Sprint naar content

Netwerk Age & Ageing

Veroudering en vergrijzing zijn vraagstukken waar onze professionals in opleiding mee te maken krijgen. Toch blijft het onderwerp in het onderwijs vaak onderbelicht, onder andere door negatieve beelden over oudere mensen. Hier willen wij met het netwerk Age & Ageing iets aan doen: samen zorgen voor meer aandacht voor de thema’s veroudering en vergijzing in het onderwijs. Doe mee en word lid van het netwerk Age & Ageing!
Nieuw netwerk Age & Ageing bij Centre of Expertise Health

Sinds 1 maart 2024 kent het Centre of Expertise Health een nieuw netwerk: Age & Ageing. Met dit netwerk wordt vervolg gegeven aan het programma Ageing Society, dat eind februari 2024 gestopt is.

Wat is het doel van het netwerk Age & Ageing?

Het doel van het netwerk is om in het onderwijs meer aandacht te besteden aan de thema’s veroudering en vergrijzing en op deze thema’s meer samen te werken.

Wat biedt het netwerk Age & Ageing?

Via het netwerk brengen we mensen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact om:

  • Met en van elkaar te leren over veroudering en vergrijzing, wat er speelt binnen Fontys op deze thema’s en waarin we elkaar kunnen vinden;
  • Onderwijsmateriaal over veroudering en vergrijzing (specifiek kennisclips ontwikkeld vanuit Ageing Society) met elkaar te delen;
  • Een platform te bieden om te verbinden met externe partners;
  • Kansen om op dit thema te professionaliseren met elkaar te delen;
  • Als community mee te denken over nieuw onderwijs rondom veroudering en vergrijzing.

Wat betekent het om deel te nemen aan het netwerk?

Als je deelneemt aan het netwerk ben je een ambassadeur voor het onderwerp veroudering en vergrijzing binnen jouw instituut en/of opleiding. Je wordt lid van de Teams-omgeving en je wordt uitgenodigd voor fysieke bijeenkomsten waarin het netwerk elkaar ontmoet.

Wil je lid worden?

Meld je dan aan voor de Teams-omgeving en stel je voor in het kanaal ‘Kennismaken’.

Ken je anderen waarvoor je denkt dat het netwerk Age & Ageing van meerwaarde kan zijn? Voel je vrij om dit bericht door te sturen of laat het ons weten: zie contactgegevens.

Campagne #FightAgeism

We introduceren de opdracht #FightAgeism: samen maken we een vuist tegen leeftijdsdiscriminatie bij oudere mensen! Ontwikkel een dienst, product of idee die bijdraagt aan het verminderen van ageism.

De opdracht loopt in onderwijsperiode 1 en 2 van collegejaar 2024-2025. Je kunt je inschrijven tot en met week 4 van onderwijsperiode 2.

Doe mee met de campagne #FightAgeism

Contactgegevens

Het netwerk wordt gecoördineerd door Eric Schoenmakers en Iris van Venrooij.

Foto van persoon

Dr. E.C. (Eric) Schoenmakers

Docent-onderzoeker

Foto van persoon

I. (Iris) van Venrooij

Docent-onderzoeker