Sprint naar content

Onderwijsopleidingen

Fontys Educatie is dé opleider en kennispartner op het gebied van onderwijs. Voor iedereen die de stap naar het onderwijs wil maken of al in het onderwijs werkt. We hebben een ruim aanbod hbo-opleidingen én educatieve cursussen voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Oriënteren

Wil je verder kennismaken met een opleiding? Bezoek onze open dag (voltijd) of avond (deeltijd), kom meelopen of proefstuderen. Zo kun je nog beter een keuze maken die bij jou past. Bekijk de agenda voor de mogelijkheden.

Advies nodig?

Wil je even sparren of advies over welke opleiding en route het beste bij jou passen? En wat jouw mogelijkheden zijn? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan met een van onze studieadviseurs.

Placeholder for Fontys video
We bekijken met jou welke opties er voor je zijn binnen het onderwijs
Judith Boetzkes en Anne Strijbosch
Studieadviseurs Fontys Educatie

Up-to-date blijven


Informatieronde tijdens open avond: Carrièreswitchen naar het onderwijs | Tilburg
05 jun 2024
Programma

Wil jij werken in het onderwijs?

Denk jij erover om de overstap naar het onderwijs te maken en wil je graag algemene informatie over de verschillende mogelijkheden? Kom dan naar onze brede voorlichting tijdens de open avond.

Brede voorlichting carrièreswitchers onderwijs

Overweeg jij een carrièreswitch te maken naar het onderwijs en ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Wil je eens rondlopen in ons gebouw en gevoel krijgen bij onze lerarenopleidingen? Kom dan vrijblijvend naar onze brede voorlichting tijdens de open avond van Fontys Educatie op 5 juni. En laat je informeren onder het genot van een kopje koffie of thee.

Onze studiekeuzeadviseur, Judith Boetzkes, vertelt je graag in een presentatie van ca. 45 minuten alles over de verschillende opleidingsmogelijkheden, (verkorte) opleidingsroutes en geeft tips voor het combineren van werk en studie. Ook zullen er enkele studenten zijn om hun ervaringen te delen en vragen te beantwoorden.

Programma

We hebben deze avond 2 voorlichtingsrondes:

  • Ronde 1: 18.15-19.00 uur
  • Ronde 2: 19.00-19.45 uur

Krijg antwoord op de volgende vragen

  • Welke stappen kan ik nemen om te ontdekken of het leraarschap bij me past?
  • Welke lerarenopleidingen zijn er?
  • Hoe snel kan ik leraar worden?
  • Hoe groot is de studielast?
  • Wat is flexibel studeren?
  • Wanneer zijn de collegedagen?
  • Hoeveel stage moet ik lopen?
  • Waar kan ik na mijn studie gaan werken?

Heb je nog andere vragen? Stuur ze alvast per e-mail naar fontyspro-educatie@fontys.nl.

Aanmelden

Fijn als je je aanmeldt voor deze voorlichting, je kunt daarbij het tijdstip van jouw voorkeur aangeven. Graag tot dan!

Studiekeuzeadviseur Fontys Educatie Judith Boetzkes

Niet in de gelegenheid?

Ben je niet in de gelegenheid aanwezig te zijn? Maak dan een afspraak voor een studieadviesgesprek.


Onderwijsthema's

Bij Fontys Educatie vinden we het belangrijk dat je als onderwijsprofessional blijft leren. In de praktijk en van elkaar. Elke twee maanden praten we je daarom bij over een specifiek thema. Via onze kanalen ontvang je updates over het onderwerp en uitnodigingen voor de (veelal gratis) kennisbijeenkomsten voor jou als onderwijsprofessional. Lees meer over de thema's

Onderwijs van de toekomst

Wist je dat Fontys momenteel samen met het werkveld en studenten werkt aan een nieuw flexibel onderwijsmodel voor de toekomst? Zo kunnen we meer maatwerk leveren, voor zowel de vraag van student als werkveld naar brede inzetbaarheid en ook specialisatie. Samen dragen we ons steentje bij aan het terugdringen van het lerarentekort Lees meer over ons onderwijs van de toekomst

Oogopeners voor het onderwijs

Dat gevoel dat het anders kan of moet, kennen we ongetwijfeld allemaal. Je krijgt ze op de meest onverwachte momenten. Door familie en vrienden, een gebeurtenis in je leven, of een prikkelend moment dat je zelf op school had. Wij gingen op pad om docenten en studenten te vragen wanneer hun ogen open gingen voor het onderwijs. En wat de reden was van hun keuze voor het leraarschap.

Nieuws van (Pro) Educatie

nieuwsarchief

{{ feed.values.title }}

{{ feed.properties.publicationDate }}

{{ feed.properties.description }}

Lees verder

Contact Fontys (Pro) Educatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs?

Aanmelden Pro Educatie nieuwsbrief