een 'Warm Welkom' @ Fontys. Tijdens de BBQ hebben studenten de tijd om elkaar beter te leren kennen, maar zijn ook diverse partners aanwezig om te helpen bij vragen over o.a. bankzaken, transport en huisvesting. Deelname aan de BBQ is op basis van inschrijving, geen inschrijving = geen plek. Ook meerderejaars studenten van internationale opleidingen, docenten, buddies of niet-internationale zijn welkom mits de inschrijving gedaan is.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Overnachten

In Tilburg keert de pop-up camping Walhoeve weer terug. Deze camping ligt in de buurt van Tilburg. In Goirle zullen ongeveer 1.500 studenten slapen tijdens de introductieweek.

De camping biedt mogelijkheden om jouw merk, op verschillende momenten, te laten zien. Doordat de studenten meerdere momenten op de dag terugkeren naar de camping is dit een ideale plek om jouw merk herhaaldelijk te adverteren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de toolkit en neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Maandag 8 uur in de ochtend tot 21 uur in de avond inchecken op de camping. Van 19 uur tot middernacht is het feest in de tent.

Dinsdag ontbijten tussen 8 en 10 uur. In de ochtend en middag zijn er ook activiteiten op het campingterrein. Deze worden georganiseerd door o.a. lokale ondernemers, maar ook door studieverenigingen of sportverenigingen uit de buurt. In de avond is het feest in de tent tot middernacht.

Woensdag ontbijten tussen 8 en 10 uur. In de middag en avond vindt de StadsBBQ en de kroegentocht plaats in het centrum van Tilburg. Voor de thuisblijvers en de mensen die op tijd terug zijn van het programma in de stad, is er nog muziek in de tent tot middernacht.

Donderdag ontbijten tussen 8 en 10 uur daarna klaarmaken om met de fiets naar het Purple festival te gaan. Het festival duurt van 14 uur tot 23 uur.

Vrijdag ontbijten tussen 8 en 10 uur. Daarna is het tenten afbouwen, spullen opruimen en uitchecken.


StadsBBQ

Op woensdag eten zij op een centraal punt in Tilburg. Hier is ruimte voor een hapje, drankje en dansje bij de DJ. Benieuwd wat de opties zijn? Neem contact op om mogelijkheden (op maat) door te nemen! Niets is te gek en wij denken graag mee over het sponsorschap.


Kroegentocht

Een vast onderdeel is de kroegentocht. Dit is een activiteit waarbij de studenten langs de bekendste kroegen in Tilburg gaan en kennismaken met het nachtleven van hun nieuwe studentenstad. In beide steden zal een avondbezoek aan de
bekende kroegen in de binnenstad plaatsvinden vanaf 22.00 uur.


Introduction Day @ campus Stappegoor

Een vrij nieuw onderdeel van Purple is de Introduction Day die plaatsvindt in de tuin van Campus Stappegoor. Dit is een activiteit voor internationale studenten en alle betrokkenen bij de internationale opleidingen van Fontys. Deze activiteit staat in het teken van elkaar leren kennen en een 'warm welkom' @ Fontys. Tijdens de BBQ hebben studenten de tijd om elkaar beter te leren kennen, maar zijn ook diverse partners aanwezig om te helpen bij vragen over o.a. bankzaken, transport en huisvesting. Deelname aan de BBQ is op basis van inschrijving, geen inschrijving = geen plek. Ook meerderejaars studenten van internationale opleidingen, docenten, buddies of niet-internationale zijn welkom mits de inschrijving gedaan is.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Overnachten

In Venlo komt een pop-up camping. Deze camping ligt in de buurt van Venlo. In Venlo zullen ongeveer 300 studenten slapen tijdens de introductieweek.

De camping biedt mogelijkheden om jouw merk, op verschillende momenten, te laten zien. Doordat de studenten meerdere momenten op de dag terugkeren naar de camping is dit een ideale plek om jouw merk herhaaldelijk te adverteren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de toolkit en neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Heb je vragen of wil je op maat werk hebben? Mail ons via purple@fontys.nl

Ben jij die helpende held die wij zoeken?

