Sprint naar content
Onderzoekslijn van Enabling technologies

Smart sustainable solutions

Fontys-GreenTechLab is een onderzoek- en technologiegroep van Fontys Hogeschool Venlo, die technische vragen binnen de Agro, Food, Logistiek en Maakindustrie wil beantwoorden door het uitvoeren van onderzoek, procesanalyses, engineering, prototyping en consultancy, in het kader van High Tech en Sustainability. Onze focus is gezamenlijk met bedrijven, partner kennisinstellingen en overheid vorm te geven aan projecten, waar we de uitdaging aan gaan om duurzame oplossingen te onderzoeken en mogelijk te maken voor onze regio. Deze uitdaging beantwoorden wij middels een uniek onderzoek- en ontwikkelproces, dat het toelaat om in samenwerking bedrijven, kennisinstellingen en overheid waarde te creëren voor onze gezamenlijke toekomst.

Over de onderzoeksgroep

Fontys-GreenTechLab kan samen met ondersteuning van studenten, docenten, onderzoekers van Fontys in samenwerking met partner kennisinstellingen projectmatig onderzoek doen. Hier vinden wij antwoorden om problemen en uitdagingen op te lossen waar de sector behoefte aan heeft. Studenten, onderzoekers worden actief ondersteund en (be)geleid door een vast team van onderzoekers en ingenieurs. Dit multidisciplinaire team met een achtergrond in mechatronica, werktuigbouwkunde, software, procestechniek en industrieel productontwerp geeft vorm aan slimme duurzame oplossingen. Ook wel Smart Sustainable Solutions genoemd.

Een vast onderdeel in de projecten is onze minor: A-systems. Dit is een unieke minor die we gezamenlijk met de HAS Hogeschool uitvoeren. Met als doel thema vraagstukken van ons regionaal werkveld te definiëren waar vraaggestuurde projecten uit ontstaan. Op deze manier creëren wij vraagstukken omtrent Duurzaamheid en High Tech. Hier ontstaat een leerweg voor jonge talentvolle potentials voor de toekomstig, dat in samenwerking met het werkveld relevante vraagstuk te ontrafelen.

GreentechLab

Sfeerafbeelding Fontys

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

GreenTechLab

Kijkje in de keuken van het GreenTechLab Venlo


Onderzoeksleider

Marcel Roosen is binnen Fontys onderzoeksleider voor Agro-Mechatronica. Hij is eindverantwoordelijke voor de totstandkoming en realisatie van toegepast onderzoeksprojecten.

Lees meer over Marcel Roosen


Kennisteam

Foto van persoon

Anton Winkelmolen BA

Accountmanager & Project Manager
Foto van persoon

ing. Gert-Jan van der Wijst

Onderzoeker en projectleider
Foto van persoon

D.(Daniel) Rateike MEng

Projectleider & docentonderzoeker
Foto van persoon

Wowa Pavlov MSc

Onderzoeker en projectleider
Foto van persoon

Alexander Warkus BSc

Onderzoeker

Nieuws

Contact

Foto van persoon

Marcel Roosen MSc

Onderzoeksleider