Onderwijsaanbod

Ons opleidingsaanbod bestaat uit een groot scala aan opleidingen in voltijd en deeltijd. Daarnaast faciliteren we opleidingen, trainingen en cursussen voor professionals. Wij bieden onze ruim 5.000 studenten de ruimte om een eigen leerroute te kiezen, oplossingsgericht te leren denken en te kunnen werken in een internationale omgeving met multidisciplinaire vraagstukken.

Samenwerken met het onderwijs

Onze studenten komen, na hun studie, terecht op tal van plekken. De kennis en ervaring die ze tijdens de opleiding hebben gedaan nemen ze mee. Vandaar dat we het belangrijk vinden dat er tijdens de opleiding op verschillende momenten samengewerkt wordt met het werkveld en dat organisaties kunnen bijdragen aan het opleiden van onze studenten.

Onze partners dragen bij in veel verschillende vormen: door het faciliteren van stages en afstudeerplekken, het vormgeven van curricula of het aanbieden van masterclasses of bedrijfsbezoeken. Hierna krijg je een indruk van al onze opleidingen en leggen we beknopt uit wat de student tijdens de opleiding leert.

Samenwerken?

Heb je interesse in een samenwerking met één of meerdere van onze opleidingen?

Registreer jezelf hier!
Sfeerafbeelding Fontys
Bij de opleiding Accountancy leren de studenten een kritische blik te ontwikkelen en een vertrouwenspersoon te zijn voor een breed spectrum van organisaties. Ook leren ze hoe ze discreet om moet gaan met vertrouwelijke informatie. Ze ontwikkelen zich met op het gebied van onderzoeken, communiceren, presenteren en adviseren. Hierbij volgen ze vakken als financieel management, risico analyse, audit & assurance en ethiek en wetgeving. Na de opleiding kunnen studenten aan de slag gaan bij een accountantskantoor of als intern accountant bij een bedrijf.
Studenten Commerciële Economie
Tijdens de opleiding bedrijfskunde leren studenten organisaties op alle vlakken te doorgronden, bedrijfsprocessen te verbeteren en leren ze hoe ze mensen mee kan krijgen in veranderingen. Dit door naar organisaties te kijken, te analyseren en aan de slag te gaan met praktijkopdrachten. Daarnaast worden ze wegwijs gemaakt in vakgebieden als strategisch management, procesoptimalisatie, informatiekunde, bedrijfseconomie & personeelsmanagement. Na de opleiding Bedrijfskunde weten studenten hoe ze veranderprocessen kunnen begeleiden en kunnen ze organisaties adviseren hoe het beter kan. Ze gaan onder andere aan de slag als projectleider, adviseur en manager.
Studenten Bedrijfskunde

Tijdens de opleiding Commerciële Economie worden studenten opgeleid tot marketing- en salesprofessional. Ze leren hoe ze marktonderzoek doen, hoe ze marketingstrategieën opstellen en hoe ze bedrijven commercieel succesvol maken. Thema’s die aan bod komen tijdens deze opleiding zijn (online) marketing, bedrijfseconomie, business management, consumentengedrag, social media en sales. Onze Commerciële Economie-studenten kom je op veel plekken tegen binnen organisaties. Zo gaan afgestudeerde studenten aan de slag als marketingmanager, online marketeer of marktonderzoeker.

Deze opleiding wordt aangeboden als 4-jarige bachelor en als 2-jarige associate degree.

Studenten Commerciële Economie
Tijdens de opleiding Communicatie leren de studenten hoe ze mensen kunnen inspireren, informeren en te binden. De studenten hebben passie en lef om in andere richtingen te denken en houden er van om verhalen te vertellen en creatieve ideeën te realiseren. Studenten leren vaardigheden als schrijven, presenteren, conceptueel denken en voeren dit uit in de praktijk door het schrijven van mediaplannen en het ontwikkelen van creatieve campagnes. Na de opleiding gaan onze studenten vaak aan de slag als communicatieadviseur, social media specialist, conceptontwikkelaar of copywriter.
Studenten Communicatie
Studenten van de opleiding Finance & Control worden opgeleid in een breed financieel-economisch domein. Studenten volgen vakken in de richting van budgettering, organisational behaviour, bedrijfseconomie en recht waarbij er een focus ligt op digitalisering, data-analyse en verschillende ERP-systemen. Studenten verdiepen zich in het beheersen van bedrijfsprocessen, het overnemen van een bedrijf en het opstellen van managementinformatie. Na de opleidingen gaan studenten vaak aan de slag als business controller, financieel manager of risicoanalist.
Studenten Finance & Control
Bij de opleiding Finance, Tax and Advice leren studenten de wensen van de klant in kaart te brengen en deze te vertalen naar een cijfermatig onderbouwd advies. Studenten volgen vakken in de richting van management & organisatie, financiële markten, inkomensplanning en beleggen en gaan aan de slag met financiële planningen en leren meer over organisaties en internationale ontwikkelingen. Uiteindelijk worden onze studenten opgeleid tot financieel/fiscaal adviseur, risicomanager, Bedrijfsfiscalist of belastingadviseur.
Studenten Finance, Tax and Advice
Studenten van de opleiding International Business worden opgeleid tot zelfstandig manager in een internationale omgeving. Ze studeren in een omgeving met zo’n 50 verschillende nationaliteiten waardoor ze ervaren hoe het is om samen te werken met mensen uit verschillende culturen. Ze volgen vakken als business communications, intercultural proficiency, finance & accounting en business research, werken aan internationale marketingprojecten en schrijven businessplannen. Na de opleiding gaan veel studenten aan de slag als exportmanager, accountmanager, marketingconsultant of projectmanager.
Studenten International Business
Bij de opleiding International Communication Management leren de studenten in een internationale omgeving hoe ze mensen kunnen inspireren, informeren en te binden. Studenten leren alles over communicatie, branding, merkstrategie en de inzet van media op een internationaal niveau. Studenten doen communicatieonderzoek, ontwikkelen communicatiestrategieën, gaan aan de slag met maatschappelijke vraagstukken en werken als zelfstandig communicatiespecialist voor echte opdrachtgevers. Na de opleiding gaan veel studenten aan de slag als communicatiemedewerker of –adviseur, social media specialist, brand en content manager of digitaal marketeer.
Studenten International Communication Management

Door het brede aanbod aan praktijkvakken en opdrachten worden de studenten van Ondernemerschap & Retail Management klaargestoomd voor een toekomst als ondernemer of ondernemend manager in een dynamische omgeving. Studenten gaan aan de slag met interne processen van een organisatie zoals supply chain management, performancemanagement en retailmarketing om uiteindelijk hun eigen onderneming op te starten. Afhankelijk van de interesse van de studenten starten ze een eigen bedrijf, nemen ze een bedrijf over of gaan ze bijvoorbeeld aan de slag als salesmanager.

Deze opleiding wordt aangeboden als 4-jarige bachelor en als 2-jarige associate degree.

Studenten Ondernemerschap & Retail Management
Studenten worden bij Vastgoedkunde opgeleid tot een brede vastgoedprofessional. Studenten krijgen vakken als bouwkunde, vastgoedmarketing en planologie. Ze verdiepen zich in de wereld van het vastgoed en de stakeholders en leren verbanden te leggen met maatschappelijke ontwikkelingen aan de hand van praktijkopdrachten. Na de opleiding gaan studenten aan de slag als project- en gebiedsontwikkelaar, vastgoedbeheerder of werken ze bij makelaars- of taxatiebureaus.
Studenten Vastgoedkunde

Locatie en contact