Elk jaar verwelkomen we weer onwijs veel nieuwe studenten bij Fontys. Hiervoor zijn we altijd opzoek naar studenten en medewerkers die ons willen helpen tijdens de Purple introductieweek.

De introductie vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 25 augustus 2023. Je kunt je nu al aanmelden als Purple crew door ons een mailtje te sturen!

Je krijgt als vrijwilliger een uniek kijkje achter de schermen in een dynamische en leerzame werkomgeving. Natuurlijk verzorgen wij alle maaltijden en drinken tijdens je dienst en ontvang je een uniek shirt. Bonus: als vrijwilliger ben je verzekerd van een ticket voor Purple Festival.

Op de hoogte blijven? Volg ons op social media en houd deze website in de gaten.

Heb je nog vragen?

Stuur dan een mailtje naar:

purple@fontys.nl
Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Vragen en/of opmerkingen? Wij helpen je graag!

De introductieweek organiseert zich niet vanzelf. Daarvoor is het volgende team in het leven geroepen om jou de beste start van jouw studententijd te bezorgen! Een 'warm welkom' is waar wij naar streven. Heb je nog vragen, opmerkingen of eigen inbreng? Dan horen wij graag van je via purple@fontys.nl. Daarnaast kun je ons voor, tijdens en na Purple vinden op de socials waaronder Instagram en Facebook.

Veelgestelde vragen

Festival info

Donderdag 24 augustus 2023.

De deuren gaan om 14.00 uur open en het festival duurt tot 23.00 uur.

Let op: Je kan tot 21.00 het terrein opkomen!

Leijpark, Tilburg.
Op het fesitvalterrein zijn diverse drank en food punten aanwezig. Er is een groot assortiment: van softdrinks tot aan alcoholische drankjes. Qua eten is er een ruime keuze waarbij rekening wordt gehouden met dieetwensen en allegrieën.
Vind alle info in een oogopslag en download de Woov app. Deze download je makkelijk via de Google Play Store (Android) of de App Store (Apple). Zoek in de app naar Purple en vind alle handige informatie voor het festival van plattegrond tot timetable.

Op locatie kun je een locker huren door een QR-code te scannen en af te rekenen. Je kunt je locker meteen gebruiken.

Let op: vol = vol, dus reserveer tijdig jouw kluisje op het festival. Deze link wordt later nog gedeeld.

Er is geen losse garderobe aanwezig. Wil je je trui of tas ergens kwijt, gebruik dan een locker.
Nee dat is niet mogelijk.
Bij Purple Festival betaal je bij de bars en foodcorners met je polsbandje. Opwaarderen doe je eenvoudig via je account. Heb je nog saldo over na Purple? Binnen 14 dagen wordt het geld automatisch teruggestort op je bankrekening. Houd er rekening mee dat je per keer opwaarderen €1,- servicekosten betaalt.
Er is geen WIFI netwerk voor bezoekers beschikbaar.
We vertellen met trots dat o.a. DJ La Fuente, Freddy Moreira, Daani, Sam Hofman en 20+ artiesten optreden tijdens Purple Festival tussen 14.00 en 23.00 uur. De hele line-up vind je via 'ticket info' in de timetable.
Er zijn verschillende podia en muziekstijlen en die hebben allemaal een eigen volume. De muziek staat over het algemeen hard. Het is daarom raadzaam om gehoorbescherming te gebruiken. Heb je die niet bij je? Bij de bars zijn ook oordoppen te koop.
Er worden geen sigaretten verkocht. Roken is in tenten is niet toegestaan. Er is voldoende plek om elders buiten te roken.
Bij Purple Festival zijn fietsenstallingen, om de fietsenstallingen te bereiken rijdt je via de Professor van Buchemlaan het Leijpark in, net voor/na het kruispunt met de Ringbaan-Zuid.

