Usono

Usono is in 2016 opgericht door alumni van TU/e en geaccelereerd in het HighTechXL programme op de High Tech Campus Eindhoven. Het bedrijf heeft die missie het gebruik van echografie te verlichten, verbeteren en vernieuwen. Om dit te bereiken bied Usono een scala van eigen ontwikkelde ProbeFix-producten, Telemed-echografiesystemen en -sondes en een custom engineering service aan. Wij werken in nauwe samenwerking met internationale partners, medische professionals en onderzoekers.

Waarom samenwerken met PITCH?
We zijn altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en kansen in de echografie markt. Ondanks dat wij klanten over de hele wereld hebben, is het voor ons belangrijk om met talenten in de regio te blijven samenwerking. De kennis en hands-on mentaliteit van de studenten, ondersteund met ervaring van docenten, is voor ons doorslaggevend.

Sinds de beginjaren van ons bedrijf hebben we al een goede relatie met Fontys. We hebben meerdere stagiaires mogen verwelkomen, vaker inspiratie colleges gegeven en meerdere projecten begeleid. Mede daarom zijn we extra trots en blij om dit te continueren vanaf 2022, waarbij de focus zal liggen op het doorontwikkelen van product en klinische applicatie rondom bewegende gewrichten.

Sfeerafbeelding Fontys