Sprint naar content

Fundamentals of Financial Accounting

 • 4 weken
 • 02-09-2024
 • Venlo
 • € 995 (BTW vrijgesteld)
Welkom in de wereld van Accounting & Finance! In deze basiscursus leer je de essentiële kennis en vaardigheden op financieel gebied. 

Over de cursus

Deze cursus voorziet je van de essentiële kennis en vaardigheden in Financial Accounting, waardoor je de belangrijkste financiële overzichten kunt begrijpen en analyseren. Duik in de basisprincipes van boekhouding, waaronder de Balans (Balance Sheet), de Winst- en Verliesrekening (Income Statement), het Kasstroomoverzicht (Cash Flow Statement) en essentiële financiële ratio's.   

 

Voor wie?

Je hebt al enkele jaren ervaring op minimaal hbo-niveau en bent een professional zonder specifieke financiële functie binnen jouw organisatie. Maar nu wil je je op financieel gebied verder ontwikkelen, zodat je kan meedenken en meepraten binnen jouw organisatie.  

 

Placeholder for Fontys video
Deze cursus zorgt ervoor dat je kan meedenken en meepraten over Finance binnen jouw organisatie

 

Inhoud en opbouw

Deze cursus is volledig vanuit huis te volgen. De live online tutorials vinden plaats op de maandagavond van 19:00 – 20:30 uur via Microsoft Teams. De cursus is zowel Nederlands- als Engelstalig te volgen.

Wat kun je verwachten?

 • Flexibel Leren: Onze inhoudelijke colleges worden aangeboden als vooraf opgenomen instructievideo's, waardoor je de flexibiliteit hebt om ze op je gemak te bekijken voordat je deelneemt aan live tutorialsessies.  
 • Theorie ontmoet Praktijk: Deze cursus combineert naadloos theoretische fundamenten met praktische toepassing. Ga aan de slag met de inhoudelijke colleges om een sterke theoretische basis te leggen.  
 • Interactieve Tutorials: Neem deel aan onze live MS Teams-sessies, waarin je de kennis uit de colleges toepast in boeiende discussies en rekenkundige oefeningen.  
 • Zelfstudie: Verdiep je begrip door zelfstudie, waaronder het herzien van de inhoud, oefenen voor de oefeningen en voorbereiden op de aankomende colleges.  
 • Leren door Spel: Maak je klaar voor een extra twist! We hebben een uniek computerspel gemaakt om leren nog leuker te maken. 


Studiebelasting

Met een totale wekelijkse inzet van ongeveer 9 uur zorgt onze goed gestructureerde online omgeving ervoor dat je op koers blijft. Dit is inclusief de 90 minuten durende tutorial en de circa 30/45 minuten aan video's, en zelfstudie (voorbereiding en huiswerk). 

Cursusdata Nederlandstalige Finance cursus - 19.30 - 21.00 uur

 • 3 september: Balance Sheet  
 • 10 september: Income Statement  
 • 17 september: Cash Flow Statement  
 • 24 september: Financial Ratios deel 1  
 • 1 oktober: Financial Ratios deel 2  


Investering

De studiekosten van deze opleiding zijn € 995,-.  


Certificaat

Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.  


Aanbevolen vervolgcursus

Wil je je verder professionaliseren, dan raden we je de opleiding Fundamentals of Management Accounting aan, die naadloos aansluit op de opleiding Fundamentals of Financial Accounting. Ook deze cursus is een cursus op beginnersniveau, maar richt zich op een ander aspect van de accountancywereld. Kijk hier voor alle informatie over Fundamentals of Management Accounting. 

 
 

Meerwaarde

Met deze cursus heb je heel veel mogelijkheden:

 • Essentiële Financiële Vaardigheden: De cursus biedt deelnemers de mogelijkheid om fundamentele kennis en vaardigheden op te doen in Financial Accounting. Hierdoor kunnen zij de belangrijkste financiële overzichten begrijpen en analyseren, zoals de Balans, de Winst- en Verliesrekening, het Kasstroomoverzicht en financiële ratio's.
 • Flexibel Leren met Interactieve Elementen: De cursus maakt gebruik van flexibel leren door inhoudelijke colleges aan te bieden als vooraf opgenomen instructievideo's. Hierdoor hebben deelnemers de vrijheid om de video's op hun eigen tempo te bekijken. Daarnaast combineert de cursus theoretische fundamenten met praktische toepassing door middel van interactieve tutorials, waarin deelnemers de opgedane kennis toepassen in discussies en rekenkundige oefeningen.
 • Compleet Online en Toegankelijk: De cursus is volledig online te volgen, waardoor deelnemers vanuit huis kunnen deelnemen. De gestructureerde online omgeving zorgt ervoor dat deelnemers ongeveer 9 uur per week aan de cursus kunnen besteden, inclusief live tutorials, video's en zelfstudie. De online opzet maakt het mogelijk voor professionals zonder specifieke financiële functie om zich op financieel gebied verder te ontwikkelen zonder fysieke aanwezigheid op een locatie.

 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

 

Agenda

Open avond Fundamentals of Financial Accounting | Eindhoven
05 jun 2024 18:00 - 20:30
Programma
Welkom bij onze cursussen! Tijdens de open avond kun je tussen 18.00 en 20.30 uur binnenlopen voor vragen over de cursus Fundamentals of Financial Accounting.

Praktische info

Niveau
Cursus
Kosten
€ 995(BTW vrijgesteld)
Studieduur
4 weken
Startmoment(en)
02-09-2024

 

 

Aanmelden

Hieronder vind je de startdatum van deze cursus of opleiding en kun je je aanmelden.

Startdata


Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
Dan is aanmelden op dit moment (nog) niet mogelijk.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de cursus/opleiding. We helpen je graag verder!
Alle contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

 

Locaties en contact