Tickets

Losse Purple Festival tickets zijn te koop via Tactile, op=op.
* Ben je deelnemer aan de Purple introductieweek? Dan zit je Purple Festival ticket inbegrepen in jouw inschrijving.
Nee, Purple Festival is onderdeel van jouw introductieweek dus je hoeft geen los kaartje te kopen.
We werken graag zo duurzaam mogelijk, het is dan ook niet nodig om je ticket te printen. Deze kun je vanaf je telefoon tonen bij de ingang.
Dat kan en vinden wij enorm gezellig! Je kan een los ticket kopen voor Purple Festival via Tactile. Een los ticket kost 7,50 euro. Vertel het vooral door en neem al je vrienden mee. Een ticket is nodig voor een bandje en zonder bandje kom je het terrein niet op. Dus zorg ervoor dat je dit voor Purple Festival geregeld hebt en je niet naast een ticket grijpt.
Als deelnemer heb je een Purple bandje. Is deze kapot of ben je deze kwijt? Meld je dan bij de organisatie met jouw account (in de app) en we regelen een nieuw bandje die we koppelen aan jouw account. Belangrijk: als het bandje kapot is, neem je deze mee en wordt deze ter plekke gewisseld.

Vervoer

Het Leijpark ligt op 30 min lopen vanaf centraal station Tilburg. Ook rijden er bussen (o.a. buslijn 1/2/142/143) die kant op, zodat je in een kwartiertje in het park staat.
Word je afgezet en weer opgehaald? Gebruik hier dan ruimte voor die rondom het park beschikbaar is. Er wordt geen specifieke kiss & ride ingericht.
Kom je met de auto? Je kunt het makkelijkste je auto dan betaald parkeren in de wijk of bij de carpool Tilburg/Hilvarenbeek.
Je kunt je fiets parkeren bij het festivalterrein. Er is hier voldoende plek. Vanaf hier loop je in een paar minuten naar de ingang van het festivalterrein.Vanwege mogelijke hinder of overlast verzoeken we jou je fiets in de daarvoor bestemde stallingen te plaatsen.
Pendelbussen vanuit de Fontys steden zorgen ervoor dat je veilig van en naar het festivalterrein komt. Dit geldt voor Purple introductiweek studenten in alle Fontys lesplaatsen behalve Utrecht (met OV), Tilburg (met de fiets) en Venlo.


Algemene info

Tijdens het festival is er ook EHBO aanwezig, op een vaste post en mobiel op het terrein.

In de Woov-app vind je op de plattegrond de plek van de EHBO

Voor ieders veiligheid is er beveiliging aanwezig die ook tassen controles uitvoeren voor de veiligheid van alle deelnemers en medewerkers.

Er zijn toiletten voor mindervaliden. Deze zijn aangegeven op de plattegrond in de Woov app en de fysieke plattegronden. Deze toiletten zijn per toiletblok duidelijk aangegeven.

Wil je meer info stuur een mail naar purple@fontys.nl

Heb je allergieën of andere eetwensen? Dan ben je bij Purple Festival aan het juiste adres. Op het terrein is er een grote diversiteit aan eten en is er voor ieder wat wils.
Wil je meehelpen tijden Purple Festival of op een ander moment in de introductieweek ? Stuur ons dan een mailtje op purple@fontys.nl en we nemen zo snel mogelijk contact op.
Ben je iets kwijtgeraakt tijdens Purple Festival? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van Fontys 08850-80000
Uiteraard mag je met je telefoon zelf foto’s en video’s maken voor eigen gebruik. Het zelf meebrengen van professionele apparatuur is niet toegestaan. Op het feest lopen ook fotografen en videografen rond. Als je op het feest bent ga je automatisch akkoord met het feit dat er mogelijk foto’s of videobeelden gemaakt worden van je. Je kunt bij de foto-/videograaf aangeven dat je dit niet prettig vindt. Beelden worden met name gebruikt voor eigen verslaglegging.
De huisregels van de organisator zijn van toepassing op dit evenement. Deze kun je o.a. bij de ingang van het evenement teruglezen.