Over ons

Fontys HRM en Toegepaste Psychologie werkt samen met Driessen Groep. In 2017 is uit deze samenwerking de professionele werkplaats Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk ontstaan. Hier worden initiatieven op het gebied van werkgeluk vormgegeven. Anno 2024 maakt het innovatiecentrum onderdeel uit van de Brainport Human Campus.  “Een inspirerende omgeving waar professionals en initiatieven iedere dag bezig zijn met het mogelijk maken van werkgeluk.”

Junior en senior consultants werken samen met professionals uit het werkveld. Het innovatiecentrum wordt door de consultants in teamverband gerund. Ons team is multidisciplinair: op dit moment komen de consultants uit de vakgebieden HRM en Toegepaste Psychologie.

Ons doel is werkgeluk binnen een organisatie introduceren en/of vergroten. Onderzoek, advies en interventies worden ingezet om vraagstukken (van opdrachtgevers) te beantwoorden. Wetenschappelijke theorieën en modellen vormen de basis.  

Wat doen we?

Het SIC Werkgeluk speelt in op de vraag van organisaties (profit en non-profit) in de regio Noord-Brabant die een toenemende behoefte hebben aan kennis en ondersteuning rondom werkgeluk. Het SIC Werkgeluk zal zich voornamelijk concentreren op het ontwikkelen van activiteiten om kennis en expertise over werkgeluk te vergroten. Door deze kennis te vergroten wordt de expertise gebruikt om trainingen, workshops en cursussen te ontwikkelen om deze in te zetten bij Driessen Groep en andere organisaties uit de regio Noord-Brabant.

Onze kernwaarden

1. Wij werken vanuit verbinding: studenten, docenten en het werkveld.

2. Wij dragen bij aan de kennisontwikkeling en innovatie van de (regionale) beroepspraktijk .

3. Wij zijn en bieden een expliciet uitdagende leeromgeving voor (toekomstige) professionals en alle betrokken professionals werken samen en leren (samen).

4. Wij werken en leren in een ondernemende omgeving met ondernemende consultants.

5. Wij doen reële werkervaringen op.

6. Wij werken op projectbasis.

Wij geloven dat geluk werkt!