Sprint naar content

Arvind Khusial

“MBRT Duaal biedt de juiste balans tussen techniek en medische kennis.”

“Ik zit in het 4e jaar van de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) duaal bij Fontys Paramedisch. Naast mijn studie werk ik 32 uur per week als leerling Medisch Beeldvormende- en Bestralingsdeskundige (MBB’er) in het Bravis ziekenhuis. Hier kan ik het in theorie geleerde direct in de praktijk brengen. En doen wat ik altijd al wilde doen: mensen helpen, zodat zij de juiste diagnostiek krijgen.

Deskundige docenten

MBRT is een opleiding met de juiste balans tussen techniek en medische kennis. Toen ik eraan begon hoopte ik veel te leren over anatomie, pathologie en fysiologie. En dat is gelukt. Ook is de opleiding goed op de hoogte van hoe het er aan toegaat in de praktijk. Hierdoor krijg je heel gerichte practica, van deskundige docenten. Deze practica helpen je om in het werkveld snel werkzaamheden zelfstandig op te kunnen pakken. Erg leuk natuurlijk.

Informele cultuur

De cultuur op de opleiding is informeel. Er is een lage drempel om naar de docenten toe te stappen en ze wat te vragen. Iedereen staat voor je open. De verhouding theorie versus practica is binnen MBRT precies goed. Ook laten de docenten je in de begeleiding los, zodat je met je studiegenoten aan de opdrachten kunt werken. Ik vind dat erg prettig.

Goed plannen

Minder prettig soms, is de werkdruk van een duale opleiding. Voorwaarde van deze studievorm is namelijk, dat je vanaf de tweede helft van het eerste jaar elke week 32 uur in het ziekenhuis werkt. Ondertussen krijg je in vier jaar tijd wel hetzelfde onderwijs als voltijd studenten aangeboden. Dit betekent, dat je als duaal student een goede planning moet maken rondom je werkuren. En ja, dat betekent dus ook dat je regelmatig in je vrije tijd boven de studieboeken zit.

Volop ontwikkelingsmogelijkheden

Zelf heb ik overigens nog voldoende ruimte in mijn agenda om mijzelf op andere vlakken naast het vakgebied te ontwikkelen. Ik ben bijvoorbeeld sinds het tweede jaar student-lid duaal en voorzitter van de Opleidingscommissie. Twee rollen waarin ik met veel plezier mijn medestudenten vertegenwoordig tijdens gesprekken met docenten en het bestuur.  

Toekomstplannen

Na mijn studie wil ik mijzelf graag specialiseren op bepaalde modaliteiten door het volgen van post-hbo- cursussen. Daarnaast zou ik graag iets op het gebied van bestuur willen doen of leiding willen geven aan een groep MBB’ers.”

Arvind Khusial

Sfeerafbeelding Fontys

Tip van Arvind:

De duale variant van de opleiding is pittiger dan de voltijd variant. Door je dienstverband in het ziekenhuis heb je meer verplichtingen. Loop daarom eerst een keer mee in een ziekenhuis en kijk of dit iets voor je is.